收起左側

法師討論區

原帖由 youlovesogood 於 2007-6-14 16:56 發表
乜法師唔係最多得54一擊咩??
寫著3/54

回:YOULOVESGOOD,你好!

當然不是只得 54 擊咁少啦!

原帖由 +十飛影•裕* 於 2007-6-14 18:09 發表
ThX x 10000000000000000 比 明 少

明 少 您 真 係 冇 介 紹 錯 我 玩 全 心 法 師

新 手 7 Lv 已 經 係 玉 門 關 爆 一 擊 秒 怪(加 埋 我 個 新 手 勁 拳 套)......

係 玉 門 關 屈 機.....  10 lv  ...

回:+十飛影•裕* ,你好!

不用客氣,你還是加緊努力吧!!
我是來至 ----------> 墨魂,個個都唔睇人地個簽署的!! 真無奈!!

回復 支持 反對

原帖由 •洋蔥仔• 於 2007-6-14 20:42 發表
哇~
乜全心咁勁架
之前唔知
搞到我+左42點體
我而家開始+番全心好唔好呢?
定係重開好?我而家9lv
我主要係想PK強
唔該教下我

回:•洋蔥仔• , 你好!

全心,會比較強(內功計)。

你你主要是PK比武的話,其本上係需要有一定量的體質。
回復 支持 反對

原帖由 marolai91 於 2007-6-17 18:45 發表
我既水法:

全心

水123,金鐘吐納白馬

仲係低lv不過都叫快,但係當有怪圍我只可以一隻一隻打,有咩方法呢?

打怪:水3>水2>水3>白馬>水2

回: marolai91,你好!

全心,高內攻法,不錯的呀!
水法師,good,本人也是!!

當打怪時,被怪圍的話,你就要選擇一D不是主動的怪來練來升了。
不過水法打怪,我會編排於上到50lv後的事了!
原因無太密集出怪的地圖,所以只有逐隻打。

我會用: 水1/水3/水2/吐,不會用白馬,白馬係可以退後,但打怪5痛又要用mp,
情原用mp換吐補血。

回復 支持 反對

原帖由 roy123789 於 2007-6-28 22:32 發表
明智傑.....其實我有個問題另外想問你好耐..........你個樂古頭像是.......??

我的頭像??

有什麼問題呢??

不解??
回復 支持 反對

原帖由 a_skater_boy 於 2007-7-1 15:36 發表
我暗法 火123  水3 金3 木2 白馬 仲有兩格應該學咩
戰鬥應該學咩 我學左火10 防10

學多招 七月,留一格學 40LV 武功。
假如真的用作PK那就要學懾心了。

故此,你可能要用"通慧卷"了。
回復 支持 反對

原帖由 benbbvv 於 2007-7-5 19:49 發表
我想問下呢
11層雪燕9層風刀9層冰真氣不過廢裝得2xx防
15水內9防等等
點樣打正派門人..
我打完隻赤蛇蠍已經爆左護
跟住隻正派門人一野扣我2xx又暈我
唔洗一陣就比佢ko左...
我25xx血18xx內
180體138心

回:benbbvv,你好!

好耐無見了,你上了40lv了,恭喜晒!
我最近實在太..................................忙了!!

化境的確好玩!!
正派門人,有遠暈又有近身暈技,簡直對我來說最初簡直無從入手。
最初低估了佢暈人的技巧,佢暈人時間唔係太耐,不過下下都暈到就死得啦!

我打正派門人,都用了好長時間,因為我唔記得帶 外攻 裝備(攻拳攻護)。
帶左暗器入去,好彩也順利完成任務。

還是帶多D 1000hp 在身安全好多,你預左用法打正派門人,一定時間勁耐。
如果你無千斤在身,我見意你安排開倉卷吧!
回復 支持 反對

原帖由 ~~MrBean~~ 於 2007-7-15 09:24 發表
你好呀!
我想問下我隻法c咁樣既+點得唔得(90體之後就全心now有120心)大家俾小小意見我!!!
而家好(迷網)= ="

回:~~MrBean~~,你好!!

不用迷網!!
緊記一點, 針 ....... 是無兩頭利的。

要高血防厚....要偏體。

要高攻的....要偏心。

想 兩 頭 利 的 話,就 要 下 本 錢 了。
用面具/用符/用內功+20%/用鋒芒符+10%.....了。

原帖由 edwardtam000 於 2007-7-15 21:16 發表
我問淨pk型ge法c係點加點??

回:EDWARDTAM000,你好!!

PK 型??
你的意思是 耐戰鬥 的嗎??
無咁易死的嗎??

我諗你應該是想無咁易死,又有番咁高下法內功這類型是嗎??
如果是,4體2心,3體3心,可以幫到你。

回復 支持 反對

原帖由 kenny92413 於 15-8-2007 18:57 發表
加心會加內功既攻擊力......升lv型
加體好似係比武型......
睇你想點玩~~~

認同你的講法!!
回復 支持 反對

原帖由 wongtszkit39 於 16-8-2007 13:23 發表
我之前升到100心之後就全體lu
我睇睇下你地講全心+攻,,,想問其實+心係味真係+好多攻
我e+33lv 火2,火3都真左
聽你禁講,,,我想收洗水轉全心,,好唔好

回:wongtszkit39,你好!

嘩!好耐都無解答大家的問題了!!
大家最近好嗎??有無掛住我先!!:lol

屬性點加心,的確是會加內功法的攻擊力。
但你所加的心脈會覺得好似唔明顯的,點解??
因為真係加得好少下,最緊要都係你的所屬內功系相乘,才會見真章!!
eg-: 火被動30完+得12點心脈 vs 火被動30完+有100心脈,
大家同等屬性火防,不用介,你覺得邊個會贏呢??

要唔要用洗水,在乎你想點玩法??
集中LV up,多心脈 好好多!!
隻中在比武方面,多D體質 好好多!!

其實你現在有100心脈後全體的話,想雙贏的話,
可以試下用心鞋+心符+帶心面具+20%攻符+鋒芒符,
這樣可以有雙贏局面!!不過會好重本,又不過玩得這個GAME都預左重本嫁了。

原帖由 wongtszkit39 於 16-8-2007 13:25 發表
如果係升全心既話要注意下雷3方面....
用雷3暈完人就爆技,,,
所以我琴日由1層升到7層

再回:wongtszkit39,你好!
全心脈的話,其實也不用太注重雷3,正常D去玩就ok了。
全心脈的話,應注重自己的強大力量,盡情殺怪,盡快得到自己安排的被動技層,
及同時 LV UP,這樣才是最盡目的。

本人,已經不會再用洗水經,因為發現左一D野..............
所以現時保持於用(2層)熊貓後,有過100點體就算了,
無謂再亂花點亂花錢了。

全心,好少血,勁多內力,一種不平衡的感覺。
故此,還是自行行量一下比重吧!!

回復 支持 反對

原帖由 wongtszkit39 於 17-8-2007 18:01 發表
如果我100心之後體,,,+到3300血到之後轉全心,,,之後到65到又轉全心,,,好似幾好
同想問下你個幫收唔收我=口=

回:wongtszkit39,你好!

你都已有自己的計劃了,不錯的方向!!
潮住自己的方向進發吧!!

本幫 ┤〥明武門〥├ ,已經解散左了,我AC也已經賣左!!

本人,得閑就會玩下強化師AC or 我另一傑作 俠士AC。

原帖由 wongtszkit39 於 17-8-2007 18:07 發表
我e+有600幾防,,,轉左心脈鞋,,怕轉左心脈我會點唔到600防-口-,,同我e個lv有2真ok唔ok?
我想40lv果陣會轉水法,,,呵呵

再回:wongtszkit39,你好!

防禦數值可算ok!!
如果我無記錯的話,真金鐘 開了後好似有 12xx 防,
但我只係得 100 體質,被動防 有 29層。

幾多真都好,想幾時轉玩咩都好,最緊要玩得開心!

回復 支持 反對