打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 副本高手呢邊吾該

小弟就是玩國服的,但系吾識刷燕同埋吾識刷小票,大票!
刷過幾次5符燕子都被滅隊..
成隊都過10m血... 1峨嵋,2天山,1星宿,2逍遙
首先問題系第1關阻攔吾識卡怪,第2關系打慕容複被秒!
我淨系知打王語,之後吾好打段譽,同埋要食藥免疫
打過3次 3次都過吾到!都比滅隊..
我想問有冇咩攻略易明?
我上網搵過下都睇吾明...其實洗吾洗甘複雜= =!
而且我想問下小票會吾會易刷過燕子!?
小弟89天山12m血
回復

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... =%E7%87%95%E5%AD%90

燕子教學 自睇~~
(刷燕最好帶上武當,如封似閉對慕容複有用,可以令他不能出反彈跟移動,也不能攻擊)

細飄比大飄容易刷
刷大飄需要280毒抗(也要帶上ec)
細飄只要有ec 不用毒抗也行~~

你話 '小票會吾會易刷過燕子'  
大細飄時間比刷燕子需要的時間少(有時候大飄可能很久)

速度取決於隊伍的攻擊力

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
蘭鈴 + 3

查看全部評分

回復 支持 反對

刷燕慕容半血個陣 有人會講野
搵多d 人打表妹都唔怕 但唔好開範圍技
打完一齊翻翻去 一齊隱 否則就會比段譽打架喇

其實刷燕最緊要唔好心急 不求有功 但求無過
呢度分享個小小心得 每次反彈完之後 出1下內勁攻擊
跟住出技 望住內勁就黎cd 完就收手

另外仲有避冰 留意多d 慕容個動作 同埋有個藍色光圈
是有足夠時間輕功跳開的 你天山可以幫隊友加下冰抗

仲有唔好拉落樓梯打 否則會走怪
慕容開始悲咩風 就食春藥

至於卡怪 可以參考下樓上

小縹呢 建議袋定一隻明目/淨化寵 或者神佑 for 秋水用
不過半怒好似解到失明

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
蘭鈴 + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

燕子唔識拉怪就自己打晒佢-.-80組4石隊輕鬆刷
主講慕容復一開始峨嵋打先
目的減血限
打左佢少少血就停手,大約係條血郁左兩下就停手
佢會斗轉架啦
之後就自己心裡面讀秒,初試者可以先讀6秒,然後停手
過冇耐佢就應該會斗轉
當你讀秒純熟後可以讀8-10秒
事前你要讀秒係準
再勁d 嘅可以讀秒隊友開封技封 慕容復 嘅秒數
半血就搵人去掌個八婆(王小姐)把嘴
掌完個八婆就番去打慕容復期間應該會有人引到段譽,如果段譽跟住黎就隱身
跟住過左半血慕容復就會出冰天雪地
冰天好簡單,如果睇唔到嘅,食左第一次冰天唔會死嘅
記住兼留意住
冰天-->斗轉-->斗轉-->冰天
規律黎,如果隊友冇亂封,打亂慕容復出斗轉時間的話
到時算好上一次冰天and 兩次斗轉時就要行遠少少唔比佢爆

基本上4石80組任何副本已經輕取
新副本除外,因為已經冇ac 試

超老手經驗,不喜勿插
5萬血已開始carry 全隊刷五燕

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
蘭鈴 + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

唔難,1-2隻武當,1-3隻逍,ec都可以唔要,
如封+放大>執野

小飄就搵個武當/少林封/引哈大霸,逍遙放大好快搞掂,土公睇屬性打,烏老大0抗扣4萬幾,不平道人卓不凡直打,李秋水(放大後)爆技直秒,大飄先入圈
回復 支持 反對