Cloris 發表於 3-5-2012 16:05:17

無限HP和MP遊俠最屈機...

我剛剛去打天梯,遇到一個HP和MP幾乎無限的風行者...

他一開始就不停用技能,完全沒有休息過回MP

他防具是生命裝的,因為我打他回差不多6000多血...

我審判者7萬9HP,MP5萬8,第一場5分鐘平手

我的HP和MP都只剩1000多...

5分鍾裡他不停追著我來打...他一開表演時間就不停用EX技打我

最無奈的是我開奇蹟和神聖大地他還一直追著我來打...

幾乎沒休息回MP...看到我也發呆...

第二場就被他殺了...4分多鍾就輸了==

monsterbb100 發表於 3-5-2012 16:38:59

我冇玩過PVP,但遊俠真係可以做到差唔多無限HP同MP,只要潛到有MP回復%既潛,再配合全身生命裝就得,我既小遊俠只得41LV(因為玩十字、聖徒同冰女都冇時間再玩其他職...) ,果時已經整好左全套40LV生命字尾既裝同潛到3個帶回復MP%既潛力,再加上朝氣紋,基本上都冇乜點點扣MP就過晒副本或巢穴~~

我聖徒都係咁,只係潛到有兩個帶回復MP%既潛,加個朝氣紋,打大海龍,打小綠龍,就算克拉汗中綠色扣光MP,我個聖徒都可以響10秒後就用到所有技,再用技又唔會點扣MP,禽晚同公會朋友加外人打小綠,連中兩次綠色扣光MP,好彩我個聖徒有呢個能力,先可以補到全團中左綠色都去到過完成個小綠~~

Cloris 發表於 3-5-2012 16:53:20

我冇玩過PVP,但遊俠真係可以做到差唔多無限HP同MP,只要潛到有MP回復%既潛,再配合全身生命裝就得,我既小 ...
monsterbb100 發表於 3-5-2012 16:38 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

但問題是天梯會降低不少MP...就好像我審判原本19萬MP,但在天梯只有5萬8MP...

我打巢穴和副本從來不用擔心MP的消耗...就算別人開了時空我不停用技,我的MP也恢復得很快

但在天梯就不同...還有我忘了說那個遊俠是玩光攻...我覺得他一定不會是MP潛...因為他在天梯至少也有6萬HP以上

回這麼多HP...我的天弓13萬HP加生命裝,在天梯只有6萬8HP,生命裝也只恢復4000多HP...

還有最大問題是一直死追著我不停用技...我以前試過整一個朝氣副武給我的遊俠用

我的遊俠在天梯2萬8的MP,加上朝氣副武,朝氣紋,外加3個三屬朝氣紋

不停地用技也只持續到3分鍾多...就用光了==需要休息一下回一下MP0.0

monsterbb100 發表於 3-5-2012 18:01:34

但問題是天梯會降低不少MP...就好像我審判原本19萬MP,但在天梯只有5萬8MP...

我打巢穴和副本從來 ...
Cloris 發表於 3-5-2012 16:53 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

答左你前半段先,係呀~~ 我都覺審判同聖徒好正,真係唔扣MP,反而成日都好鬼滿咁~~ 好正~~ 我冰女都有潛左一個MP%回復,外加朝氣紋同朝氣II主武,但打小綠都有機會乾MP(以長開冰盾黎計)~~ 但我聖徒都冇乜點推MP回復,但MP成日都滿過我HP~~ 祭司職既技真係用好少MP~~ 好鬼正~~

答埋你第二個問題,以你咁講,個遊俠真係好可能用外掛咯~~ 有冇錄影左佢?掉比黑橙去做野麻~~ :lol

jimmg12 發表於 3-5-2012 20:27:45

打天梯係好悲慘....

見過有一隻陸服元素係開住火球+盾,無扣MP+HP咁...

隻劍聖扣佢1千血佢回6千血...

nakuz_445634 發表於 3-5-2012 20:31:37

打天梯係好悲慘....

見過有一隻陸服元素係開住火球+盾,無扣MP+HP咁...

隻劍聖扣佢1千血佢回6千血... ...
jimmg12 發表於 3-5-2012 20:27 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
為什麼元素可以回6000血那麼多?

jimmg12 發表於 3-5-2012 21:02:24

為什麼元素可以回6000血那麼多?
nakuz_445634 發表於 3-5-2012 20:31 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

幾件裝夾埋= ="

殺手.銘 發表於 4-5-2012 03:18:22

武器字首用朝氣 要無限mp吾難 上衣下衣用生命 +10左右 1下回6000都吾難

吏伊 發表於 4-5-2012 11:45:36

點解可以無限HP?

吏伊 發表於 4-5-2012 11:45:53

點解可以無限HP?
頁: [1]
查看完整版本: 無限HP和MP遊俠最屈機...