樂古Nakuz

標題: 到底系咪真系有世界末日!!?? [打印本頁]

作者: x文♂仔x    時間: 28-10-2008 00:34
標題: 到底系咪真系有世界末日!!??
吾計果D咩人類既行為,,,咩因果
究竟系咪好似馬雅咁話每3740年就清洗一次
定系到時真系會太陽磁場癲倒....[益]或有其他原因
作者: jj仔    時間: 28-10-2008 00:37
吾洗驚....到時會有1個人拯救我地....果個人系姓翁
作者: 【迷╯SaM】    時間: 28-10-2008 05:16
人總是會逃避現實,不能樂觀面對嗎?

如果你聽日就要死,你E家會點做?

做自己鐘意既野?陪親人過最快樂既一日?唱K打機溝女?定係去自殺?

有時我真係諗過,點解人類會識進化,不能像其他動物一起生活嗎?為何一定要有科技,語言的出現?

點解係人類有高智慧,唔可以係狗,猫,老虎等

其實我開頭都一直逃避呢D新聞,但諗深一層

死咪死囉,人總是有一死,怕乜?我D祖宗都死左啦,怕乜?我最多咪怕痛,痛完咪冇事,就好似打針,穿耳等

條命係地球比你,你就要做返人應該做既野,唔係因為尼D新聞去荒廢學業,事業,

如果尼D新聞全係假的話,唔抵既係你自己

既然地球(神,如果你係基督徒)賜給生命給你,就應該好好活下去,即使聽日是你的死期,地球的末日

你都要做返自己,唔好再捨棄自己

好了,打了一堆廢話,唔知講乜好
作者: 滅絕仔    時間: 28-10-2008 13:43
主要未日的成因有多個:主要是南北極的冰正減少中,而北極更是在2012年就會完全沒有冰.....到時就會可能有冰河時期或會有釋出大量毒氣殺死人類!其次就是太陽黑子.光子帶和磁場變換,因為大多資料不能長說,最後就是瑪雅的預言,有一定的可信性...因為始終有一定的道理令人相信!!
PS:瑪雅不是說每3740年就清洗一次,是每一個太陽紀就提升一次....而到第五個太陽紀也是最後一個,到時才是未日!

作者: x文♂仔x    時間: 28-10-2008 20:38
樓樓上果位sam.....我完全冇話會因為世界末日而去荒廢學業囉...
我只系系度問緊仲有咩成因會令到世界末日....
我根本吾想知你諗乜...你最後果句講得好岩...廢話~_~

作者: yyck532    時間: 28-10-2008 21:36
咩唔係太陽係會彭漲而吞噬最接近太陽個5個行星(睇電視d人講)...
+上好似有科學家指出..地球係會自行調溫(真係有講)..有時係會好冷..有時會好熱....
佢地好似仲做過研究...唔記得叫咩名..好似係俄國ge科學家[[yoyo_025]]
作者: x文♂仔x    時間: 28-10-2008 22:37
自行調溫...有時好凍..有時好熱???
即系依家既溫室效應系自然現象??
作者: 滅絕仔    時間: 28-10-2008 23:24
太陽彭漲是不知道多少年後的事!地球本身的系統是很完善...但給人類破壞了!
作者: 【迷╯SaM】    時間: 29-10-2008 01:13
原帖由 x文♂仔x 於 28-10-2008 20:38 發表
樓樓上果位sam.....我完全冇話會因為世界末日而去荒廢學業囉...
我只系系度問緊仲有咩成因會令到世界末日....
我根本吾想知你諗乜...你最後果句講得好岩...廢話~_~

我唔係同你講 係同有睇到世界末日既人講- -
作者: ★艾力克斯☆    時間: 29-10-2008 23:45
原帖由 jj仔 於 28-10-2008 00:37 發表
吾洗驚....到時會有1個人拯救我地....果個人系姓翁

可否具體咁講 ??
作者: 滅絕仔    時間: 30-10-2008 09:57
原帖由 ★艾力克斯☆ 於 29-10-2008 23:45 發表

可否具體咁講 ??

他說笑你何必認真!
作者: x文♂仔x    時間: 31-10-2008 00:19
那位是我的同學....哈哈!!

Sam:Sorry,,是我誤會了你
作者: ken456654    時間: 4-11-2008 17:46
人類做了這麼多[好事],是很難逃避的,有因必有果.

人類的智慧是很好的工具,可以做很多時,但人類的天性卻令它變成最強的武器,一種足以破壞

一切的武器.人類滅絕是遲早的事,各位也不要經常說[世界末日],世界包括了甚麼?宇宙?太陽

系?地球?還是只是人類?人類的心態就是,世界的中心是自己.

人類是不應存在的物種,自問一句吧.(p.s 要罵的請便,但想想這是真的還是假的)
作者: 滅絕仔    時間: 4-11-2008 22:26
我很早已說到..人類是不應存在在地球的...只因為人類生存會令地球痛苦!
作者: ^豪^    時間: 5-11-2008 17:41
我巳經準備好迎接世界末日啦!!!
I'm ready!!!
作者: 滅絕仔    時間: 5-11-2008 20:20
以上的朋友...你的樂觀令我感到可怕!
作者: qop    時間: 5-11-2008 20:40
我為人類自私身行為
感到想快點世界末日....
作者: 61087815    時間: 5-11-2008 20:57
樓上所話人類唔應該人存係世界上係一個笑話

人類人早已經在世界上出現左好耐好耐

由石器時代,直到宜家,

到有人類居住

但石器時代既人好地地咁生活,有野食就食,有得訓就訓,

相比起宜家既人?

晚晚開ot研發一d對地球無害既野,當然我無講過開ot就一定研發對地球無害既野

但係,相比以前,宜家既人會唔會過於追求方便,享受?

傷害到地球既唔係人類,而係人類進化左既心態
作者: ken456654    時間: 6-11-2008 17:05
人類天生的劣根性令自己滅亡.

人類本應與大自然共存,但隨著進化及智慧,這個關係開始失衡,人類將自己的身份提高,開始濫用地球的資源,直到現在,人類就是在破壞地球.

原因歸根究底都是人類的自私引起的,如果人類不存在,地球的壽命會很長很長.
作者: 滅絕仔    時間: 9-11-2008 17:44
人類沒有後,地球都會很多時間生存到!人類很快死,但地球會很久後!太怕有些人什麼都不知就說:什麼都假的,正聰明等等!
作者: ken456654    時間: 10-11-2008 18:30
想深一層,人類所做的事受害者只是自己,保護地球只是逃避主要責任的藉口.

地球的生命是很長,人類也不能再它消滅,人類所做的一切就是令自己滅亡,當人類滅亡後,地球

很快就能回復原貌.
作者: 疾風終極奧義    時間: 16-11-2008 09:56
人類太高智慧的生物.-.- 害了地球
作者: ken456654    時間: 16-11-2008 13:45
智慧是把雙刃劍...
作者: 疾風終極奧義    時間: 16-11-2008 15:52
到了我們這一代 是否應該想一下應否生仔女[[m73]]
作者: ken456654    時間: 16-11-2008 16:26
..........如果2012就完的話,沒那個時間
作者: 滅絕仔    時間: 16-11-2008 20:22
2012年未必是完結...可能是一些事情....但始終猜不透是什麼!
作者: 傑乂達_達    時間: 25-11-2008 20:50
標題: 回復 17# 的帖子
沒錯啊!我的確很想世界末日來臨@口@"
作者: ken456654    時間: 25-11-2008 21:11
因為要人類滅亡而要世界末日???

要整個世界陪葬?

地球只要改變一下氣候,人類就屍骨無全了.
作者: ~恐懼~    時間: 25-11-2008 23:44
作者: ken456654    時間: 26-11-2008 17:06
一切都可以解決的話,地球便不會變得這樣
作者: 滅絕仔    時間: 26-11-2008 18:42
無錯。。。人類還有長時間才滅亡。。。因為美國建造了地下基地(不一定準確)。。。。所以都會有一部份人留下。。。但有大部份人死去!
作者: ken456654    時間: 27-11-2008 17:08
還有人類的存在,不是好事...不過,既然有生命存在,就會有新的"人類"
作者: 滅絕仔    時間: 27-11-2008 18:50
人類太多了...不可能會一下子滅亡...但多數人會死去...
作者: ballchi0620    時間: 27-11-2008 23:05
@@...下.......
作者: 【迷╯SaM】    時間: 28-11-2008 09:12
看地球停轉日吧,我認為值得一看

記得那個外星人說了一句話,人類滅望,地球才有救

作者: KIN-    時間: 28-11-2008 09:16
最唔好都係d人 個俾d人令到個地球咁!唉
作者: KIN-    時間: 28-11-2008 09:18
樓上sam什麼是@記得那個外星人說了一句話,人類滅望,地球才可以生存@!
講多小小ok?!
作者: 【迷╯SaM】    時間: 28-11-2008 09:27
科幻片既地球停轉日係12月11日上映

需然我未睇過,但睇左預告片,個外星人講左一句話

人類滅望,地球才有救,所以我認為應該值得一看

http://hk.youtube.com/watch?v=dh6AWGaVkSA

可以看看吧

作者: ken456654    時間: 28-11-2008 18:09
原帖由 KIN- 於 28-11-2008 09:16 發表
最唔好都係d人 個俾d人令到個地球咁!唉

造成末日的是我們每一個,包括你和我.

人類滅亡,地球才有救  這句說得沒錯,人類的自私是很強的.     不過人類所做的事,受害者只是自己,也許地球會受到破壞,但她是可以復原的.
作者: kwong421    時間: 28-11-2008 18:40
作者: 疾風終極奧義    時間: 28-11-2008 22:16
世界末日?
我想人類滅亡時
還有生物存在
作者: ken456654    時間: 29-11-2008 07:52
原帖由 疾風終極奧義 於 28-11-2008 22:16 發表
世界末日?
我想人類滅亡時
還有生物存在

這是最好的結果,其他生物是無辜的,牠們一直在大自然的法則下生存,只是人類破壞了大自然
作者: 滅絕仔    時間: 29-11-2008 07:57
無錯....人類只是一開頭就錯了法則.....有了經濟和科學....
作者: ken456654    時間: 29-11-2008 09:35
是大自然把人類寵壞了,如果當初沒有那麼多資源,人類的科技也許會有很大差別.
作者: ROCKS    時間: 29-11-2008 10:05
原帖由 疾風終極奧義 於 28-11-2008 22:16 發表
世界末日?
我想人類滅亡時
還有生物存在

有..當然有  

千呎海底下 一定沒有事
作者: ken456654    時間: 29-11-2008 11:21
原帖由 ROCKS 於 29-11-2008 10:05 發表

有..當然有  

千呎海底下 一定沒有事

說不定地球核心爆炸呢...(此人已瘋了)
作者: 滅絕仔    時間: 30-11-2008 20:55
看這幸福的時代......好像看到股市升到了三萬點......一下子到了萬二點.......盛極必衰....這道理是沒有錯的!
作者: ★艾力克斯☆    時間: 2-12-2008 22:25
原帖由 滅絕仔 於 30-10-2008 09:57 發表

他說笑你何必認真!

我都係想回下 呃下分姐[[bao_36]]
作者: 小軒仔    時間: 2-12-2008 22:46
我覺得係有世界末日...
但係應該係好多好多年之後!
作者: 滅絕仔    時間: 3-12-2008 10:34
原帖由 小軒仔 於 2-12-2008 22:46 發表
我覺得係有世界末日...
但係應該係好多好多年之後!

每個人都好像你一樣。。。以為不關自己事就不用理。。。。其實問題不是好多好多年後的事。。。只是在幾十年內的事而已!
作者: ken456654    時間: 3-12-2008 17:04
很多人都覺得末日(人類)不會在這一代發生,就是因為這些人,末日才會來得更快.
作者: 滅絕仔    時間: 4-12-2008 12:11
算了...人類就是這樣的!
作者: ken456654    時間: 4-12-2008 17:07
嗯嗯(其實我也是這樣[[yoyo_145]] )
作者: 滅絕仔    時間: 8-12-2008 11:12
標題: 回復 54# 的帖子
你也覺得不會在這一代看到?
作者: ken456654    時間: 8-12-2008 14:47
不是覺得,是想(兩回事來的),誰也不想早死吧
作者: 滅絕仔    時間: 9-12-2008 10:16
標題: 回復 56# 的帖子
算了。。。一人之力。。。改變很少!
作者: ken456654    時間: 9-12-2008 17:09
既來之,則安之

遲早也是滅亡,不如早一點,讓地球舒服點吧~
作者: 滅絕仔    時間: 10-12-2008 11:09
標題: 回復 58# 的帖子
有時回想...雖然現在的生活很美好....但想到末日...始終想改變一下人類自私的想法!
作者: •真心相待•    時間: 10-12-2008 12:16
標題: 回復 59# 的帖子
改變....能如何改變~~
縱使很多國家~很多人都開始補救~~
然而...能做得到的有多少個????

回 58#
同意....
既來之,則安之....[[bao_34]]
作者: ken456654    時間: 10-12-2008 17:06
如果人類這麼容易改變,很早就改了
作者: 殘念佬    時間: 17-12-2008 18:02
如果係就慘喇@@

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://in.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2