樂古Nakuz

標題: 刀法討論區 [打印本頁]

作者: 丫傑仔    時間: 24-3-2006 18:21
玩刀全力 好唔好?

有咩意見或其他加法請講

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: 紫月舞天    時間: 24-3-2006 18:27
大家可以在此發問你對刀法的意見及問題

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: nash4383    時間: 24-3-2006 19:28
我自己就加3力2體1心...都幾好用

作者: chy122197    時間: 24-3-2006 20:11
全力後期好似唔係好勁∼聽人講= =”
因為少血= =所以唔太樂觀∼

作者: chiu1992    時間: 24-3-2006 20:14
Originally posted by chy122197 at 2006-3-24 20:11:
全力後期好似唔係好勁∼聽人講= =”
因為少血= =所以唔太樂觀∼

我都認同呀@@"
血少成日都要坐-3-

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: 丫傑仔    時間: 24-3-2006 20:33
我想問最好學冰兩招好?????

作者: [H]o032o    時間: 24-3-2006 20:39
全刀有咩唔好?
後期同前期都可以用返裝黎加返防..加返血...
我就覺得全力幾好啦..只不過係要用多d錢係佢身上

作者: chy122197    時間: 24-3-2006 20:50
Originally posted by [H]o032o at 2006-3-24 20:39:
全刀有咩唔好?
後期同前期都可以用返裝黎加返防..加返血...
我就覺得全力幾好啦..只不過係要用多d錢係佢身上

我無話唔好∼咁你有錢買得裝黎都無錢練工啦∼何況人地都有可能有你既穿緊d裝∼重知各有各玩

[ Last edited by chy122197 on 2006-3-24 at 08:54 PM ]

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: chiu1992    時間: 24-3-2006 21:11
全力刀扣得多=3=不過血好少下@@"

作者: 小龜    時間: 24-3-2006 21:27
經多番試驗*

更正*

5月9日*

經我多番試驗*

全力刀係最勁既*

不過5力1體/5力1體都係唔錯*

武功多數係單技*

華山/東風都好好用*

之前教錯大家唔好意思T^T

[ Last edited by 小龜 on 2006-5-9 at 02:31 PM ]
作者: 。滅﹏天。    時間: 24-3-2006 21:33
thx各位!!!!!!!!!!!

作者: wsad456852    時間: 24-3-2006 21:34
thx =   =1直play到爆廢

作者: 11o    時間: 24-3-2006 22:05
全力刀冇血..但係有招特技係+血同+黃色個d野ge上限甘米冇問題lo
仲有招木ge 可以+血mo

作者: alexalexhk    時間: 25-3-2006 12:27
全體得唔得==我想練全體刀==

作者: wdadpdyd    時間: 25-3-2006 14:56
樓上(小龜先生)你話4力1血之後重有一點用呢做咩??

作者: wdadpdyd    時間: 25-3-2006 15:00
我覺得5力1血就夠......學咁多技浪費哂d技點.......

作者: leepui    時間: 25-3-2006 15:46
刀有冇大規模技能嫁??

作者: leepui    時間: 25-3-2006 15:47
刀有冇大規模技能嫁 (攻擊) ??

作者: 四季豆    時間: 25-3-2006 17:51
我覺得係1體5力才是王道

Originally posted by 11o at 2006-3-24 22:05:
全力刀冇血..但係有招特技係+血同+黃色個d野ge上限甘米冇問題lo
仲有招木ge 可以+血mo

pk陣比人打囉可以架

作者: pcboy    時間: 26-3-2006 03:11
你地太重視加點方法
全力係一個超勁既人
你地係唔係唔記得隻game係有得合成/強化呢
你唔夠隻3定鞋可以加血
只要合石入去
我試過合53粒逆根石去把21lv弓壓外係加多22攻
一把21lv弓+1(+22)=一把41lv+1既弓

作者: 魔殺    時間: 26-3-2006 08:10
我係新手....入黎聽聽先 @@

作者: 海戰猛將    時間: 26-3-2006 13:39
強化我覺得好難合到==

作者: 小龍_xd    時間: 26-3-2006 13:48
我也想唸住玩刀~勁^^

作者: lemon3117k    時間: 26-3-2006 16:43
4.1.1會唔會好cheap?

作者: 11o    時間: 26-3-2006 18:06
啊  四季豆   啊 你pk個時人地打都打你唔到你就win ge la?? 甘勁ge!!
用刀係講功 ge ma !!+6點力岩ge la

作者: 天地志龍    時間: 26-3-2006 19:13
力刀pk最勁4力2心

作者: QWEQWE222    時間: 26-3-2006 21:32
最好係4力1心1hp

作者: 96816903    時間: 27-3-2006 09:06
ME TOO!!

作者: LKing    時間: 27-3-2006 14:17
我未玩過呀..不過覺得 可以5力1體
心主要係內力..玩刀冇乜必要掛....

不過我想知d加體質果d點 同內功d點係咪分開計??

作者: [H]《龍》    時間: 27-3-2006 17:08
好似冇人講過刀玩咩技好@@
係唔係因為用刀 玩咩技都得??

同埋我想問下  強化d武器
安定值係幾多(即係加到幾多會有機會爆??)

作者: 再次一遊    時間: 27-3-2006 17:11
加1力2體3心 好唔好?

作者: leong1211    時間: 27-3-2006 20:15
咁劍用咩好呀..

作者: leong1211    時間: 27-3-2006 20:17
劍用咩招先好d呀..
仲有劍係點+點呀..??
有冇人可以答下我呀,,

作者: leong1211    時間: 27-3-2006 20:20
有冇人可以教下我點強化呀,,,

作者: leong1211    時間: 27-3-2006 20:21
你地諗住叫咩名呀..

作者: leong1211    時間: 27-3-2006 20:22
我叫  ○新丁●
如果見到我叫埋我一起up lv啦..

作者: abc1734    時間: 27-3-2006 20:39
Originally posted by 丫傑仔 at 2006-3-24 10:21:
玩刀全力 好唔好?

有咩意見或其他加法請講

刀就係最勁既外功之一啦~

作者: [H]tkl123888    時間: 27-3-2006 20:42
刀係咪好慢攻速嫁???

作者: abc1734    時間: 27-3-2006 20:43
Originally posted by 丫傑仔 at 2006-3-24 10:21:
玩刀全力 好唔好?

有咩意見或其他加法請講

刀就刀啦,全好全力刀或者4力1心咁升~~因為咁樣升既刀先可以一招秒人!!!

作者: davaragon    時間: 27-3-2006 21:00
其實刀都唔錯...上次pk..差d比佢殺左..

作者: kuugajohn    時間: 27-3-2006 21:20
我自己就加3力2體1心...都幾好用

作者: 午餐肉    時間: 27-3-2006 21:36
學咩屬技??係咪冰???

作者: WING19870126    時間: 27-3-2006 21:40
加全力 係不係好勁

作者: 海戰猛將    時間: 27-3-2006 21:46
刀我覺得要學了雪燕同真氣~pk好用

作者: ~任逍遙~    時間: 28-3-2006 07:28
點解唔+4力1血1心??

作者: ~任逍遙~    時間: 28-3-2006 07:33
我想問下
玩刀學咩技好??

作者: chy122197    時間: 28-3-2006 10:06
Originally posted by ~任逍遙~ at 2006-3-28 07:33:
我想問下
玩刀學咩技好??

學東風浩蕩,怒劈華山,兩招單技
如果你組隊升既話就學埋旋風斬

作者: **MAN_KELLY]]]    時間: 29-3-2006 20:52
我柅問下我武功已經一層..跟住再點升牙,,thz..
作者: ☆偉偉★    時間: 30-3-2006 19:22
Originally posted by **MAN_KELLY]]] at 2006-3-29 20:52:
我柅問下我武功已經一層..跟住再點升牙,,thz..

打怪出你個招武功,咁就會慢慢up exp了....
作者: 阿葉eric    時間: 30-3-2006 20:29
我想問下呢....
刀要加D咩既特技點呀(即係火呀,水呀,果D)...
同埋要買D咩火呀,水呀果D技書呀??...
作者: 阿葉eric    時間: 31-3-2006 22:42
............
無人答我既T^T
作者: 小龜    時間: 1-4-2006 11:29
水好D"水第3招-口=

定人個招
作者: 阿葉eric    時間: 1-4-2006 22:36
哦....
唔該晒呀.....
作者: hoho888    時間: 3-4-2006 13:24
刀我覺得+4力 2心  血可以用eq+
作者: p000832001    時間: 5-4-2006 08:24
請問刀玩咩屬性好呀?
作者: 曲奇    時間: 5-4-2006 12:47
有冇人可以話俾我知用咩技??
仲有東風浩蕩好唔好用
作者: chit1213    時間: 5-4-2006 15:51
東風∼>遠攻
華山∼>暈人
內功用水3
因為可以定人
作者: benny仔仔    時間: 6-4-2006 10:54
Originally posted by chit1213 at 2006-4-5 15:51:
東風∼>遠攻
華山∼>暈人
內功用水3
因為可以定人

加多個旋風斬
比人圍抽都打到∼∼
作者: SK2    時間: 7-4-2006 18:23
Originally posted by chit1213 at 2006-4-5 07:51:
東風∼>遠攻
華山∼>暈人
內功用水3
因為可以定人

推你丫..
作者: awdaxdasd    時間: 9-4-2006 16:50
咩係水3阿?? ==
係咪雪燕歸巢??
看你們的post好像就係5力1血
技就係東風+旋風??
對嗎??謝解笞
作者: bennytin    時間: 9-4-2006 19:41
我想4力2體,但唔點心,用技d內力好快冇晒.......點左心又怕攻or血唔夠....點算
作者: chiu1992    時間: 9-4-2006 21:07
Originally posted by bennytin at 2006-4-9 19:41:
我想4力2體,但唔點心,用技d內力好快冇晒.......點左心又怕攻or血唔夠....點算

4力一體一心咪得lor=.=
作者: kitlalala    時間: 9-4-2006 23:38
4力1體1心 係唔係最好架????   
thx take me thxthx!!!!!
作者: kwkwkkw    時間: 10-4-2006 11:17
如困玩全力刀手不如玩弓手
作者: 流派浪士    時間: 12-4-2006 11:59
咁你地加唔加心? 唔加咪會好煩 要係咁食mp..= =
仲有刀你地學唔學爆技旋風斬?

[ Last edited by 流派浪士 on 2006-4-12 at 05:18 AM ]
作者: kwkwkkw    時間: 12-4-2006 13:17
好唔好15力 2體 1心
作者: 鋒    時間: 13-4-2006 12:37
me 唔知點玩先勁

不過me既+點方法系敢:
1lv up 2lv:5力1血
2lv uo 3lv:5力1心
3lv up 4lv:5力1血
4lv up 5lv:5力1心
如此類推
技我學左旋風斬   易讀  夠型   haha
唔知你地又會點玩呢?

p.s.   唔駛專登去諗點加最好既   人人有唔同玩法   覺得加夠血or心咪唔好再加law..  當然  唔好
        勁到走去加敏..主要加力就ok 了

個人之后會學萬佛朝宗同無處藏身...  一個夠狠   一個夠廣
不過我又唔想太狠   所以諗下諗下   用怒劈華山都幾型  haha  狠得來又狠唔過萬佛朝宗  haha
內功可能會學  金2 同 火2   金2好似系單體同可以封人  火2夠型   維求又打得  又睇得...
不過唔知學內功會唔會有用...如果勁先敢樣學法..  
唔勁既話會學土1同木1or水1..  土1 保護自己先..  木1可以補血or水1等人唔好打自己禁快   自己有足夠時間ko 人...

**以上純屬個人意見  無任何攻略成份**

有冇人可以話我知刀仔練內功勁唔勁?

[ Last edited by 鋒 on 2006-4-13 at 02:47 PM ]
作者: 匿名    時間: 13-4-2006 14:59
有人玩刀學補血果招嫁????
我想唔學bow~
俾人地補好唔好咩.....
唔係ga話好哂mp bow~!!
咁仲有學咩技好唔好嫁~
睇d人好似學3招
咁臬哂好定學幾招好丫????
作者: WATER-KAY    時間: 13-4-2006 18:54
我玩刀 5力1體
學左東風,華山,旋風斬
幾好用,而有17lv有5百幾血42防 2百幾內力

[ Last edited by WATER-KAY on 2006-4-13 at 06:56 PM ]
作者: 玄野    時間: 14-4-2006 13:14
你地講既咩火1,水3,金1係咩黎嫁?
作者: addadd    時間: 14-4-2006 20:45
Originally posted by wdadpdyd at 2006-3-25 07:00:
我覺得5力1血就夠......學咁多技浪費哂d技點.......

你地講既5力係咩>?<
作者: lwwhiufung    時間: 14-4-2006 22:15
梗係全力啦     30lv之後5力1心 or  4力2心
因為刀之後唔夠mp用  升到50心  就唔洗升  升返全力
作者: 真的不想    時間: 15-4-2006 13:01
Originally posted by lwwhiufung at 2006-4-14 14:15:
梗係全力啦     30lv之後5力1心 or  4力2心
因為刀之後唔夠mp用  升到50心  就唔洗升  升返全力

有見地@@" 我都係玩全力既
不過我唔知學唔學旋風斬好
因為唔多覺有用 所以未學
可以教教我嗎 ?
作者: kwanjason    時間: 15-4-2006 15:33
Originally posted by at 2006-4-13 04:37:
me 唔知點玩先勁

不過me既+點方法系敢:
1lv up 2lv:5力1血
2lv uo 3lv:5力1心
3lv up 4lv:5力1血
4lv up 5lv:5力1心
如此類推
技我學左旋風斬   易讀  夠型   haha
唔知你地又會點玩呢?

p. ...

O個2招技我都學左.點解好似無唔同.係唔係要升到第2層先得
作者: ngmang    時間: 15-4-2006 16:21
我想問下特技要學什麼?和升到幾lv?
作者: 27741828    時間: 15-4-2006 21:24
我想問下學邊幾招技最好
作者: 阿仙奴    時間: 16-4-2006 12:56
作者: RedSunsD    時間: 16-4-2006 16:29
刀既大範枝係咩同學咩招
我想轉玩刀
作者: 199427    時間: 16-4-2006 16:31
我5lv仔,刀,學咩技至好??
作者: 不死之神=v=    時間: 17-4-2006 04:35
Originally posted by 199427 at 2006-4-16 16:31:
我5lv仔,刀,學咩技至好??

我覺得旋風斬必要= =...好用丫嗎
作者: brian108    時間: 17-4-2006 09:02
加4力1血1心好唔好?
作者: b_kaion_a    時間: 17-4-2006 16:10
各位,我想問下刀o既戰鬥特技(被動)要學d咩同埋學到幾好?
作者: 鋒    時間: 17-4-2006 18:01
Originally posted by RedSunsD at 2006-4-16 16:29:
刀既大範枝係咩同學咩招
我想轉玩刀

刀有範圍技  旋風斬  但系打既范圍唔大
東風好似系唯一一招遠距離既招  不過唔系好遠嫁咋
怒劈華山好似可以暈人
其他果兩招都好似冇咩特別-0-

Originally posted by kwanjason at 2006-4-15 15:33:

O個2招技我都學左.點解好似無唔同.係唔係要升到第2層先得

果兩招系我覺得型先學..   我都覺得冇乜唔同...   所以有一招冇理到   學多招遠功既東風

[ Last edited by 鋒 on 2006-4-17 at 06:08 PM ]
作者: 鋒    時間: 18-4-2006 12:15
睇過好多post 之后
發現  用東風(遠攻)  怒劈華山(暈人)  同旋風斬(范圍)  系好d既
因為我唔知其他兩招有乜用=_=""
都好似系近攻...
所以唔想跟人學華山既人可以學其他果兩招既其中一招

但系有冇高手話我知   其他果兩招既特別之處?
作者: kien031113    時間: 18-4-2006 13:51
梗係全力啦
作者: 阿仙奴    時間: 18-4-2006 15:43
作者: anson_mylove    時間: 18-4-2006 20:48
我就加4力1血1心....
都幾好嫁..(我覺得)
作者: ★熙少﹏〞    時間: 18-4-2006 21:01
4力2體得吾得架= =?
好似吾夠內力
吾夠內力係咪要加爆內力上限果招?
作者: 川保久齡    時間: 18-4-2006 22:31
我e加係4力1體1心,
血唔會太小!我12lv有456血,700幾護體,330幾內力!!
我學左東風!華山!旋風斬!同水3........
旋風斬都唔錯用,比怪圍都唔驚@@"
pk係廢左dd.......唔夠全力果d人好打,
不果升lv,打怪都幾好@@"又唔驚沒mp,條hp又頂到.........
沒錢既人我覺得咁樣升係最好既= =
作者: MVP2005    時間: 18-4-2006 22:58
我想問刀手幾lv壓等最好
作者: RedSunsD    時間: 19-4-2006 09:19
刀手果招華山好似冇咩用,,又唔係成暈到人
打怪又唔夠東風勁,,我del唔del e招佢好
作者: lawpuifung    時間: 19-4-2006 16:29
我+3力3體
+到力50體30,我再加心去到40
作者: tommy1999    時間: 19-4-2006 19:02
Originally posted by RedSunsD at 2006-4-19 09:19:
刀手果招華山好似冇咩用,,又唔係成暈到人
打怪又唔夠東風勁,,我del唔del e招佢好

你鍾意la
都其實唔乜用
作者: RedSunsD    時間: 19-4-2006 20:51
Originally posted by tommy1999 at 2006-4-19 19:02:

你鍾意la
都其實唔乜用

咁姐係用唔用A_A
e+係狂谷其中一種技點平平均均咁升d技
姐係多怪就用旋風
一隻就用東風咁
作者: 鋒    時間: 19-4-2006 22:32
華山要高lv 暈人既機率先高嫁好似...
作者: 慕容垂    時間: 19-4-2006 23:31
作者: 傻墨水仔    時間: 19-4-2006 23:39
玩得全力刀 就係為pk ga la= =
怪果 玩弓 同暗 清仲快-.-
作者: 龍魂之使    時間: 20-4-2006 10:11
玩刀全升力好易死
你想多力d都冇問題~~
不過起碼升點要5力1體
作者: 鋒    時間: 20-4-2006 10:15
玩耐d就會知點加點嫁la..
試下跟人加一排   唔掂再開個自己加過@@
我覺得敢好d
作者: 神快    時間: 20-4-2006 12:48
Originally posted by 川保久齡 at 2006-4-18 22:31:
我e加係4力1體1心,
血唔會太小!我12lv有456血,700幾護體,330幾內力!!
我學左東風!華山!旋風斬!同水3........
旋風斬都唔錯用,比怪圍都唔驚@@"
pk係廢左dd.......唔夠全力果d人好打,
不果升lv,打怪都幾好 ...

但人地好快唔夠內力呀

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://in.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2