打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 【執勤任務公告的意見】唔好用個「第」字 (附加諷刺圖)

回復 18# AdolfHitler032

我所指的經營手法有包括埋佢的服務質數的= =
我會拉埋台服來講係因為係hk的大家都玩到啊
這應該都算港服的市場競爭對手了吧?
最後我真係好似變咗係到插game one orz
不過你那送金的例子大約跟現時的情況不太相似
用返你個例子來講就係隔離六福買野都送金時你會唔會要求金大福送比你?
當然呢個都係比喻而已
但online game係要靠福利去吸引人的就是了
回復 支持 反對

回復 19# 雷臣

其實我主要想罵既只係d人好似乞衣咁,叫g1送e樣送果樣,我覺得e樣好反感
回復 支持 反對

回復 21# tp001c28

如果照你咁講所以sd服都係港sd既競爭對手= =?我講左百幾次台服同港服玩既人數根本無得比,無得垃埋一齊,人地消費者多,遊戲商咪有能力送野lo.你講完我既例子情況不太相似,你又用番類似既例子,會唔會有d矛盾?其實我用e個例子純粹想表達d人成個乞衣,要人送機庫.最後你係咪將六福比喻成台服?而金大福比喻成港服?同回覆你個例子,我唔會要求金大福送,因為我都唔係乞衣,我靠自己能力買.其實我講咁多野都係主要想罵既果d成個乞衣咁既人,叫g1送e樣送果樣,我覺得e樣好反感
回復 支持 反對

回復  雷臣

其實我主要想罵既只係d人好似乞衣咁,叫g1送e樣送果樣,我覺得e樣好反感 ...
AdolfHitler032 發表於 22-5-2013 13:23

不過老實講, 對於消費玩家特別係抽幸蛋玩家.

G1真係比較不道德, 因為以隻GAME在此代理低質量管轄下的價值, 伺服器慢到傻, 真係唔值

佢部SS機值幾多$?

值唔值1000幾百蚊去狂抽? 唔中機得來仲要只得垃圾

就看看流自吧, 之前出優惠包好似300幾蚊一部,都冇乜人買

就明佢既市場價值
回復 支持 反對

回復 23# AdolfHitler032

我明白大大所說的了
因為你上一個回覆時有部份詞語實在令我不解而沒有就那部份回應到
就大大所說的只要香港人有能力玩到的SD我覺得都是港服的競爭對手
因為香港玩能的確能去其他服玩而亦真的有人流去了其他服所以我先覺得算係市場競爭對手
至於大大所說的各地消費者不同所以其他服才能有這麼多福利
但港服的人流沒有多過嗎?
只不過是當時代理沒有珍惜這些顧客任由客源流失
我由當年見到晚晚高一頻都爆滿到現在雙經時都可以在高一頻自出自入的人流就知道玩家少了多少人吧?
我想說的是人流都這麼少了代理方還不盡量回應玩家要求
先不說送機庫G改,連研究所,SS的G圖等了多久都還是沒有
更別說公會系統這麼久還沒更新
現在要是能做好伺服器,活動也能比較多完化D就算唔多完化都唔該你唔好打錯字又要解釋得差好歹都比人睇到有心做呢隻game先
要不人流只會少落去
依家有人想佢送野是還是對gameone有希望還想玩落去先會對佢有要求
要真的死心的話連官方搞咩都唔會望一眼啊
人係總是貪心的大大你就理解下佢哋吧= =
回復 支持 反對

回復 25# tp001c28

人流係有多過,但事實上g1亦都有推過活動.先表明我唔係幫g1,而無可否認g1既服務質素係令到d人走既原因,但其實sd既好玩性先係人流流失既主要原因.其實我一直討論既唔係g1既服務質素,佢服務差係眾所周知= =.你話d人對g1有希望先叫佢送野,這是一個好美麗既掩飾,但事實佢地都係成個乞衣咁叫人送野,我就唔信佢地無能買點.
回復 支持 反對

機庫都要人送:hug:
就算比幾多架SR你,都冇用:hug:
回復 支持 反對

回復 26# AdolfHitler032

都係大家睇法問題而已了~.~
回復 支持 反對

雖然我就大考,不過為左10w g,堅持一日跳10場A__A
仲有特裝點數強化*10,我部孔明變強3終於有望
回復 支持 反對

回復 20# default

咁又唔好,我咁無能廢事左住G1搵食意見