打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 未來

支持支持實追哦@@:lol :lol
回復 支持 反對

第四章--------新同伴

上集提要...有人死左囧?

小楓:嘩,成5,6隻,打毛毛咩?
小樂:係囉,閃啦
小楓:呢到跳落去啦,3樓,加上有防跌裝置,死唔去既
其他人:嘩,死唔去,爽手走啦,你地係咪膠架
根住,d人跳哂落去,得小樂同小楓冇跳
點知,個防跌裝置比d怪物搞壞左......(地下多了好多肉@@
小楓:嘩,我地傾左咁耐,黠解未死既?!
小樂:係啵,d怪物應該行左埋黎架ma..
小楓:係啵,小火呢,咁耐都未見過佢既?
小火:主人,我一直都係你既右邊..只係岩岩過左去同d怪物傾下計既..
小楓:係?!咁d怪物呢?!
小火:佢地跳落去之前我幫佢地升左天喇..
小楓:估唔到你真係好有用!!!!!
小樂:不如我地落去搵d野食啦
小楓.小火:好呀!
小楓:你係咩野呀,飲你既油啦
小火:ToT

落左街之後,佢地見到個女仔坐左係角落頭
小楓行埋去,見到佢果班個女同學.小喜
小樂(暗暗地說:喂,你女朋友呀,快d過去啦@@
小楓:一野升埋去)女你條*咩
小楓:小喜,你坐係到做咩呀?
小喜:我好驚呀..
小樂:唔洗驚,等我安慰下你啦.....你見唔見到果邊舊屎呀?幾似你呀,唔會比人見到好安全架^^
小喜.小楓:一野升埋去)
小楓:你收*啦..小喜,唔洗驚,等我保護你(好假,返我屋企先啦
小喜:好呀,我返左,咁你呢?
小楓:我同小樂去搵野食,你同小火上去先啦
小喜:好!
小楓同小火講:喂喂..佢小一條頭髮你就小一隻手指..明唔明..
小火:完全明白!..
回復 支持 反對

我囧了
打書面話 算啦
回復 支持 反對

第五章-------是敵,還是友?!

係呢個咁緊張,可怕既時刻
百貨公司竟然有兩個人,係到大肆偷野!!

小樂:喂喂,我地咁做好似好狗咁啵
小楓:驚咩姐,而家都冇人,呢間野呃左人咁多,我地拎多d啦,仲有..你不嬲咁狗..
小樂:我凸u

拎完之後,佢地即刻沖返屋企到..~
一打開門,見到兩個人係到睇電視..(廢話!

小楓:小喜小火,你地冇事呀ma?
小喜/小火:冇事呀
小火:我d野食呢..
小楓:食死你呀,日食夜食,食到你咁肥,食小d啦
小火:t^t
小樂:喂喂,門出面好似有d聲
小楓:係?!
小樂:係..
凸然,門出面有d綠色既液體流緊入黎..
小樂:嘩..好鬼得意呀...i like it..綠綠地..好令呀!
小楓:令你條*,果d係d死怪物既口水黎架
小樂:唔係呀化,即係出面...
小楓:..大獲喇,小火你同小喜搵個安全既地方坐低先啦-.-
小火:知道!
門外面傳出好大既聲音
小楓拎左支激光槍同激光劍出黎
小樂:嘩,好把炮呀,有冇多支
小楓:有呀,拎去
當怪物打爛道門,沖入黎既時候
小楓佢地都沖過去
係屋入面,爆發一埸小戰爭
不過,d怪物打極都打唔哂
當小楓同小樂冇哂力
有隻怪物係後面,想一野打死佢地
小楓見到,一道劍光閃過,全部怪物死哂
佢地見到一個人企係門口
有野姐住個瞼,睇唔到樣
小楓:嘩....完來係你
神秘人好驚訝
小樂:你識佢?
小楓:我唔識佢..
小樂=.=凸
神秘人:其實我識你地......

嘻a)a
回復 支持 反對

絕對支持樓主!!!!!![[bao_31]]
繼續寫落去啦!!
回復 支持 反對

好正 呀 我會考0分都睇完好happy
回復 支持 反對

第六章----憤怒

上集提要..囧死了

前傳囧

小楓:嗯嗯...這裡不安全了..
小樂:你好似唔同左
小楓:才沒有..我興平時相同啊..
小樂:你講書面語既
小楓:有人說口語不好啊..我便改說書面語∼
小樂:講野不嬲講口語架喇..
小楓:係wo...正**搞到我忍左咁耐

話說佢地係屋企玩緊
小楓:呢到好似唔係咁安全喇..
小火:係既主人,我都覺得呢到好唔安全
小樂.小喜:我都覺呀
突然..有一隻怪物係門到沖左入去
小楓:佢好似有d唔同..
小樂:嗯嗯..好似唔同左..
小楓:嗯嗯..佢真係好唔同..佢好似沖緊埋黎.........走呀!!!!!!
小火:主人,等我保護你,我身上裝有20個炸彈,我而家即刻引爆佢
小楓:...你咪呀.你再郁我即刻掟你落街
小火:唔郁..唔郁..
小喜:咁而家點呀..
小楓:死野,等我做低佢
小楓拎左支槍出黎,對住佢個樣衰衰既頭開左一槍...
小楓:快d走啦..呢到唔安全喇..
跑到落去,佢地不停咁跑..不停咁跑..
跑左幾百米,幾千米..
好累..好累..
小喜:我冇氣喇..休息陣啦..
小楓:嗯,係到休息一陣啦^o^
小火:我想死呀..
小樂:我幫你..
小火:我唔想死呀..
小樂:......
呢到,係一間學校..一個,經個怪物洗禮既學校..
小楓:上面好似有個人
小喜:邊有呀..
小樂:真係呀..
小楓:邊個黎架
講完,小楓就拎個高清望遠鏡出黎,望一望
小楓:老師呀.我地個班主任呀
小樂:下.身材又真係幾似呀..i like it
小喜:死啦你
小楓:你睇下.佢跌左個圓型既物體落黎呀..
小火:主人..係佢個頭
小楓
回復 支持 反對

回復 17# 的帖子

咁個神秘人呢?係乜水?
回復 支持 反對

支持樓主,作好d牙^^
個開頭都唔錯,,
但係唔好太多粗口
回復 支持 反對

返完大陸,而家好眼訓~_~
聽日先post~o~"