樓主: tamtam96071
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] [六月素質帖]原創丏幫攻略

命中高而忽略其它5係好妥..而且身法都+命,冇咁多姐
命中並非一定要全上,裝有+命就得
而且我認為全身 ...
tamtam96071 發表於 3-6-2012 00:07

命中上攻裝到命中 屬攻 -抗 屬攻
點忽略其它
回復 支持 反對

其實上石好多變化

上到全5up既 其實變化仲多
近來盟頻有人提出 丐幫點樣提高輸出 有d回應幾有趣 而且應該幾勁 注意 講既係5石up

1. 上虎眼石 丐幫橫掃必中 外攻高橫掃痛好多 介符上石: 外攻 扣抗 雙屬攻 介符全部多屬(3-4屬) 武魂毒攻 扣抗 下限 火攻 玄攻 冰攻 再加1種抗

點解上多幾種屬而唔上火抗下限/扣火抗呢?

因為 打交既時候好自然d人會加技 扣抗下限已經廢左(抗都扣唔晒 點下限?) 扣抗 廢埋 咁就晒左2本書既位

但係打多幾種屬就唔同講法 即使俾人抗左 其實依然會有輸出(不要問 只要信) 你打多3本屬 升到8lv武魂又完美既加多左成千屬 再加介符3-4屬 呢到加埋都成2千屬再加你毒攻(當住全5屬攻 3千2到) 總屬可以有成5千 再加埋高外攻 平推人可以接近1萬

缺點: 首先要確保自己命中夠 建議全5雕up+靚裝 有3萬6up命中既丐幫先好試 因為3萬6 同4萬命中 分別=0 要4萬2先有小小分別(不要問 只要信 國服有得睇加之前有人研究過)

當然 撞到d真丹狗既外攻梗係廢晒啦 但係你又有幾何會撞到6 7萬外防 就算見到都仲有4屬輸出 保持8千輸出無難度  國服全5丐幫4屬輸出 已經証實左係打到1萬 自己去17173搵片:handshake

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
5567 + 20 不錯的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

仲有,國服天龍3棒打狗頭cd 17秒

依個設計其實係要摧毀逍遙屈機0波11秒.
然而令逍遙絕望既地方,就係丐幫開防式
用沛然有雨係可以解逍遙放大嫁!
咁逍遙仲可以拎咩黎用丐幫打?
天龍3丐幫起碼唔洗再比逍屈跳射先啦

有點小總結(天龍3)

唔夠打既:
ec依然清心
少林反彈傷害40% 金剛不壞體
天龍百步穿陽 幾高閃都冇用

有得打下既:
天山9成起手先 要即時反控
明教 當15刀黎緊要即反控再+倍無狗 +速橫掃搵距離
星宿要自己作戰能力造化
慕容同丐幫性質相似,.
丐幫 同1堆技黎..同石要睇技術

可以摧毀既:
依2個唔想講y,大家應該明
武當
逍遙

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
5567 + 10 我很贊同

查看全部評分

回復 支持 反對

**以下講1講我對丏幫既心得**
優點:身法成長除左閃外,命中同會心都5差;血方面,係第2個體力成長既門派。
   ...
tamtam96071 發表於 2-6-2012 22:42

pvp果到可以講詳細點
少林不是想像中甘易打
可以參考我的格式
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4350505&extra=page%3D1
回復 支持 反對

命中上攻裝到命中 屬攻 -抗 屬攻
點忽略其它
5567 發表於 3-6-2012 00:10

忽略閃,而家D人命高閃低,在自己大幾率命中時對方亦如是,改上身法,命中係會低,但取而代之閃高左,人地打中你幾率都小D,以上係較平衡既玩法
而只上命中 屬攻 -抗 屬攻,忽略自已門既優勢,況且,命石係為個D低身法成長既門5好太低命而己,高身法成長既何必太高命?
回復 支持 反對

忽略閃,而家D人命高閃低,在自己大幾率命中時對方亦如是,改上身法,命中係會低,但取而代之閃高左,人地打中 ...
tamtam96071 發表於 3-6-2012 00:21

閃避 身法不能上在攻裝
回復 支持 反對

回復 17# 643750774

sor 戈個1時打錯
會改1改
回復 支持 反對

尚石方面,攻裝到就上-抗,紅寶,身法同屬攻。防裝主上冰毒抗,因為新ser呢2隻係新ser主流屬攻,抗要 ...
tamtam96071 發表於 2-6-2012 23:19

er,講到丐幫打其他門派咁容易咁- -
逍遙博唔放大-.-只要你係你連技下秒唔到隻逍,你比佢反殺嘅機會都好大。話晒逍遙都係近戰嘅惡夢
天山明教呢兩個爆發力咁大嘅門派你直頭又當佢地冇到-.-
明教15刀可以秒丐幫
天山移花完都可以同你打游擊,瞬移+加速。丐幫完全冇呢個優勢

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
5567 + 5 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

我最愛既丐幫*v*
回復 支持 反對

始終天龍2入面 丐幫實力依然屬於下游
裝備方面,,
防裝主力揀 (血上限)體>身法>閃>會防   
符戒就儘量揀3屬(一定要包括火毒)+命中  體力既要求可以唔洗咁高

武魂方面,,毒攻,忽略毒抗,毒抗下限一定要有  其次就係火攻,忽略火抗,冰攻,玄攻   如果你係6石,想玩單抗  可以將冰或玄攻換做抗位
神器方面,,主力洗火毒+忽略火抗  有神器同武魂既減火抗已經足夠(仲可以食-25抗藥)  火攻輸出有保障

丐幫校場 除左可以贏未齊技既慕容同埋少血既武當  丐幫仲有咩門派可以打贏??
唔好話丐幫上毒剋天山..即使全6丐幫要搵我5554天山單挑..我都未驚過

丐幫越高石,,同其他門派既攻擊差距就越來越大(前提係丐幫唔玩多屬)  
5石單屬丐幫,平推可能只有5000-6000  同其他單屬門派平推8000以上差太多太多
而且丐幫冇咩爆發 雖然80技係穩定輸出(其實唔係多好多,80技之下只係同普通單屬門派平推既傷害差唔多- -")
但攻擊頻率太低(1秒1下) 而且丐幫既弱點亦係80技之上(因為散功狀態) 根本不足為懼
峨嵋照清心平推,明教怒火,天山移花,武當逍遙一個強控+瞬移15米外繼續打你,少林直接減傷平推  全部都剋死丐幫咁濟

不過以上既情況去到天龍3就會完全唔同 17秒一次狗頭+封穴4秒  比武當既2輪技既控制頻率仲得人驚
加上龍魂,附體,  令丐幫血量提升唔少  5體丐幫去到38萬血應該唔係問題(體點,雕紋5lv)  
到時有血量,有控制,,仲差d咩??  無錯,就係攻擊
所以丐幫一定要玩多屬,,命中亦唔可以缺少(體點情況下5石最少要3萬5) 如果收符戒真係有困難,,請放棄體力  多屬無體裝應該都係大部份人可以接受既價位
閃避乜x野,,無謂特意去搞佢..冇需要上雙閃,冇需要揀8星高閃綠字既防裝..即使你上到2萬閃 效果依然無辦法體現出來  
身法再高都係浮雲,遠不及血量來得實在

評分

參與人數 1樂點 +35 收起 理由
5567 + 35 發表不錯的個人意見

查看全部評分

回復 支持 反對