樂古Nakuz

標題: 升級beanfun|beanfun登入教學|解決beanfun安裝問題|合併方法 [打印本頁]

作者: jacky123200    時間: 17-4-2013 19:34
標題: 升級beanfun|beanfun登入教學|解決beanfun安裝問題|合併方法

首先你要一個email,如果冇就開個新既申請yahoo email

[attach]1005484[/attach]

[attach]1005485[/attach]

請記低以下資料
[attach]1005486[/attach]

[attach]1005487[/attach]

請記低以上申請的email,因為beanfun改password係要你重新輸入申請時的email

Beanfun升級網頁

[attach]1005489[/attach]

[attach]1005490[/attach]

[attach]1005491[/attach]

[attach]1005492[/attach]

以下密碼就係你登入巨商既密碼
[attach]1005494[/attach]

[attach]1005496[/attach]

==============

升級beanfun帳號常見問題

Q1 : 系統發生錯誤,請稍後再試!!
[attach]1005497[/attach]

Q1解答:原因是沒有該GASH帳號(帳號輸入錯誤)

Q2:密碼錯誤!
[attach]1005515[/attach]

Q2解答:身份證正確但GASH密碼錯誤

Q3:你的香港身份證號碼不符!
[attach]1005516[/attach]

Q3解答:帳號和密碼正確,但身份證錯誤

=================

beanfun登入

可選擇 前往 巨商/beanfun 主頁

[attach]1005528[/attach]

[attach]1005529[/attach]

[attach]1005530[/attach]

[attach]1005531[/attach]

[attach]1005532[/attach]

當登入過第1次以後,下次就可以使用"快速啟動"
[attach]1005533[/attach]

==========================
beanfun與gash合併方法 (只有由gash升格至beanfun的帳號才可作合併,如果係直接開的beanfun帳號會顯示:此功能只開放予己升級之帳號)

請先登入beanfun然後到 升級beanfun

==================
Beanfun安裝問題,如有需要請PM或回復

友情連結:beanfun帳號安全問題
找回香港身份證教學
作者: 六翼熾天使    時間: 17-4-2013 20:21
nice share
useful for me
作者: 黑刃    時間: 18-4-2013 14:30
我已將ac升左做bf ac 仲合併多左個ac入去
請問我仲可唔可以再合併多個ac入去?
作者: jacky123200    時間: 18-4-2013 16:04
我已將ac升左做bf ac 仲合併多左個ac入去
請問我仲可唔可以再合併多個ac入去? ...
黑刃 發表於 18-4-2013 06:30

我唔知佢個上限係幾多個GASH帳號,要試下....
作者: 黑刃    時間: 18-4-2013 19:28
我唔知佢個上限係幾多個GASH帳號,要試下....
jacky123200 發表於 18-4-2013 16:04

我諗3個都得我升bf果陣入左第2個ac入去 佢仲比我入第3個
但果時我唔記得左第3隻ac既身份證
之後就合併左頭果兩隻ac先
後來我發現原來我未set第3隻ac既身份證,宜家set左
但仲可唔可以將佢合併埋入去呢?
作者: jacky123200    時間: 18-4-2013 20:00
我諗3個都得我升bf果陣入左第2個ac入去 佢仲比我入第3個
但果時我唔記得左第3隻ac既身份證
之後就合併左頭 ...
黑刃 發表於 18-4-2013 11:28

請先登入beanfun然後到 升級beanfun

[attach]1005702[/attach]

[attach]1005703[/attach]

佢D位真係亂咁黎,我都搵左好耐先搵到-_-
作者: szaalzqw    時間: 18-4-2013 21:30
如果唔記得左GASH密碼
但記得巨商AC同密碼

咁可唔可以合併去另一個BF AC?
作者: jacky123200    時間: 18-4-2013 21:40
如果唔記得左GASH密碼
但記得巨商AC同密碼

咁可唔可以合併去另一個BF AC?
szaalzqw 發表於 18-4-2013 13:30

一定要用gash ac先得...
作者: IAM_Regine    時間: 19-4-2013 16:55
我合併左三個GASH帳號,但係睇得返一個巨商帳號.....仲有兩個唔見左GA....
作者: jacky123200    時間: 19-4-2013 17:17
我合併左三個GASH帳號,但係睇得返一個巨商帳號.....仲有兩個唔見左GA....
IAM_Regine 發表於 19-4-2013 08:55

you just can see one account at here??
作者: IAM_Regine    時間: 19-4-2013 17:21
回復 10# jacky123200

YES! 但係我三個GASH帳號都有巨商帳號......依家得返一個.....
作者: 黑刃    時間: 19-4-2013 17:26
請先登入beanfun然後到

佢D位真係亂咁黎,我都搵左好耐先搵到-_- ...
jacky123200 發表於 18-4-2013 20:00

合併到喇但係唔知點解開巨商冇果個ac揀囧個beanfun網真係好鬼亂
作者: jacky123200    時間: 19-4-2013 23:17
合併到喇但係唔知點解開巨商冇果個ac揀囧個beanfun網真係好鬼亂
黑刃 發表於 19-4-2013 09:26

呢到都冇?

作者: 黑刃    時間: 20-4-2013 00:11
呢到都冇?
jacky123200 發表於 19-4-2013 23:17

係啊,禁唔到新增帳號
作者: jacky123200    時間: 20-4-2013 00:16
係啊,禁唔到新增帳號
黑刃 發表於 19-4-2013 16:11

唔係禁新增,你合併左應該會多左行出黎係你個個AC既名
作者: 黑刃    時間: 20-4-2013 00:30
jacky123200 發表於 20-4-2013 00:16

冇啊,我將3個ac合併埋一齊佢果度剩係得2個ac
作者: jacky123200    時間: 20-4-2013 00:41
冇啊,我將3個ac合併埋一齊佢果度剩係得2個ac
黑刃 發表於 19-4-2013 16:30

咁應該係有1個AC冇開巨商帳號?如果都唔得既你俾信佢地問
作者: alvin4321    時間: 21-4-2013 13:26
我想問我本來有個BF AC既
但我平時都係用開GASH LOGIN
點樣先可以合併我個GASH AC落BF度而又唔洗開過個BF AC

(講到一舊舊咁-.-)
作者: jacky123200    時間: 21-4-2013 13:30
我想問我本來有個BF AC既
但我平時都係用開GASH LOGIN
點樣先可以合併我個GASH AC落BF度而又唔洗開過個BF A ...
alvin4321 發表於 21-4-2013 05:26

作者: alvin4321    時間: 21-4-2013 13:33
jacky123200 發表於 21-4-2013 13:30

此功能只開放予己升級之帳號
彈左呢句出黎
作者: jacky123200    時間: 21-4-2013 13:34
此功能只開放予己升級之帳號
彈左呢句出黎
alvin4321 發表於 21-4-2013 05:33

你有冇登入你舊BF AC?
作者: alvin4321    時間: 21-4-2013 13:35
你有冇登入你舊BF AC?
jacky123200 發表於 21-4-2013 13:34

有呀但我未合併
作者: jacky123200    時間: 21-4-2013 13:37
有呀但我未合併
alvin4321 發表於 21-4-2013 05:35

關左browser,跟住再上我俾你個網試下
作者: alvin4321    時間: 21-4-2013 13:41
關左browser,跟住再上我俾你個網試下
jacky123200 發表於 21-4-2013 13:37

一樣洗唔洗UPGRADE個BF AC先架
作者: jacky123200    時間: 21-4-2013 13:43
一樣洗唔洗UPGRADE個BF AC先架
alvin4321 發表於 21-4-2013 05:41

下載TEAMVIEWER 幫你睇睇啦teamviewer下載地址
作者: alvin4321    時間: 21-4-2013 13:46
下載TEAMVIEWER 幫你睇睇啦
jacky123200 發表於 21-4-2013 13:43

DL左啦  咩來
作者: jacky123200    時間: 21-4-2013 13:47
DL左啦  咩來
alvin4321 發表於 21-4-2013 05:46

已PM你
作者: lhy218    時間: 22-4-2013 04:41
我想知點挖我今日開始冇啦啦登入AC個度 姐係要打ID同PW 個度開始LOAD勁慢= =
作者: jacky123200    時間: 22-4-2013 06:54
我想知點挖我今日開始冇啦啦登入AC個度 姐係要打ID同PW 個度開始LOAD勁慢= =
lhy218 發表於 21-4-2013 20:41

LOAD勁慢,但係都登入到?
作者: lhy218    時間: 22-4-2013 12:30
LOAD勁慢,但係都登入到?
jacky123200 發表於 22-4-2013 06:54

係 但起瑪LOAD5分鐘先有得比我打ID同PW= =
作者: jacky123200    時間: 22-4-2013 12:40
係 但起瑪LOAD5分鐘先有得比我打ID同PW= =
lhy218 發表於 22-4-2013 04:30

BEANFUN問題,唔關你事~_~
作者: p0911448391    時間: 29-4-2013 20:51
不是香港人是不能升級beanfun
因為您輸入的身分證字號有誤,請確認後再試一次!!
試了多天還是一樣
作者: jacky123200    時間: 29-4-2013 21:20
不是香港人是不能升級beanfun
因為您輸入的身分證字號有誤,請確認後再試一次!!
試了多天還是一樣 ...
p0911448391 發表於 29-4-2013 12:51

請問你用的是香港身份證嗎?
作者: p0911448391    時間: 29-4-2013 21:34
我不是用香港身份證(我是臺灣人).我寄件至客服快二个礼拜都沒消息.
作者: jacky123200    時間: 29-4-2013 21:38
我不是用香港身份證(我是臺灣人).我寄件至客服快二个礼拜都沒消息.
p0911448391 發表於 29-4-2013 13:34

再寄,他要是不回,1天寄1封,不然他們不會理會你的
作者: p0911448391    時間: 29-4-2013 21:53
回復 35# jacky123200

感謝大大的點子
作者: 黑刃    時間: 30-4-2013 17:27
咁應該係有1個AC冇開巨商帳號?如果都唔得既你俾信佢地問
jacky123200 發表於 20-4-2013 00:41

我果隻ac有巨商ac啊但都係冇
作者: jacky123200    時間: 30-4-2013 17:50
我果隻ac有巨商ac啊但都係冇
黑刃 發表於 30-4-2013 09:27

你係合併果到見唔見到佢已經合併左入去?
作者: 聰聰=]    時間: 2-5-2013 01:33
jacky123200 發表於 20-4-2013 00:16

我都係有同樣問題合併左但只開到主ac  分身ac就開唔到
作者: p0911448391    時間: 3-5-2013 16:47
個人升級beanfun帳號有問題.
帳號和密碼正確,但身份證錯誤.是不是我非香港人.
我在本年上個月中有寄本人的證件及我這回提問的相關問題.
但均得不到客服回應.

(結果這人真爛亂亂回)

親愛的會員您好:

【以下是針對您提出的問題所作的回覆】
若閣下在升級過程中忘記身份證字號,
可親臨本公司提供兩組儲值時間須在申請日期二個星期或之前的GASH實體點數卡 或
i-GASH 的卡片序號及上線儲值密碼或使用網路付費購點月結單紀錄。
客服人員會替您查詢GASH帳號登記的身份證及即場進行帳號升級。

為您服務的客服人員編號為1109。
謝謝您的來信及支持!

香港遊戲橘子客戶服務部
如有任何查詢,歡迎電郵到我們的客服信箱與我們聯絡!
客服熱線:(852)3711-5511
客服傳真:(852)2169-8799
作者: jacky123200    時間: 3-5-2013 18:53
個人升級beanfun帳號有問題.
帳號和密碼正確,但身份證錯誤.是不是我非香港人.
我在本年上個月中有寄本人的 ...
p0911448391 發表於 3-5-2013 08:47

你現在不在香港嗎?
作者: calvin97411    時間: 3-5-2013 18:53
上左gash   但係身分證後面得3粒*  點算  你話唔好試生產器既??????
作者: jacky123200    時間: 3-5-2013 19:02
上左gash   但係身分證後面得3粒*  點算  你話唔好試生產器既??????
calvin97411 發表於 3-5-2013 10:53

上左gash都搞唔掂?身份證後面得3粒*係代表你本身輸入既身份證係錯既,所以點試都唔會試得到(n年前申請佢係唔check你身份證)
作者: calvin97411    時間: 3-5-2013 19:21
GG了= =''
作者: calvin97411    時間: 3-5-2013 19:23
咁去黑橙公司都可以拎返?   係唔係買$40點  去到公司就即刻可以拎返 同一日
作者: jacky123200    時間: 3-5-2013 19:26
咁去黑橙公司都可以拎返?   係唔係買$40點  去到公司就即刻可以拎返 同一日
calvin97411 發表於 3-5-2013 11:23

我冇呢個經驗,但係...應該係即日可以開得返
買完40點好似要等2個星期
作者: p0911448391    時間: 3-5-2013 22:28
回復 41# jacky123200

個人升級beanfun我用電郵二次.郵寄我身份證資料一次都無效.個人註冊資料也屬實.是不是因我是臺灣人.而客服對我種族歧視
還是非香港人不行玩巨商.如不行告知我也就別玩.
還有一種可能就是要讓港服人數過少.來整合伺服器

最壞的打算就是游戲公司想結束港巨營運

感謝熱心善德的大大回文
但我太笨了看不出深的文法
有沒人翻譯一下
作者: jacky123200    時間: 3-5-2013 22:55
回復  jacky123200

個人升級beanfun我用電郵二次.郵寄我身份證資料一次都無效.個人註冊資料也屬實.是不 ...
p0911448391 發表於 3-5-2013 14:28

其實不是你的問題!,也不是種族歧視,而是玩家歧視,Gash是歧視所有的玩家,所以,我通常他不理我我1天給他100封信!就算他是用sample來回復我,我也可以增加他們的工作量,他們做事就是這樣的!遊戲不理,玩家不理,外掛也不理! 只有我們自己理自己,一直都是這樣的!

你要告訴他們,你不在香港,你是台灣人,可以怎做,試試看吧
作者: p0911448391    時間: 3-5-2013 23:53
我有告知我是臺灣人(含我住臺灣).可沒效
作者: jacky123200    時間: 4-5-2013 00:24
p0911448391 發表於 3-5-2013 15:53

唉,他們做事就是這樣,根本不想留住玩家!如果你有空的話,就一直一直給他們信,每天10封,給到幫你為止!反正你帳都冇了,怕什麼
作者: jacky123200    時間: 10-5-2013 16:28
p0911448391 發表於 3-5-2013 15:53

去這發問,他們可能可以幫助你!https://www.facebook.com/Beanfunhk

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://in.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2