查看: 21038|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 有關黑心辣椒封港/澳I.P.事件

相信大家到目前為止都未玩到game啦~~~本人也不例外,而官方發表的解釋相信都無法令大定平息怒憤(事實上本人也想爆粗,但基於和平討論方面),言歸正傳,睇完官方既解釋之後大家都會有多問題:
1.為什麼只封港/澳ip而不封台灣ip?
2.買了點數卡,入了點/新手包既玩家會變成怎樣計?
3.何時才解封番??
4.自此之後會否出現港版專ser/澳版專ser?
等等問題旋即出現~
而當前最大問題就係第一點,好明顯,官方今次做了一個令港/澳人士怒不可遏既決定,而且亦引申了不少問題出現,就連而家官方都解釋唔到為什麼只封港/澳ip,台灣ip還可以繼續玩?官方咁做對我們香港玩家,對澳洲玩家造成極不公平既情況,事實上,本人亦在這個問題上愈諗愈嬲~除了不公平外,還包含了某程度上的歧視吧(偏心?),
第二個問題,本人去過其他網爬過文,有人講話黑椒想刮港/澳玩家一筆,再專心係台灣發展(此想法未經証實,但可作參考),好多人都很在意黑椒對呢方面既解釋,是否就咁沒收晒入了點的玩家就就咁算數,但可惜,直到目前為止官方還未有解釋過,本人想知既係如果官方開番ser,解封番港/澳ip,賠償方面點計先?好多人都話賠都係送經水等等~(雖然唔係官方發表,但極有可能)
第三個問題,官方到現時為止還未公佈解封既時間,咁港/澳既玩家豈不是要無了期的等?(主要原因有好多人都講過,而家台灣人慢慢升,我地就得個睇字,做成lv相差,有點追也追不到既意思.........以至玩家會有放棄既意念,導致玩定人數嚴重流失
第四個問題其實與第二個問題既內容,第三個問題既結果略有相似,因為對上兩個問題官方還未解決,還想再作調動?打算分港/澳/台三個ser?咁做只會令好多人放棄隻game,賠償方面你(指官方)一做得唔好又再會比人鬧,到頭來又係一獲泡............

其實本人想講既係官方今次既解決方法是十分不尊重我們港/澳玩家,亦對我們極不公平,把上三個問題處理得好先再諗第四個問題吧,不然只會令我們火上加油,在傷口上灑鹽

本人歡迎各位討論今次事件,善意批評多少都接受,但惡意的請離開!
回復

咁至少我會幫大家做到少少野先啦,只係希望大家可以有得怏d玩姐,吾通我做錯咩,吾係好似你咁,連自己同包都吾幫,得個講字,之前佢咩都吾講幾時開比我地,咁而家至少佢都終於肯講2~3星期可以給我地玩返啦,吾該你吾好時8常潑人家冷水啦....= =
回復 支持 反對

=.=你覺得佢地會驚你咩.佢地都估到我地兇佢啦
回復 支持 反對

[[onion_42]]仲諗住有三日連假玩下tim
諗住想泥睇下資料點知原來封左ip.
回復 支持 反對

講真我話我地告佢地,吾一定真係去告佢地,我只不過是想比佢地一個下馬威比而已,等佢地知道我地港澳人不是好蝦之人,雖然那些不是什麼錢,但對我們來說,是一道>>>氣<<<的問題
回復 支持 反對

炮佢~
唔炮佢實在冇野做到 - -
香港呢邊有法例保障咩? (跪求法律高手)
台灣公司代理港澳地區實在有問題...
回復 支持 反對

-.-憑咩告? 人地公司黎-.-我地小小市民連律師費都比唔起啊)~(
回復 支持 反對

我已經send左e-mail給佢地,話如果佢地在不給我們重開ip和給我們重開的時間,我們有可能會告他們的..
回復 支持 反對

而家我地只係差一位可以幫我一眾玩家出聲出力既人士~直接採取行動(包括:報警求助,親身去消委會投訴等等~)將現時所得既情況話晒俾人聽,不單止警方,最緊要係講埋佢可笑既掩耳盜鈴方法(關閉客服),佢(指官方)無視我地呀嗎?我地就將件事搞大佢~搞到大幾大得幾大,直接嘈到官方解釋兼道歉為止(不過機會都好渺小........)
回復 支持 反對

三日啦
依家都未上到
真系好火牙
回復 支持 反對