樂古Nakuz

標題: 【拯救天龍大行動二】玩家的心聲! [打印本頁]

作者: 囧大俠    時間: 24-3-2013 19:35
標題: 【拯救天龍大行動二】玩家的心聲!

當年紅火一時的天龍,到如今變得清淡。
身為玩家的你,可否袖手旁觀?不可!

所以,本大俠,決定!撐起樂古,撐起天龍!
希望大家祝我一臂之力!支持天龍!撐起來!

活動名稱:玩家的心聲!

活動時間:無限!

活動規矩:在此帖發表你想對智傲說什麼!
希望智傲,能看見,我們玩家的心言!
此帖永不沉!當一定的回覆數量,就去聲討智傲!
作者: 也碌都有    時間: 24-3-2013 19:43
智傲,你睇似咩样 好好地隻game比你搞成咁,你喺有心继续搞天龙就去开多几个新伺服器啦..仲黎得切架...憨居仔!
作者: wingkaras    時間: 24-3-2013 19:58
其實以前出d蛋都唔會一直咁出
依家玩到蛋完左就有轉盤轉完就蛋
玩到d玩家都唔洗留係到  (投資都冇價值咁)
玩家走得一個又一個 肯回流既人又愈黎愈少(對game發展冇望)
人流愈黎愈小 有時組人副本成粒鐘都組唔到人
未搞到咁衰落既時間 一陣就組齊人
我都玩左幾年 睇見d國服玩家講回憶
都令我諗返起以前多人玩果陣既快樂
希望真係可以用真正既方法去重振天龍
(唔係蛋完又蛋,轉完又轉)
答案  代理是知道的
作者: kck321    時間: 24-3-2013 19:58
天龍剩下的玩家 大部分都是掛機及企城
這是天龍少人的最大原因之一
gameone應該照顧生活玩家、刷野玩家、掛機玩家。
新ge場景 新ge掛機地方(海底地界??) 新ge副本
都系我地期待的。
仲有一點 天龍d任務有乜用= =
一d都吸引吾到玩家lor.
不得不提是慕容玩家 得益的人少是無疑的
但大前提是如何吸引更多的人加入這門派,
**而不是因為少人而不更新**
作者: wax1    時間: 24-3-2013 23:45
天龍呢隻GAME 我岩岩玩返 我6年前 已經有玩
果陣同班FD10幾LV刷棋幾好玩
仲話唔可以出技出怒氣技
咁樣D怪會出快D
果陣TXB成日賣廣告 天龍點點點
幾多人玩
你地GAMEONE都搵唔少啦
而家又遲遲唔肯改版搞到玩家流失
錢搵少左 係咪你地自己拎黎
一隻咁既好GAME咁就收左皮
仲愈黎愈少人玩
作者: 心隨風去    時間: 25-3-2013 02:47
我真心希望你可以自行研發個通區系統(奇跡有呢個功能)
同一個ac可以穿越不同伺服器  
唔驚刷副本組唔到人

轉蛋
轉盤
我都唔Q話你
有好有唔好
貧則越屎
富則越牛
改個命就叫做更新
你老虎個仔啊 ?
當玩家白癡啊?
洗q落架咩
你都多舊魚
講住甘多先
作者: tommy369124    時間: 25-3-2013 03:49
吾好再出真單,再出無人玩-.-
作者: abrianfa    時間: 25-3-2013 04:22
轉蛋出不停! 更新周時停!
好地地用成萬銀整隻全56ac
到頭來一文不值
出真單時身不在香港,回到頭已太遲
轉蛋令到物價大跌,依家仲有個轉盤tim
副本沒人 吹水冇人
識收錢唔識做野
食得屎
作者: 小小武當    時間: 25-3-2013 09:57
明顯睇得出出蛋出轉輪既頻率愈來愈多
我明白係商業角度  整一隻遊戲出黎係為左搵錢
但好心GAMEONE你地既更新可以跟得上啦
如果你地更新得快  多野玩 多副本
我相信 好多玩家用錢 都用得順氣D
依家最大既問題  
係對HK天龍既前景無希望
睇唔出GM會做D乜野去帶番起天龍既人流

我覺得香港既線上遊戲市場競爭咁大
天龍雖然係一隻唔錯既GAME
但6個SER  我個人認為真係多左D
我覺得不如6合3啦
GM你地勤番D更新
黎緊DSE完後  
相信好多玩家會回流
作者: StaR`    時間: 25-3-2013 12:33
盡早抽身而退係一件好事 再玩落去都冇意思 留番最後一個ac唔放睇佢執笠
作者: boscolui0412    時間: 25-3-2013 12:39
至少整返好個ser先
其實我同呢家都唔知點解入唔到-.-
同埋唔好出咁多轉蛋!!
物價降哂
作者: 嬛嬛    時間: 25-3-2013 15:24

我玩左天龍都有幾年,本來真糸冇諗過尚全4,正糸做個生活玩家就算,得閒組FD刷下副本咪幾好,但糸刷野組人愈黎愈耐,D FD一個又一個咁唔玩,D石就愈黎愈平,尚全4其實唔洗好多錢~.~為左錢,不斷推出蛋同盤,搞到D石愈黎愈平,人愈黎愈小,直到E+ ON天龍,得番企城可以做,請問一句,叫玩家如何再留低??
作者: 目空    時間: 25-3-2013 15:30
轉蛋唔好出d 345石,6星裝,乾坤壺,還童

出d 67石,8星3属裝,真元精珀,轉蛋價由200轉2元寶,甘就人人有能力抽

個個67石人
作者: 呀楊    時間: 25-3-2013 15:34
請港服天龍自重
不要枯負玩家的期望
作者: youisericwa    時間: 25-3-2013 16:18
gameone唔好再出轉蛋啦出多d新副本仲好啦
作者: 可愛的女孩    時間: 25-3-2013 17:41
如果D轉蛋入面既野可以好似以前甘就好啦,最多都係抽到6級石...
唔似E+D轉蛋,轉盤甘..乜都有得抽,搞到所以物價都降低左勁多
作者: tt777    時間: 25-3-2013 21:30
我退出左天龍都好耐..其實我唔介意出轉蛋
我只希望天龍可以更新跟到國服進度
慢少少唔緊要 只要有新野玩 玩家都唔會流失咁快
個人認為天龍死起更新太慢 日日做同一樣野 係好悶
玩家就因咁樣走多過轉蛋走
無哂玩家 就算你刷到好野都無人買 副本既動力又無哂
玩黎都唔知做緊乜
作者: 浪跡天涯002    時間: 27-3-2013 21:40
作為過氣的天龍版主,對於天龍這遊戲,只能說愈來愈失望。

第一次我退出,是因為副本絕大部份都已刷過,且每天都在刷,實在太無聊。

第二次我退出,是因為兄弟們相繼離去,有的放號,有的自我封印。

第三次我退出,是看見轉蛋愈出愈多,呃錢的虛寶亦隨之增加。可是副本卻一直沒有太大更新。而這次,應該是我最後一次退出。

驚溫,你呃錢不是重點。可是你有顧及玩家的感受嗎?假如你呃錢,但遊戲是更多元化,更有趣的,相信玩家即使被「呃」也很樂意。

其實從寶石打折出售那天起,我已知道天龍沒救。可是因為朋友,我一次次的復出。而你則帶給我一次次的失望。
作者: aleehokman    時間: 27-3-2013 21:50
點解要出系甘轉蛋,其實甘多年黎,你地要搵既錢,大把人買你地D點
點解要系甘出轉蛋
唔可以出多D活動送下D野比玩家?
咩都要食人水-_-唉
其實要改仲改到
唔出天龍3冇所謂
開個新SER俾玩家重新黎過同埋唔好出轉蛋啦,石同裝都可以抽番黎   甘以前D人刷琪草下1石黎合3石有咩用??同埋D人學自製都冇用啦
作者: li1231    時間: 28-3-2013 19:37
只求唔好瘋狂出蛋同轉盤
盡早更新追趕國服
作者: ∼香B∼    時間: 28-3-2013 20:02
雖然我自己的號已經退出左天龍..
但我始終鍾情於天龍的pk系統..
仲記得第一次玩pk..我係真係手震..d技亂咁出...
去到而家總算識少少pk手法..呢個過程中的心跳,汗水..真係好令人懷念...

另外就係其實我好欣賞天龍的時裝系統..
雖然染色有d坑..但係染到自己喜歡的稀色..果種成就感真係好大..
我唔需要日日都打到天昏地暗的幫戰..亦唔需要完全緊貼國服的進度..
我只係需要一個平衡的天龍..只係需要一班朋友聊天打屁..
要做到以上兩點..應該唔洗一個中學生教你地吧 gameone
作者: s2003108    時間: 28-3-2013 21:40
轉蛋出石唔係問題 但6.7星裝先係重點 當然唔係叫你出埋D67石.出34石夠啦 平常人小小地都會抽轉蛋啦 自製係生活玩家嘅樂趣.同埋 好好地跟國服唔得架咩/_\?
作者: 樂延    時間: 28-3-2013 22:41
Gameone再咁落去 只會愈走愈多人 有人走原因太耐冇更新 啲副本個個都刷到悶哂 第二你係咁出蛋 有錢玩既人就愈勁 冇錢玩就愈來愈覺得好似比人屈住咁 搞到唔平衡
作者: wind_xo    時間: 29-3-2013 00:38
回復 23# 樂延

唔想講都要講,依家基本上得返D 11X級既人仲有玩,細果D 絕大部份都係分身,個個走左掛機都無人刷任,搞到D 真係想刷任既人心灰意冷走晒,想組隊4絕都難過登天
作者: 樂延    時間: 29-3-2013 11:08
回復 24# wind_xo

現在難組人刷野有幾個原因大多數都係雙開刷野 再唔係幫已經自己有一組人刷野 想刷野好難既事 如果想刷野仲要睇時間 夜晚7時至9時呢個時間比較易組人刷野.
作者: 杰尐'    時間: 29-3-2013 11:17
講真,香港天龍開左我諗有5,6年左右 開服到依架你地搵左幾多 自己心知肚明 頭果幾個更新 我都仲滿意 但係你最近果D所謂既更新? 係咩來? 轉盤 人地洗幾次就有粒6體  令到體石大趺 依架周街行下都見到人地全56 甘仲點叫D重玩既玩家追上去? 仲要出埋真單? 一粒加35潛能 唔能洗玩啦? 依架大部份都30-50M血 以前普遍既都係最多20M血左右 南服隻黑暗當時全56體都係12M血 gameone我對你好失望
作者: 傻渺兒    時間: 29-3-2013 20:42
雖然我已經退出左好耐, GAME都刪埋~
但係最近幾個月上番. 入番去看到的是..真係好冷清..
對比番剛剛推出時期真係差好遠..

gameone 自己有冇諗過點解今日的天龍會變成咁?
可唔可以唔好一味出來出去都係轉蛋?
一味轉蛋  物價完全變哂..
對於一D真係找真金白銀出來玩的玩家係非常唔公平
點解人走得咁快   呢個都是最大原因之一~
作者: Pro乂神手    時間: 29-3-2013 20:55
想當年好辛苦上5.6石 但依家只要唔多既錢就可以上到5-6石
作者: ˇ吻-0-    時間: 29-3-2013 21:30
我都退左天龍好耐 辛辛苦苦上既石頭 轉眼間 人地入幾舊水 就已經差吾多追到自己d石 心都淡9埋~_~
加上經常大多數人都系掛機多 搵fd吹下水都難 d.fd又放號放得就放 放吾到就都吾玩.所以又悶.
不過我依家都重有玩天龍.不過系周圍搵d _服天龍黎玩.就算玩幾個禮拜就汁 條氣都重順過入錢落正服
作者: jimmy2326    時間: 30-3-2013 00:49
又出真丹..... GAME0NE ...
作者: s020052    時間: 30-3-2013 16:46
GAMEONE 其實出轉盤同蛋都無問題..甘樣降低物價...令玩家收益, 但唔好唔停甘出啊 -.-" 其實我覺得佢偶然出轉盤OR蛋.. 放更多野落元寶商店比玩家買 =,= 佢咪仲賺得多..好似雕紋甘, 硬系要出轉盤降低物價,原本我隻人都唔錯..食左GAMEONE 送個兩粒丹都話可以用真元同石追番小小D食丹人.. 出真元更加令距離拉番近, 但點解又要整個抽真丹盤,仲要尋晚勁多人中 =__= 所以今次我都唔玩LA 對佢太失望,GAMEONE,你就係甘逼走玩家!
作者: pc708600    時間: 30-3-2013 17:39
出真單出到冇咩人玩... 得返D人企城,,, 冇咩人想玩\,./
作者: alpth    時間: 5-4-2013 11:47
我雖然係停玩左

但間唔中都on番

睇下有冇復興番

因為我真係唔捨得天龍這隻我心中最好既online game

我係因為真丹同自製蛋而唔玩

其實 更新慢 出得慢 唔緊要 天龍個份感覺係唔會變

但因為g1既貪錢而搞到隻game咁 真係好唔抵 好哂囉
作者: tomy09    時間: 6-4-2013 11:12
上年已經放左ac
天龍根本就變左一隻抽獎遊戲,完全唔好玩
市場失衡,生活玩家更難生存
本身好好一隻遊戲搞成咁
抽獎風氣長存,玩家都有責任
作者: jamescylo    時間: 6-4-2013 14:25
驚溫大佬.你搵$搵唔少啦可?我明你地既商業頭腦糸幾咁高超.你地不如試下代入我地玩家角度去諗.天龍8部唔糸一個比你靜糸搵錢既工具而糸有情有義既遊戲!Each time一更新我都會去官網睇更新D咩.each time都會為我帶黎失望.什麼什麼轉旦洛架.什麼什麼轉旦尚架.就這些.只不過是把什麼什麼兩個字改一改就叫更新.笑大人個咀.你地試一試再代入任何一個玩家既角麼去睇.好友表有4個.本來全部名都有顏色.宜家差不多全部都變哂灰色.天龍8部帶比我既糸快樂.宜家只有積出來的憂傷感.我堅持繼續玩糸唔想呢個遊戲會變得更冷清.請gameone正視!!!!
作者: 南官彩兒    時間: 6-4-2013 15:13
不如叫D小學雞玩家正常返少少 我相信有唔少人會回流返黎
以前正常既玩家就慢慢流失 依家得返班小學雞係到呱呱嘈 見到班小學雞 殺佢地又對佢地無乜野
見到眼火爆 見到咁既樣重邊有心情玩~"~
另外GAMEONE唔該搞搞你個客服電話 永遠 都係 錄音 無人聽
我未試過玩一隻GAME既電話係咁既款 GAMEONE你係掂既
作者: jackchui1204    時間: 7-4-2013 17:02
回復 1# 囧大俠

我由1997玩gameone既古龍群俠傳支持到gameone e家,年年玩萬幾兩萬,gameone一見隻game到尾聲就唔會再支持,希望大家一齊出聲反gameone繼續搞天龍
作者: 純白~    時間: 8-4-2013 00:04
D真單整到我頭都痛= =
咪又係要昆錢= =有錢收唔做野= =
作者: 金    時間: 8-4-2013 12:49
點樣搵錢都好.我求你快d合ser
作者: frankiebbq1    時間: 8-4-2013 21:46
天龍,帶有多年的回憶
希望可以回復當年既熱鬧!!!!
作者: ★小晴    時間: 10-4-2013 03:12
放左AC 1年,但間中都會ON黎睇下
有時都好想收AC玩番,但次次ON都好失望,愈黎愈少人玩,
出埋出埋D真丹同蛋蛋,愈有錢GA玩家就愈勁,冇用錢玩GA玩家就愈黎愈廢,
失晒平衡,除左打交幫,仲有幾多和平幫會有人玩
生活玩家,打王搵錢GA玩家依加根本生存唔到.
由天龍出開始玩,玩左咁多年,對隻GAME有好多回憶,好想可以以前咁 咁多人T^T
天龍真系好好玩,可惜有個咁GA代理
作者: 1550037926    時間: 11-4-2013 20:02
頂你個死gameone淨糸識出轉蛋,有問題又5理,E加仲要開5到GAME,我之前個個月都用成1半黎買點,E加咩都冇LA
作者: R_nico    時間: 14-4-2013 14:58
我好似由前年年尾開始冇玩天龍,不過間中都會ON下(玩一兩日)同睇下有咩更新
結果天龍D更新公告十個有9個都係關於XX轉蛋,每次ON都好似少左人玩咁
然後我同其他玩家差距又愈嚟愈大(我唔玩都有責任),但係周街都係4/5/6石人刷野都未必有人組,想追番又要倒錢落海.都唔知玩唔玩番好...
出轉蛋唔係問題,不過佢不斷出轉蛋,更新又慢,刷副本都刷到悶,依家D人就係咁抽蛋希望抽到石,搞到天龍好似隻賭博GAME咁.
作者: raymondfu    時間: 14-4-2013 23:16
第一次玩天龍,係岩岩隻game出世果時,朋友很多,也一起刷3環呀,吹水,好開心!
但係最好因為成績跟吾上,所以我冇玩!
第二次玩天龍,係新服岩岩開果時,本身諗住玩隻5石AC開心下
點知自己整到隻Ac50%左右 同我出轉蛋 ,一次吾緊要,佢係2星期一次 一次5日 食藥都冇甘準時
從前拎5粒3體石合上去既緊張感全沒了,世頻和小喇叭也只有一次比一次的低價收購...
最最後,我也放棄了,朋友都開不過眼
g1係有心整 好簡單,開一個新服,吾洗再出蛋!保證長玩既人一定番黎
作者: a799400516    時間: 14-4-2013 23:17

唔好再出轉蛋
多D改版,出多D新系統,吸引番D人回流
都唔明GAMEONE
天龍喺gameone最搵到錢的game,反而唔投放資源落去
係到搞埋d無人玩的新game
作者: fgghfggh    時間: 15-4-2013 21:24
盡快更新,唔好再出真丹
作者: paklun792    時間: 15-4-2013 23:38
"GO" to die 係最多人講既(意思)
為何唔識搞GAME又要扮識
唔識搵人幫,成日話上面唔比更新,自己又唔做野
搞到最尾就哩埋響屋企玩蛋蛋,又要玩極都唔出         (更新)
你問下自己係米樣衰?!
作者: 志在享樂    時間: 16-4-2013 19:00
想當年同一班天龍八面識到嘅FD一齊打符
日日都5,6個同LV組嘅FD一齊打 一路吹水一路刷 真係好開心
個時D人全4石已經好勁 我玩到8字頭都玩緊3石ONLY 做個副本生活玩家幾自在
GAMEONE出咁多轉蛋 我覺得出得最好又最平衡嘅係三寶轉蛋 大機率出3石 抽到4石已經好開心
仲有十二生肖 打3石,高刻咪幾好 我寧願GAMEONE出蛋比人抽合成符慢慢合仲好玩啦 何必出親轉蛋都45石?等玩家走捷徑?擾亂天龍市場?
我仲記得2011年動漫節前 AKI同尹光岩岩做左代言人 個陣出嘅玉卡10蚊張 比人大量搶購(小弟好不幸一張都搶唔到 但係我一D都冇失望過 因為我知天龍嘅熱潮仲未減褪 動漫節個幾日通地都係慕容複 真係好感動
就係因為GAMEONE出左45石 67星裝轉蛋 仲要一直冇停過 連續咁出 再搞埋轉盤 唉 好難怪D人難生存(我是其中之一)
天龍呢隻GAME真係好唔捨得放棄 等緊GM有番D實際嘅更新 而唔係一尾轉蛋轉盤
作者: KING7557    時間: 17-4-2013 14:39
轉蛋出不停! 更新周時停!
好地地用成萬銀整隻全56ac
到頭來一文不值
作者: aidf28    時間: 18-4-2013 01:27
早抽身而退係一件好事 再玩落去都冇意思 留番最後一個ac唔放睇佢執笠
作者: aidf28    時間: 18-4-2013 01:29
早抽身而退係一件好事 再玩落去都冇意思 留番最後一個ac唔放睇佢執笠
作者: aidf28    時間: 18-4-2013 19:39
其實以前出d蛋都唔會一直咁出
依家玩到蛋完左就有轉盤轉完就蛋
玩到d玩家都唔洗留係到  (投資都冇價值咁)
玩家走得一個又一個 肯回流既人又愈黎愈少(對game發展冇望)
人流愈黎愈小 有時組人副本成粒鐘都組唔到人
未搞到咁衰落既時間 一陣就組齊人
我都玩左幾年 睇見d國服玩家講回憶
都令我諗返起以前多人玩果陣既快樂
希望真係可以用真正既方法去重振天龍
(唔係蛋完又蛋,轉完又轉)
答案  代理是知道的
作者: aidf28    時間: 18-4-2013 19:53
盡早抽身而退係一件好事 再玩落去都冇意思 留番最後一個ac唔放睇佢執笠
作者: aidf28    時間: 18-4-2013 19:55
天龍剩下的玩家 大部分都是掛機及企城
這是天龍少人的最大原因之一
gameone應該照顧生活玩家、刷野玩家、掛機玩家。
新ge場景 新ge掛機地方(海底地界??) 新ge副本
都系我地期待的。
仲有一點 天龍d任務有乜用= =
一d都吸引吾到玩家lor.
不得不提是慕容玩家 得益的人少是無疑的
但大前提是如何吸引更多的人加入這門派,
**而不是因為少人而不更新**
作者: starshe1    時間: 18-4-2013 21:09
希望可以好尾!!
作者: 風健一    時間: 2-5-2013 12:52
唉…回頭是岸!
作者: lung86659    時間: 2-5-2013 14:55
gameone 唔該睇返5,6年前你地係t x b賣果個廣告

再入返game對比下
作者: bbchan102966    時間: 2-5-2013 21:17
唉 合區啦~ 先會有人再玩

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://in.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2