打印 上一主題 下一主題
收起左側

[gundam的] 00好睇d定seed好睇d呢?

先講seed同gsd(個人意見):

劇情非常之好,有分離有團結,加上歌曲好好聽,同埋除左講出反戰既意思之外仲有友誼既意思.

但係03年真係03年,seed一開始的確係悶左少少,但係後期就非常好睇.

到第二集既destiny就差左少少,唔單只係重複畫面多,而且主角定位都唔清楚,但係劇情都唔錯,可以接到seed既劇情

最不滿既係劇場版,只係將劇入面既劇情簡化加d剪輯就當係劇場版.

到00啦:

00其實一開始係無敵(我覺得),直到個大叔偷左部gundam之後先唔夠打,劇情太快同唔夠豐富

第二季就冇咩感言,劇情認為平常,但係部gundam有好多野都不合理化.
單選投票, 共有 58 人參與投票
44.83% (26)
31.03% (18)
24.14% (14)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

回復 5# alpth

有時00 d戰鬥場面快到唔知做緊咩-_-"
回復

回復 10# godoslaw

嘗試用我現知的常識劇情解答:

q:點解 卡嘉蓮 同 基利會係姊弟

a:呢個我唔係好清楚(太耐冇睇唔記得),應該就係基拉呀媽有龍鳳胎個陣將基拉用科技變成調整者,卡卡就冇整到,姐係自然人

q:基拉比阿斯蘭自爆後點解會去左PLANT so sad

a:記得好似話調整者有兩次命(唔知係唔係),之後拉克絲既手足可能見到基拉又認得佢幫過拉克絲,之後汁佢去plant

q:點解拉克絲會比倍freedom佢sad

a:從基拉口中得知小蘭係佢老死,之後拉克絲又發現札多既鬼計,然後先比基拉freedom,之後再色誘小蘭帶埋部正義過檔,一來令佢地兩個知道原來一直誤會對方,二來又可以對抗萬惡既札多
回復

回復 21# 深紅血淚

天使高達唔錯~
回復

回復 24# godoslaw
溝兩條仔=P
回復

回復 52# chankomp

阿濕男用過的4部機有兩部都是自爆的-,-

題外話:   IQ題-神盾高達自爆密碼為????
回復

回復 55# Andyaubb

1:38應該係成個GUNDAM系列既經典動作....
回復