查看: 5536|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 學生玩家全攻略!!!!!!

好多學生玩家都無咩錢玩天龍 成日埋怨天龍係食錢game
因為小弟都係學生玩家 所以就寫E左個學生玩家玩天龍既心得比各位學生玩家

賺錢心得
1.做任:
由10Lv開始清到80Lv 你最少都賺到100金以尚 E100金用黎up到60心法都夠
2.跑商:
如果想要賺錢多既話 最實用既方法始終都係跑商 由80Lv開始跑 就算唔爆票 一日跑8轉都可以
賺大約75金 6日就姐係75x6=450金 計埋星期6跑商日 賺大約110金 一個星期就可以賺560金
同埋跑8轉商都唔算太耐 任何2小時之內都一定可以跑晒
係E個漫長既暑假裹 只要連續依照E個方法跑4個星期 就可以有2千金以上!!!!
3.刷活動:
刷活動都可以話係一個賺快金錢既方法 一日裹只要刷1輪反1 輪小(1輪姐係一個時段)
你都可以汁到大約5-10個1石(好運既會仲多)咁你就可以擺攤or交易比人 最少都可以賺到幾十金
你仲可以係每日既13:15 18:15 同23:30 去聖獸山刷寶箱 刷E個聖獸山寶箱 可以拎到寵物技能書
我刷左幾次 都拎左一本高級破綻 同一本附身 +埋都放到超過一千金!!!!我相信各位 持之已行既 就可以拎到技能書架啦
另外 刷12星汁魂冰珠 刷小漂汁魂石 都可以放到一定價錢
魂冰珠1set10個可以放到最少500元寶  魂石1個更可以放到100元寶
有D時段都可以組隊刷王 有D王可以汁到各式物品 都可以放都出比人(要唔綁定)
4.買點
買點可以話係賺錢最好既方法 因為唔使用咁多時間 同心機
假設你一個月有300蚊零用錢 咁你就可以二個星期買一張38蚊點
咁對你黎講唔算大負擔 你亦可以一個月有2400元寶 咁樣係好有用
弟一次你可以換做金 會換到大約1500金 之後就唔使換啦 如果太多元寶既都可以換做金既
另外抽野 抽到4石(或其他值錢野 例如:忘無x3 千碎)都可以放比人 4石可以放到400-1500元寶
注意見好即收 如果唔係好易樂極生悲(姐係無晒元寶) 抽到1 2個垃圾既就唔好抽住啦
5.生活技:
建議90Lv以上先玩(下面會講)
生活技姐係採礦 採藥之類
玩生活技 可以正D自製裝 正到5 6星以尚 你都賺唔少
採礦10Lv 去採D龍血礦返黎 1set40個可以放到32金
賺都賺到你笑#3

講咁多始終都係唔好浪費D錢 有須要既野先好買

尚石換裝大計:
弟一階段(92Lv全3石):
我覺得可以係75Lv先正自製
可以用粗布個D黎正 正左就算得2星都用
因為你85Lv以尚右會換裝
到左85Lv 可以先買畀符 最少要4 5星 再尚晒石去
到左88Lv 可以換埋衣服同頸飾之類 再尚石
注意3石就可以了(下面會再講)
92Lv換埋神器 尚石咁就全3石了

弟2階段(98Lv4433或全4)
可以先玩生活技賺錢 因為up到98Lv都算耐時間
up到95Lv轉界符再尚石 之後一路換 直到換晒為之

買石 尚石方法:
之前賺既金同元寶可以用黎買石 1個3石大約300元寶
你都可以刷小 刷反 拎石再用D錢買石再合 好快右可以合粒3石
注意抽野抽到4石岩你既可以留住先(例如武當抽到4Lv黃晶)
係弟2階段再尚

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
浪跡天涯002 + 20 內容精彩

查看全部評分

回復

半年鑲唔鑲到全3石-,-/?
回復 支持 反對

一個月2張點.....得掛........
回復 支持 反對

2個鐘跑得到8次商?

唔通蒼山去雁南係我行得太慢??

2x分鐘一次....再者

仲要計等的時間呢-.-
回復 支持 反對

都唔錯...但學生冇咩錢係咁吧 想上哂全身石都幾難
回復 支持 反對

OK既可以接受
不過用時間太長
最好每日玩4小時
后先把當或扚魚
學生應該以學業為重
回復 支持 反對

半年全3係有可能既..如果係有升生活技既話
回復 支持 反對

你講呀!?
依家d學生哥好有貨下嫁=]
回復 支持 反對

我玩左半年..尚到全3帶4..
我買點次數唔多-_-"
啲石都係三寶蛋果時收...
我既搵錢方法係:掛10玉-------1SET可以賣到80-100金
                     升生活技------本人升左10礦....平均一日都採到兩次-----1日都有百幾金
                     和朋友一起去打門派王,古王,地王-因為可以打出神符(未綁)...燕武等....一件
                     可賣200-500金
                     跑商...最好搵到個1轉爆票商線...
                     又可以在古墓裏捉火鼠..玄翼的寵賣..1隻100-200金到..自己生到高變高資又
                     買到不小金錢
                    馬賊----可以打出寵技/高寵技...能賣不小錢
                     呀朱/木婉清任----能拿到兔耳----4星有高尚限的...一隻以經賣到很多錢
                     打寶圖-------1張可以賣給人5金....又可自己去打...打到寶匙能賣40金不等
以上的是我賺錢的心德-__-""
回復 支持 反對

現在物價高升 通漲緊bo-,-
若好似樓主所講既方法 好似成個程式咁 日日重複做同一樣既 不用2個月就沒有興趣再玩了 不過可能停2-3個星期又會再重複做-,-玩game係想放鬆自己 搞到好似番工咁 都應該好辛苦-,- 加上全3石都咩作為-,-比著我 我全3石換做4石算-,-雖然換出來唔多-,- 但係睇落去順眼好多-,-
回復 支持 反對