查看: 4584|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 丐幫打明教點打?(校場)

我是丐幫,打隻明,我地血量差不多......但佢打人好痛

想問......點打?例如;被免佢D連技/高輸出等等.....

各高手:分享下心得 技術  指點下小弟
回復

佢鋒火 你隱身 開怒火 走佬 你橫掃鬥佢怒火 鬥唔過呀 走算把啦
回復 支持 反對

個人意見 講錯勿罵
回復 支持 反對

硬碰硬
回復 支持 反對

回復 4# vIrGo千
硬碰硬 博5過佢有怒火
回復 支持 反對

一開始 初隱,全怒,加速,80轉
回復 支持 反對

主要要注意明教怒火時間..若果明教搶先手..烽火返來怒火連控...你就要狂禁潛龍..以求對方連控失誤..
通常明教即使做到完美連控 只要修煉相同..佢都好難打晒15刀..捱過左15刀怒火..只要你仲有1/3血 都可以翻盤

另一種情況..如果明教唔急於先手..趁住丐幫橫掃時開怒火..丐幫就要醒 唔好呆企
一定要大幅度咁繞住明教跑..利用橫掃既最最邊沿打明教
明教怒火唔似天山..天山只要企定定咩都唔郁..橫掃打到天山..天山平推都照打到丐幫
但怒火唔同..要怒火傷害最大化..就要係尾5刀開始出技...出技既話 明教一定會斷開持續攻擊 追住丐幫...
因為怒火有加速效果..而橫掃只係減40%(好似)..所以明教仍有10%速度....所以丐幫開橫掃前一定要開八步...明教開始追住你..你就馬上避開佢..即係反方向走..消耗怒火..當你橫掃完左果時..就初隱..然後狗頭 連控...

丐幫打明教忌一開始就用晒D控技...控技係用來消耗怒火...而且硬食怒火頭10刀都無咩事..唔算太痛..尾5刀先係重點...
回復 支持 反對

主要要注意明教怒火時間..若果明教搶先手..烽火返來怒火連控...你就要狂禁潛龍..以求對方連控失誤..
通常明 ...
∼香B∼ 發表於 23-2-2013 09:23

其實通常我兩組平推就出技 姐係大慨七八刀左右 咁先出得晒所有攻技 所以見佢差唔多兩組好走啦
回復 支持 反對

丐幫無明教天山果種既破壞力 80技都唔傷-.- 好難博
我用只20m明教秒只25m丐幫 丐幫只能夠靠高閃 避15刀

只能等怒火完 佢追你 你走 不過通常怒火都比人一拉就連控好難避
回復 支持 反對

我同開明教玩硬碰硬
回復 支持 反對