查看: 1864|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] [轉]分享一條由國服技術型武當打各大門派既片~加多幾條

http://17173.tv.sohu.com/v/1/10095/110/MTEwNTg0MA==
片中Zero情歌係我個人認為國服最好手法既武當
連技手法好快
佢只有3石(未齊60粒)
對陣既咩門派都有
對手多數4石 45石
因為佢我亦學識武當連技同埋技巧

好多時我地港服既武當雀尾>天馬 之後都會接住連技
但咁樣好易比人反控  因為識打既人會趁食左你招天馬之後就隱身/瞬移去第二度
如果武當天碼之後七星,有瞬移既門派 識打既話都係會走,尤其逍遙  0波只係cd 11秒左右

武當兩輪技全中既話  3石可以殺死4石
所以武當其實強大 盡管玄攻系數低
情歌因為進階天馬  所以天馬傷害奇高

強控我覺得最尾先出好  暗控可以既話唔好經常出,因為要回成5分鐘
其實佢打法有好多種
有時臨避刃之前雀尾--避刃--白鶴--天馬--隱身--七星......
或者如果不幸七星同時比人控 住既話  過左之後可以馬上用天外(不過會冒險d)

不過要你地跟住呢d連技既技巧去打就無用既  始終要隨機應變  呢d只係for參考既姐

另外一提如果中放大or中沖既話 可以適當利用如封同雀尾去避
因為條片既04:12雖然第一輪技可以打到天龍一半血  但比天龍反控既話食正中沖 d血就一大格一大格咁跌
追求快感/夠攻秒既當然就掉曬2輪技連控啦
追求精彩/唔夠攻秒/高攻得濟唔想秒/打峨嵋既就一定係分段控制
始終掉曬2輪技有咩差池或者唔夠力都會比人秒返轉頭
btw有錯請指教

另外加多幾條zero情歌既片
武當pk明教
102进阶武当PK锋芒毕露
进阶武当PK战无不胜
进阶武当PK秒与被秒
始終港服與國服有差異,片段只供參考
回復

手法..始終玩得多就會有.睇到佢既連控,對時間既掌握就知武當經驗老道..
我果D純粹只係意識流,,手法始終比唔上真正既高手 又多條片學了
回復 支持 反對

手法..始終玩得多就會有.睇到佢既連控,對時間既掌握就知武當經驗老道..
我果D純粹只係意識流,,手法始終比唔 ...
∼香B∼ 發表於 15-8-2012 20:18

天殺同人打真係多數都分段控制先有野玩
其實我呢個post條片既武當都應該算係捉到人心理  因為佢都避到好多次控技  包括其他片
我會拎埋佢其他既片上黎  唔係好多  如果有時間既話可以睇下~
回復 支持 反對

只能說現在的人都說武當愈來愈廢
其實是他們不會玩武當@@
咁多個門派..武當係我覺得最難玩既一個..
但係練熟左..本物裝石又唔係太差的話..武當絕對唔比任何一個門差@@
回復 支持 反對

只能說現在的人都說武當愈來愈廢
其實是他們不會玩武當@@
咁多個門派..武當係我覺得最難玩既一個..
但係練 ...
閃爍的神星 發表於 15-8-2012 20:57

武當呢個門派 同逍遙一樣好需要技術  甚至比逍遙需要更多
回復 支持 反對

贊同   武當要用得好   絕對比逍遙更高技巧
回復 支持 反對

斜飛勁極有限= =

完全睇到哂個武當點出技,一個輕功已玩完
回復 支持 反對

斜飛勁極有限= =

完全睇到哂個武當點出技,一個輕功已玩完
光云 發表於 16-8-2012 08:00

detail please
回復 支持 反對

武當技術不錯..比起港服黎講仲有進步空間
回復 支持 反對

detail please
小小霸 發表於 16-8-2012 09:51

講真,隻武當D 連控出得太明顯,俾我唔會放大天馬(會哂左)
雀仔,天ma ,輕功/閃  先再隱

如果你7星 俾人輕功/閃, 你一見到佢再飛仙車埋佢,好易俾人輕功,到時你成輪控技就88
回復 支持 反對