查看: 17532|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 有玩緊國服既玩家一定要入 唔入你後悔

相信有玩開國服既玩家  間中都會聽到話有人比人爆AC之類既言論
有好多不法分子  經常會透過QQ YY等傳送信息(當中附帶病毒)
如果你一不留神就會中招   
又或者會話你中左獎之類  叫你上官網扲  但原來個網係假網黎

以下資料轉自官方國服天龍  
希望可以幫到正在玩國服既朋友  更加小心去留意 同保護自己既帳號

客服詳解:如何辨別真假客服

一,請廣大玩家朋友謹記三點:
1、真正的官方工作人员不会以任何形式向您索要账号身份信息、登陆密码、短信验证码等信息。

2、若已提交单据,真正的官方工作人员仅需要“单据号”即可定位、解决您的问题。

3,若未提交單據,真正的官方工作人員僅需要 “账号”(不需要密码)、所在服务器、发生时间,即可定位、解决您的问题。

二,同時,以下事項也請大家注意:
1、参与活动或需要登录账号时“仔细辨认网址”,谨防盗号、钓鱼网站的陷阱
“新天龍八部”官方網站地址為:http://tl.changyou.com
“新天龍八部”官方論壇地址為:http://bbs.tl.changyou.com

2,官方正式的客戶服務渠道
※暢遊官方客服中心地址為:http://gm.changyou.com
※暢遊官方即時通訊客服中心:http://im.changyou.com
  ※畅游官方热线:022-27695566(谨防非法拨号软件冒充诈骗,请牢记上述真正的服务人员仅需要什么)
※暢遊官方YY客服引導:8448
※暢遊官方角色交易平台:http://cyg.changyou.com

3、游戏中若有熟人向您借钱、索要珍贵道具时,请仔细辨认对方角色名称,核实对方身份
您在游戏中遇到任何问题,请及时与《新天龙八部》官方客服联系,或在官方论坛反馈,我们会第一时间处理,
回復

另提一提正在玩獨步江湖既兄弟姐妹
如果你有係上星期四至琴日(4日)係元寶店買左2W元寶野
記得由今日開始至到30號  每人去大理孫八爺道免費扲70個金絲
7日一共490個!!

回復 支持 反對

錯分類,替你改了。
回復 支持 反對

以後唔會玩國服,即使冇做到以上既野,
AC一樣有可能被爆,到時咩都拎唔番(始終唔係國內人)
官方一樣咩都做唔到,已死心
回復 支持 反對

回復 4# 20110213529
依位師兄因咩事比人盜號  如果你自己乜都無做過
無去網吧 電腦無中毒  無信任何人  無可能比人爆AC
我聽番好多港人講
一係自己貪小便宜/或者自己疏忽 比人爆AC
(人地話中獎又信  人地話收AC 點之比假網佢填之類)

一係亂信朋友 比AC好朋友玩 比朋友出賣
(北SER既南極冰去左國服一排  點之昆左自己港服識左3年既朋友)
就算係黑客 都唔會咁勁爆你AC 一定係要透過某一途徑

PS:可能我講既野唔岩聽  但自問係中肯言論
我放過2-3隻國服AC比港人   有半年  有3個月  有1個月
佢地依家日日仲上緊  一直都無事   真心話
回復 支持 反對

d 人咁q 無聊 喺爆就爆人銀行戶口啦.......爆人ac 當飯食咩......**黎
回復 支持 反對

回復 6# 馬拉松好手
唉  岩岩WHATSAPP收到一個港人兄弟既信息
佢有個朋友因為信左遊戲上面所謂既''中獎''信息
結果比人爆左AC   
所以我都話 比人爆AC  一定係有原因  無可能無啦啦比人爆
回復 支持 反對

回復 5# 小鬼長大了

一早知個d咁既中獎信息信唔過,從來亦都唔會禁入去,其實表面上係好似玩家因為貪小便宜上呢d網站而中毒,但其實更多既情況係個號比人用d好神奇既手斷拎走左,之後再用你本身個號嚟發放d中獎訊息。我自己從來冇比過ac任何人,電腦亦有裝防毒,以為已經萬無一失,點知ac就咁冇左,你問我咩原因,我都唔知,始終唔係識咁多呢d後台既野。
總之,大家自己執生啦,本身已經對大陸不滿,而家發生d咁既事簡直完全令我對所有國內遊戲玩家存有一種歧視既感覺
回復 支持 反對

回復 8# 20110213529
如果聽你咁講 真係好神奇
樓主你隻AC 好勁的?
回復 支持 反對

回復  小鬼長大了

一早知個d咁既中獎信息信唔過,從來亦都唔會禁入去,其實表面上係好似玩家因為貪小 ...
20110213529 發表於 25-3-2014 13:24

你講佢地既手法都岩;但你所講既神奇手法;就係果D中獎消息

假如A見到中獎消息;中左伏;隻號自然俾人爆左啦
之後A同B係朋友;A{盜號者}同B講真係中左獎;之後B又中埋伏
其實只不過係不停咁Loop
所以講到底;俾人盜號;全都係因為自己不小心

我係呢班港人之中;係國服玩得最耐既一個
當中都見過有人被盜號;原因當中包括俾朋友呃;賣號俾人呃
但其他玩家無做過以上任何一樣野;到目前為此;我都未見過佢地話俾人盜號;一路都好安全

回復 支持 反對