樂古Nakuz

標題: 是咁的,想買部手機比個新識嘅朋友,各位C兄有咩提意? [打印本頁]

作者: MEGA*    時間: 30-8-2011 18:43
標題: 是咁的,想買部手機比個新識嘅朋友,各位C兄有咩提意?
有次同個新識既女仔朋友食飯,我就笑佢部機舊款到呀媽都唔用,食完個時仲唔小心整花佢部電話=口=, 有d內疚,所以想買部最新嘅手機比佢賠罪!佢喺我眼中係好特別的, 所以想買一啲特別啲嘅款...咁各位C兄有無其他提意?
作者: _dee_dee    時間: 30-8-2011 18:57
一定係故意整花想買部追人啦!! 麻煩樓主貼張女神相先, 有相有真相
作者: Kelly0728    時間: 30-8-2011 19:03
女仔都係鐘意影下相,玩FACEBOOK咁啦! 你可以諗下HTC 推出部新機, 好似有3D玩, 夠晒特別,一定引死女!!
作者: MEGA*    時間: 30-8-2011 19:11
女仔都係鐘意影下相,玩FACEBOOK咁啦! 你可以諗下HTC 推出部新機, 好似有3D玩, 夠晒特別,一定引死女!! ...
Kelly0728 發表於 30-8-2011 19:03

立體效果? 邊部呀? 唔明喎!!C兄教下我!!
作者: Kelly0728    時間: 30-8-2011 19:19
教你溝女???? (我都想...可惜...) 我講緊HTC EVO 3D,, 有落鋪睇過效果, 真係唔使帶眼鏡都可以睇到3D效果, 幾好玩唔係咁都唔夠特別呀????
加上佢玩雙核o個日玩過都夠快夠暢,都易上手!
作者: _dee_dee    時間: 30-8-2011 19:21
你個(未係)女朋友睇黎都唔係手機專家, 咁用HTC係幾易上手, 起碼佢有個HTC Sense, 淨係個friendstream都夠佢有排玩, 你可以表演下一次過update晒facebook,微博, twitter個status...嘩~幾man呀
作者: MEGA*    時間: 30-8-2011 19:27
唔該晒咁多位C兄!!估唔到大家都覺得我係溝女…不過我自己都對部機好有興趣! 有冇價錢同其他資料比我參考!
作者: Kelly0728    時間: 30-8-2011 19:34
回復 7# MEGA*

溝女都唔識自己做下功課!!我只知道以家開始接受預訂...
作者: d28pm    時間: 30-8-2011 21:05
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 12:17
廢話小話 .. 樓主請睇圖:lol

作者: 〝Kira﹏*    時間: 31-8-2011 12:29
回復 10# EY3P

應該係廢話少講把...
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 12:35
回復  EY3P

應該係廢話少講把...
〝Kira﹏* 發表於 31-8-2011 12:29

我錯了
作者: 〝Kira﹏*    時間: 31-8-2011 12:37
回復 12# EY3P

甘我又想問下i phone 3g幾多錢
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 12:39
回復  EY3P

甘我又想問下i phone 3g幾多錢
〝Kira﹏* 發表於 31-8-2011 12:37

二手?" 大約 1500 - 1800$ ..
作者: 〝Kira﹏*    時間: 31-8-2011 12:39
回復 14# EY3P

如果唔係二手幾多錢...
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 12:43
回復  EY3P

如果唔係二手幾多錢...
〝Kira﹏* 發表於 31-8-2011 12:39

iPhone 3G 已停產多年 .. 若你係先達睇既話  所謂全新水貨.. 只係番新機一部 ..
作者: 〝Kira﹏*    時間: 31-8-2011 12:44
回復 16# EY3P

咁...3Gs會貴幾多OAO
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 12:45
回復  EY3P

咁...3Gs會貴幾多OAO
〝Kira﹏* 發表於 31-8-2011 12:44

不如等埋下部iPhone 先喇 .. 到時新果部出左 3Gs又會降價或停產 ..   目前3Gs 3988$
作者: 〝Kira﹏*    時間: 31-8-2011 12:46
回復 18# EY3P

加個s就貴甘多OAQ(講笑~
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 12:48
回復  EY3P

加個s就貴甘多OAQ(講笑~
〝Kira﹏* 發表於 31-8-2011 12:46

3988$ 講緊既係全新 .. 3G已無全新  無可作比較..
你買iPhone的話不如買 Android 機 .. 同等價錢 .. 唔同級數
作者: 〝Kira﹏*    時間: 31-8-2011 12:50
回復 20# EY3P

Android機好貴...
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 12:50
回復  EY3P

Android機好貴...
〝Kira﹏* 發表於 31-8-2011 12:50

iPhone 都好貴喎 ..  
作者: 〝Kira﹏*    時間: 31-8-2011 12:52
回復 22# EY3P

本來想買翻部i phone 3g...平平地.....話說Nokia出啲機一年比一年差
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 12:53
回復  EY3P

本來想買翻部i phone 3g...平平地.....話說Nokia出啲機一年比一年差 ...
〝Kira﹏* 發表於 31-8-2011 12:52

iPhone 3G 慢到不能接受 .. n記早已衰落 ..
作者: 〝Kira﹏*    時間: 31-8-2011 12:54
回復 24# EY3P

3G有幾慢..
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 12:57
回復  EY3P

3G有幾慢..
〝Kira﹏* 發表於 31-8-2011 12:54

唔識講 .. 但我建議你買Android 機  價錢大眾化
作者: 〝Kira﹏*    時間: 31-8-2011 12:58
回復 26# EY3P

有咩介紹?:lol
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 12:59
回復  EY3P

有咩介紹?
〝Kira﹏* 發表於 31-8-2011 12:58

你預算幾多?"
作者: 〝Kira﹏*    時間: 31-8-2011 13:01
回復 28# EY3P

1000-2000(應該冇 囧
作者: EY3P    時間: 31-8-2011 13:05
回復  EY3P

1000-2000(應該冇 囧
〝Kira﹏* 發表於 31-8-2011 13:01

去人仔上台出 Motorola Defy .. 2280$ .
3.7 TFT Mon .. 1.0 GHz Cpu .. 512 Mb Ram
作者: 情風    時間: 1-9-2011 15:51
去人仔上台出 Motorola Defy .. 2280$ .
3.7 TFT Mon .. 1.0 GHz Cpu .. 512 Mb Ram
EY3P 發表於 31-8-2011 13:05

800 mhz炸
作者: EY3P    時間: 1-9-2011 19:36
800 mhz炸
情風 發表於 1-9-2011 15:51

Defy 原生 1.0 Ghz .. 被降頻至800 Mhz .. 2.3 將會解放至 1.0 Ghz
作者: EY3P    時間: 1-9-2011 20:05
修正: Defy 原生800 Mhz.. 2.3 將超頻至 1.0 Ghz ..
抱歉了 ..
作者: 情風    時間: 1-9-2011 22:33
修正: Defy 原生800 Mhz.. 2.3 將超頻至 1.0 Ghz ..
抱歉了 ..
EY3P 發表於 1-9-2011 20:05

o,e樣我5知woo 多謝分享,不過我玩刷rom既,1.3 Ghz都得
作者: EY3P    時間: 2-9-2011 18:01
o,e樣我5知woo 多謝分享,不過我玩刷rom既,1.3 Ghz都得
情風 發表於 1-9-2011 22:33

傳聞 1.4 亦可以 . . 不過崩潰情況嚴重 ..
作者: 情風    時間: 2-9-2011 18:22
傳聞 1.4 亦可以 . . 不過崩潰情況嚴重 ..
EY3P 發表於 2-9-2011 18:01

冇,佢自動熄機姐
作者: EY3P    時間: 2-9-2011 18:26
冇,佢自動熄機姐
情風 發表於 2-9-2011 18:22

之前用Defy 都玩過下Rom .. 但得個刷字 ..
作者: 情風    時間: 2-9-2011 18:39
回復 37# EY3P

有隻rom 叫 cm7,我用Galaxy S 刷佢quadrant advanced 3397,Defy 都有2k5 up,可以超頻,真係快左 之前Samsung送過部gs2 比佢個研發隊,不妨試下   

超太多1樣會自動熄機 =_= 同埋超頻好食電
作者: EY3P    時間: 2-9-2011 20:29
回復  EY3P

有隻rom 叫 cm7,我用Galaxy S 刷佢quadrant advanced 3397,Defy 都有2k5 up,可以超頻,真 ...
情風 發表於 2-9-2011 18:39

cm7 起 Defy 刷過.. 好過miui 多多聲 ..
依家用 GS2 .. 唔諗住刷Rom住.. 等部機玩穩左先
作者: 情風    時間: 2-9-2011 22:14
回復 39# EY3P

gs2我原本諗住買,不過我fd中左招,好多game玩5到 so  sad
作者: EY3P    時間: 2-9-2011 22:15
回復  EY3P

gs2我原本諗住買,不過我fd中左招,好多game玩5到 so  sad
情風 發表於 2-9-2011 22:14

咁玩Game呢個問題暫時唔大 .. 我裝左16x 隻Game 都玩到
作者: 情風    時間: 2-9-2011 22:19
咁玩Game呢個問題暫時唔大 .. 我裝左16x 隻Game 都玩到
EY3P 發表於 2-9-2011 22:15

我fd原本諗住試下用chainfire 睇下玩5玩到果d game 點知佢部手機比老師收左 =_=
作者: EY3P    時間: 3-9-2011 12:44
我fd原本諗住試下用chainfire 睇下玩5玩到果d game 點知佢部手機比老師收左 =_=  ...
情風 發表於 2-9-2011 22:19

依家等緊官方 2.3.4
作者: lee093    時間: 4-9-2011 11:36
C1-01
作者: d28pm    時間: 6-9-2011 19:34
作者: EY3P    時間: 7-9-2011 16:58
等iphone5 lo,有人話9-10月出,再唔係等平板iphone4(iphone4S)
d28pm 發表於 6-9-2011 19:34

iPhone 4S 真係會出 ?" .. iPhone 3GS 降價續賣  呢個可信性高啲
作者: d28pm    時間: 8-9-2011 13:42
作者: EY3P    時間: 8-9-2011 19:40
有D網站post左4S D零件出來
d28pm 發表於 8-9-2011 13:42

你要知道.. 有假料
作者: azz000888    時間: 23-9-2011 22:52
平d既小米性價比唔錯
2500hkd dual core

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://in.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2