樂古Nakuz

標題: [專題討論] 2012 vs 2036?? 到底邊個係真?? 世界末日 vs 未 來 人 John Titor [打印本頁]

作者: 搞搞野    時間: 20-8-2008 22:39
標題: [專題討論] 2012 vs 2036?? 到底邊個係真?? 世界末日 vs 未 來 人 John Titor
我都係岩岩先發覺~~d人成日都話2012年世界末日又話已經證實左!!
既然係末日左....甘點解會甘有未來人 John Titor既出現呢??

唔通佢係末日後再出生的人類??
作者: 冷冰    時間: 21-8-2008 15:49
2036 - -靈芝胞子嗎@@
----------回正題------------

我比較信2012= =因為馬雅預言好準咁...
作者: 風.騎.士    時間: 23-8-2008 16:36
我都係信2012-_-
學校呀Sir都有提過馬雅d預言幾準下..
作者: georgewong2006    時間: 23-8-2008 16:52
2012年..人係唔可信
作者: 夜月朽    時間: 23-8-2008 19:41
:handshake 兩個都唔信∼
唔信會無啦啦末日
作者: ken456654    時間: 23-8-2008 21:34
樓上既太樂觀啦~~~
作者: teambrothers    時間: 23-8-2008 21:49
2個都kai!____!
作者: Dk'-o.o-'    時間: 23-8-2008 22:39
我信有世界沒日  但唔信2012
作者: ken456654    時間: 24-8-2008 09:16
如果地球真係會末日既話,一個較大既隕石飛埋黎,地球都玩完.
作者: 無名小卒Orz    時間: 24-8-2008 13:17
1.世界末日咁末來人點黎先~~~
  世界末日之後所有品種應該會由單細胞開始慢慢進化架噃~~
  咁姐係唔知幾多億年後啦~~咁多億年進化  極有可能會變種架囧
  末來人點解同我地一樣先??
2.  世界末日乜q資料都唔見哂啦,就算佢係末來,佢會咁準計到係2012 唔係20xx?[[onion_62]]
作者: kamikaze    時間: 25-8-2008 18:19
2036條友唔係認左自己係吹水咩?
作者: ken456654    時間: 25-8-2008 21:38
事實就係兩個都唔可信,就算係真,e家比人知道左,未來就唔再係未來
作者: billytsang    時間: 27-8-2008 15:27
2樣都唔信-.-唔會咁快既
作者: 極樂XyZ    時間: 1-9-2008 14:04
-.-大佬你個個都話2012
仲有4年渣..想死呀?-.-
作者: 傑乂達_達    時間: 8-9-2008 22:22
馬雅相信到高d 因為馬雅好準0 0
作者: 月祭_+    時間: 10-9-2008 10:44
有世界末日係遲早ge事就算唔係好似馬雅預測ge咁
人類都會自取滅亡 以現在人類對地球ge傷害黎講 世界末日都唔會太遠
作者: 咒術師    時間: 10-9-2008 12:03
都話係地球末日  唔係世界末日囉[[onion_43]]
咪成日當左地球就係世界啦
作者: 傑乂達_達    時間: 10-9-2008 12:21
咁又係wor~ 地球只係世界一部分
作者: 緣_分    時間: 10-9-2008 23:28
其實點會2個都信如信2012 世界末日 咁點會有2036[[yoyo_171]]
作者: ○蜜※蜂●    時間: 11-9-2008 19:08
John Titor..好多預言都流既..一唔中佢就刪..玩哂啦佢..
2012..係就快啦..反正我都唔想自殺咁痛苦,比大自然既力量殺死夠哂猛料v_v
作者: LaST    時間: 11-9-2008 19:26
有人話2012可能唔係世界末日,
只係同外星文明接觸-.-

最近上網成日見到有人影到UFO
UFO出沒頻密左
作者: 領悟著人生    時間: 13-9-2008 15:48
2012 年

據馬雅預言是地球的淨化期

當中的意思我不明白.
作者: 阿樂.Lok    時間: 13-9-2008 21:40
而家實在有太多預言..而且太多係假..都係睇定d先再信
作者: 淡然一笑    時間: 14-9-2008 13:01
淨化期可能是外星人幫我們補好大氣層,抽走二氧化碳,gd
作者: ken456654    時間: 15-9-2008 17:29
淨化期就係將破壞自然既病毒清除,e d病毒就係人類
作者: 淡然一笑    時間: 15-9-2008 19:50
咁瑪雅預言既然知道,人類係病毒..那為什麼不把自己消滅,又將預言留下,唯恐天下不亂
作者: 97182367    時間: 16-9-2008 20:58
緊係2012啦~報紙都有講既~
作者: LSM    時間: 24-9-2008 20:35
從來冇人講過會死哂d人
作者: QAZ    時間: 27-9-2008 18:46
唔好估喇= =到2012就有答案
作者: 誰對誰錯=]    時間: 3-10-2008 22:02
我先唔信 =.=
上次果個乜鬼野巴西預言家,,又話中國大地震 ^__^"
點知又係冇,,!
呢d野邊信得過 [[bao_26]]
作者: >潑潑<    時間: 23-10-2008 18:14
可能到了2012年
末日實驗的科學家忍不住偷偷做了實驗
結果實驗失控,做了黑洞
把地球吃了 , 咁就game over了一0一
作者: 第四代火影    時間: 24-10-2008 19:04
我想知你點知有個未來人????
佢出左世未先= =
耶穌再生???
e家2008年仲有4年就末日???
我就唔信啦= =
起碼都過多50年
作者: 滅絕仔    時間: 26-10-2008 00:04
原帖由 第四代火影 於 24-10-2008 19:04 發表
我想知你點知有個未來人????
佢出左世未先= =
耶穌再生???
e家2008年仲有4年就末日???
我就唔信啦= =
起碼都過多50年

你有沒有真的找資料。。。。。不要一直都在說是假的好嗎。。。。給一點證據我看好嗎?
作者: yyck532    時間: 28-10-2008 21:39
就無係世界無日又點呢下......現+將自己做到ge野做到最好...
同埋留低自己覺得最美麗ge回憶..咁死都死得有價值啦[[yoyo_090]]
作者: EVIL_Fung    時間: 9-11-2008 20:44
馬雅預言入面係有講過2012年12月22日即平安夜前兩日世界會末日,但係冇話全部人會死曬,
我記得入面有講有一小部分人係冇死的,入面又有講冇死的人比死左的人重慘,因為會比以後困難的生活節磨,(老實講我覺得世界末日後死吾去重慘,到時又冇野食,D天氣又惡劣,D人為左食物又一定會,自己殺自己人,到時要生活係D禁的世界你話吾死就假)
作者: EVIL_Fung    時間: 9-11-2008 20:56
原帖由 淡然一笑 於 15-9-2008 19:50 發表
咁瑪雅預言既然知道,人類係病毒..那為什麼不把自己消滅,又將預言留下,唯恐天下不亂

瑪雅人去預言到人類會滅亡,吾代表佢一定要消滅自己,而且預言就好像聽收音機一樣係單向的,就算佢知道左E個預言吾多表,佢係想得到E個預言,就好像看電影或電視連續劇一樣,你可以看可以不看,但係你看到的結局,又吾一定你想要的,
何況瑪雅都神秘消失左話吾定佢地係,知道世界會沒日所以就走佬,之後D人又吾知道佢地因咩事同幾時走佬所以就話佢地神秘消失
作者: Dr.fear    時間: 9-11-2008 23:26
根本冇人可以知道未來既野 就算佢話發夢 發夢既野 有7成都會係假既。
作者: 滅絕仔    時間: 11-11-2008 23:04
原帖由 Dr.fear 於 9-11-2008 23:26 發表
根本冇人可以知道未來既野 就算佢話發夢 發夢既野 有7成都會係假既。

為什麼不能知道未來的東西?我知道你明天會吃飯,明天會小便,我也知道明天我還生存!
作者: #飛#    時間: 12-11-2008 22:05
世界是由上帝主宰,
聖經裡提到世界未日是天降火石
神愛世人,不會無緣無故毀滅世界
作者: 滅絕仔    時間: 13-11-2008 09:10
但世人不愛人,要把神創造的世界毀滅!
作者: 疾風終極奧義    時間: 16-11-2008 09:57
人類根本沒有正視地球的現況
作者: 滅絕仔    時間: 16-11-2008 22:00
說的沒有錯...人類太笨了!
作者: ★艾力克斯☆    時間: 2-12-2008 22:32
好似John Titor 好多野都唔準
作者: 小軒仔    時間: 2-12-2008 22:43
我信世界末日....
但係覺得唔會咁快囉...
作者: 滅絕仔    時間: 3-12-2008 10:34
算啦。。。就是有你這些人。。。地球才這樣!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://in.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2