夜屮月 發表於 18-6-2008 16:35:45

100%準!馬上知道你的年齡!

100%準!馬上知道你的年齡!

首先,挑@個數位(0 -7)表示每個禮拜想出去走走的次數

把這個數位乘上2

然後加上5

再乘以50

如果你今年的生日已經過了,

把得到的數目加上1754,

如果還沒過,加1753

最後一個步驟,用這個數目減去你出生的那一年

現在你會有一個三位數的數目

最左個數是你一開始選擇的數目(也就是每個星期你希望出去走走的次數)

接下來的兩個位數+4就是你的年齡(承認吧)

aidb 發表於 18-6-2008 16:43:00

我用電子計算機算~~還真的有準
運氣+巧合嗎?

*龍蝦小兵* 發表於 18-6-2008 16:50:06

勁wo...
我真係中左-.-
點解會咁??

死kai子康 發表於 18-6-2008 18:55:42

(0-7)是但一個都計到la....
加上用0係計唔到架....
係(1-7)唔係(0-7)

bat2002002 發表於 18-6-2008 19:23:12

又真係中左-0-
真奇怪..

ellis 發表於 18-6-2008 19:23:51

西利...真係中左14@@

lazychung 發表於 18-6-2008 19:27:01

真係中wo @@
點解會咁神奇既 @_@

p.s. 呢度係笑話區,會唔會錯左區 @o@

神乂怒火 發表於 18-6-2008 19:38:20

西利 =]
可以玩下我個班D女同學 []
wow~

黑仔一名 發表於 18-6-2008 19:44:11

好好玩的數學game
要破解佢的方法都好容易
同只有今年先識用
因為你以經係條公式入面輸入左你出新的年份(年齡)
所以冇咩咁勁
開始數目   未減年齡前的數
0            2004             +4 = 2008
1                 2104             +4 = 2108
2         2204             +4 = 2208
3         2304             +4 = 2308
4         2404             +4 = 2408
5         2504             +5 = 2508
6         2604             +6 = 2608
7         2704             +7 = 2708
明白佢點玩未???

夜屮月 發表於 18-6-2008 21:09:19

回復 4# 的帖子

你試下用 0 咪知計唔6計到囉
頁: [1] 2
查看完整版本: 100%準!馬上知道你的年齡!