打印 上一主題 下一主題
收起左側

三國志X PK版攻略合集[劇情攻略,動畫攻略,戰史模式劇情攻略] (可問問題,我會解答)

9小霸王突擊
用孫策,在曹操登場(孫策軍)發生之前將孫策移動至如圖位置,曹操登場後孫策被三面包圍發生。孫策效法項羽三次突圍,曹操曹純許褚混亂,孫策被士兵譽為今霸王。

咩叫如圖位置......
回復 支持 反對

原帖由 a41200 於 2007-2-26 20:33 發表
9小霸王突擊
用孫策,在曹操登場(孫策軍)發生之前將孫策移動至如圖位置,曹操登場後孫策被三面包圍發生。孫策效法項羽三次突圍,曹操曹純許褚混亂,孫策被士兵譽為今霸王。

咩叫如圖位置......

o~~,sorsor,我唔記得左貼,我好快加返,多謝提醒~~^^
回復 支持 反對

可5可以用手制玩ga?

評分

參與人數 1樂點 -3 收起 理由
周伯 -3 文不對題

查看全部評分

回復 支持 反對

20.揮淚斬馬謖

使用蜀將
一開始可以做做依賴的,過不久就會發生孔明出兵的事件
再過一陣子就會發生天水之戰,在此戰中姜維一定要被活捉(可以一開始就去找子龍單挑)
就會發生姜維捕縛投入蜀軍事件
待蜀軍攻下天水之後,回漢中城就會觸發
可以選擇自己要不要去街亭,去的話則是選擇同意王平或馬謖的意見
同意王平的話就要和馬謖舌戰,贏了就是反歷史
不去街亭、舌戰輸了都會使街亭敗戰,馬謖回來就發生事件

大概幾時先去攻天水先.....我等左好耐都仲末攻=.='用咩人先會有呢個動畫
回復 支持 反對

有冇點樣娶咁多個老婆既方法 =.='
我係知白小青,一個官家大小姐,一個女的武人,一個飲酒的女仔
仲有冇的 ._.?
回復 支持 反對

原帖由 蝦蛟 於 2007-3-18 22:22 發表
有冇點樣娶咁多個老婆既方法 =.='
我係知白小青,一個官家大小姐,一個女的武人,一個飲酒的女仔
仲有冇的 ._.?

要用補丁,用左就可以無限個=.="(花心)
全部總共有六個,紅娘(楚),崔鶯鶯(中原),白小青(巴蜀),何玉鳳(西北),丁月華(吳),秦香蓮(河北)
回復 支持 反對

原帖由 [H]神之判官 於 2007-3-18 23:00 發表

要用補丁,用左就可以無限個=.="(花心)
全部總共有六個,紅娘(楚),崔鶯鶯(中原),白小青(巴蜀),何玉鳳(西北),丁月華(吳),秦香蓮(河北)

咁你有冇補丁
仲有係可以要哂還是全出場?

我聽人講可以用修改器出其他女仔的 ._.
回復 支持 反對

三國志十點轉中文?
回復 支持 反對

近排用馬超,打打下同曹操二分天下,悶到你呀
曹操佔左整個中原和荊周,我既地盤係左面,即長安,成都,雲南等地
由於玩專家級,次次攻完洛場都會比佢圍攻返,久戰不完
回復 支持 反對

原帖由 蝦蛟 於 2007-3-19 15:08 發表

咁你有冇補丁
仲有係可以要哂還是全出場?

我聽人講可以用修改器出其他女仔的 ._.

上呢到dl啦
http://patch.ali213.net/view.asp?id=4231

原帖由 神射手^^ 於 2007-3-27 19:51 發表
三國志十點轉中文?

幾本上黎講......唔明你問咩
你係咪想問中文化??
係o既,對唔住,冇
你都係搵隻中文版算啦=.="

原帖由 andy1213 於 2007-3-27 21:53 發表
近排用馬超,打打下同曹操二分天下,悶到你呀
曹操佔左整個中原和荊周,我既地盤係左面,即長安,成都,雲南等地
由於玩專家級,次次攻完洛場都會比佢圍攻返,久戰不完

你有雲南就得啦
先整幾個超勁o既都督放係西涼同巴蜀
之後再去雲南整藤甲兵,再去江州整哂所有攻城器(木獸同木牛可有可無)
再由交州打上去荊州,用呢個組合
我打長安都唔洗三十日,打洛陽都係,不過打你盧江果陣要帶個高統o既提督會有利好多
回復 支持 反對