收起左側

[綜合討論] NZ比賽草稿

關閉 [複製鏈接]
我覺得板主既方案幾好 一日搞掂晒就唔好玩啦

CYCLE制先型
回復 支持 反對

原帖由 榮少Ken 於 9-9-2007 10:32 發表
我覺得如果改做淘汰賽會好d,3盤2勝
2xxx fun個邊已經有先例
淘汰賽都有好多隊唔齊人就要延遲個比賽
有時個隊真係無時間去咁點?= =判佢lose好似唔係一個好做法
淘汰賽我覺得會簡簡單單好多
可以參考下World Cup咁

唔齊人/成隊唔出現唔會影響到個進度

因為定完時間比你 你唔得可以再同隊手約過  有成個月點都有日得掛?

同埋呢個方法係可以同更多隊手打...

淘汰賽..你打完輸左就無....

因為我想大家都有得玩...咁弱果d返正玩得1 2場不如唔好玩...

而家就算輸左都重有成個月比賽玩...

原帖由 榮少Ken 於 9-9-2007 10:32 發表
座用ge制度好麻煩...........1個月打好耐

其實多人玩既...一個月唔會耐...

每隊一主一客...一個星期起碼都玩到四場(預計..可能更多)

原帖由 史雲吞清雞湯 於 9-9-2007 12:52 發表
版主我支持你牙...我打

不過我fs打5到中文
(((整過都5識到 連速成都比我DEL左 用緊呢個係上網下在果D黎

所以連果時有語言障礙...

咁你重有隊友..應該都得既...再唔係英文都得

原帖由 SEXMyLam 於 9-9-2007 11:56 發表
第一 : 現實面對面係網吧打~因為香港好多人係唔服輸

輸左大把藉口~又電腦慢 又lag 又網路問題

出黎網吧一眼睇哂~嬴輸冇得賴

第二 : 報名費每人10元

第三 : 一日裡面打哂~因為出得黎既人唔會咁得閒分 ...

呢個方法其實都係留返黎打波再搞啦

要出黎既實大把龜晒係屋企..到最後又係果幾位出黎...無乜意思

lag果d問題已經盡量修補緊...所以先要問咁多位重有無問題

原帖由 叮仔 於 9-9-2007 10:22 發表
有隻lag係你陏左~你其他人剩係見你企響度
果隻唔會斷架喎@_@咁係埋要F4

太耐唔郁唔係會伺服器中斷連線咩?

有呢個畫面影底就得

回復 支持 反對

有冇人同我一隊@@....
回復 支持 反對

原帖由 BBChEuNg 於 9-9-2007 13:35 發表
有冇人同我一隊@@....

大把野未傾掂..你唔係想報名下
回復 支持 反對

原帖由 [S]ロЯ座ソタろ 於 9-9-2007 05:26 發表

唔齊人/成隊唔出現唔會影響到個進度

因為定完時間比你 你唔得可以再同隊手約過  有成個月點都有日得掛?

同埋呢個方法係可以同更多隊手打...

淘汰賽..你打完輸左就無....

因為我想大家都有得玩 ...

講真= =隔離Forum就係約,約幾隊都約左大半年
MyLam個idea其實係最好= =
面對面打好好多
就算lose左都可以再同其他人吹下水or
自己再同其他lose左個d玩都得
你個諗法太完美= =實行有好大困難
我得1,3,5,日有時間
佢得2,4,6有時間 = =咁當邊隊win先= =?
仲要同時6個人都有時間
仲要打咁多場
我覺得咁會搞唔成= =
回復 支持 反對

原帖由 maurice 於 9-9-2007 13:52 發表

講真= =隔離Forum就係約,約幾隊都約左大半年
MyLam個idea其實係最好= =
面對面打好好多
就算lose左都可以再同其他人吹下水or
自己再同其他lose左個d玩都得
你個諗法太完美= =實行有好大困難
我得1,3,5, ...

如果連約係屋企打機都無時間

咁重要出黎網吧重要唔近自已屋企既

你覺得邊樣可行?

重有d係死都唔可以比人見到個樣既....但對住電腦又可以好多野講...

重重有d又話自已窮..又要坐車又要網吧錢又要再比報名費...

(就係因為太多因數我先一直唔搞...只係見你地咁想搞我先將n年前諗既方法擺上黎)

同埋要搞就當然要搞好佢...

無理由我定晒d野...到搞果時有漏洞..搞到大家都無癮...

所以先要收集各位意見盡量補

(修改左小小野...而家理論上重差LAG問題...解決埋應該可以一試
有d野始終要實行左先會發現到問題...)

回復 支持 反對

原帖由 [S]ロЯ座ソタろ 於 9-9-2007 06:00 發表

如果連約係屋企打機都無時間

咁重要出黎網吧重要唔近自已屋企既

你覺得邊樣可行?

重有d係死都唔可以比人見到個樣既....但對住電腦又可以好多野講...

重重有d又話自已窮..又要坐車又要網吧錢又 ...

樣衰比人見到有咩問題呢= =
又無人會笑= =怕太令仔比人溝嗎,哈哈
點搞都好啦@@我只係比dd意見
不過我怕d隊打一鋪又話唔玩
到時個比賽又搞到唔知點咁
網吧可以吸到d有心人去玩@@
屋企都唔係個個成日都有時間= ="
仲要6個都有時間@@你自己衡量下啦~"~我都係其實得個吹字
有好多野我都唔清楚

係丫仲有,後備個問題點?可唔可以+後備?
回復 支持 反對

原帖由 maurice 於 9-9-2007 14:21 發表

樣衰比人見到有咩問題呢= =
又無人會笑= =怕太令仔比人溝嗎,哈哈
點搞都好啦@@我只係比dd意見
不過我怕d隊打一鋪又話唔玩
到時個比賽又搞到唔知點咁
網吧可以吸到d有心人去玩@@
屋企都唔係個個成日都有 ...

呢d問題我都係果幾次打波見既不出現"理由"

所以網吧搞既...可以係下次打波一次過搞埋,變成雙重活動

其實有時間出得網吧..係屋企都無問題既...

同埋如果我定既比賽時間唔岩..係可以同對手傾..

可以一日內打兩隊或以上(當然隊手要同意啦)

咁樣應該會比較有彈性...可以易就時間d...

後備呢樣我都有諗過...但如果有6隊...多出6個人做後備...

咁其實用黎分多2隊會唔會更好...咁當然除左唔係成日玩得既人啦

佢做後備當然無問題...所以..我係諗住..可以有後備同可以無..

(LAG到果我又參教左d野...有問題再傾過)
回復 支持 反對

其實講真有心玩一定抽到時間出黎現實玩囉

因為大家用既網路公司唔到~唔係人人用到好快既連線

係網吧就冇呢個問題~仲有lag ae呢d可以現場睇到係米

唔會有人搵藉口~如果我地玩~我同mon都要請假~(請到既話)

因為屋企打之後一定好多問題出現~

比你約哂d人出黎更煩~你知啦 座

呢隻game玩左咁耐~玩家心態係咩唔洗多講

其實每人10元真係唔多~如果人多參加獎金多左

會好多人出黎玩下~如果場數多少問題~

我諗睇返有幾多人參加先係主要~

我覺得決賽開始多返場數就ok~

你知啦~屋企打又要影相又要post~

一陣d人話唔記得~有d又話唔識影~好多問題

現場一眼睇哂~輸左可以同其他網友吹下水 溝下女

又可以現場睇下其他人點玩~學下野研究下~

其實真係唔錯~講真~連坐車網吧都係幾十蚊

一舊水有找~e+開始每人儲5蚊都有啦~

因為呢次比賽都有排先攪到~一頭半個月少不免
回復 支持 反對

原帖由 SEXMyLam 於 9-9-2007 14:39 發表
其實講真有心玩一定抽到時間出黎現實玩囉

因為大家用既網路公司唔到~唔係人人用到好快既連線

係網吧就冇呢個問題~仲有lag ae呢d可以現場睇到係米

唔會有人搵藉口~如果我地玩~我同mon都要請假~(請到既話 ...

呢樣我當然明啦...

但唔係個個都咁諗嘛...連約打波都係來來去去果幾位..

就知幾多網上英雄+機師啦

所以我先一直唔敢講話搞比賽...

出黎搞我又唔洗做咁多野...我不知幾想....

但我又唔想又見返打波果幾位變左打機

咁樣搞到好似我地私底下約出黎玩咁

始終我都係想多d人玩....但..無奈啦..

所以..呢邊搞一個...出黎玩再搞多個明星賽:lol

唔出黎果d理由...又話遠又話時間又話車錢又話x又話y...

幾有心諗晒理由唔去...重要次次都有機師果下先掂

再加上有又班睇完又唔出聲既人...到有得玩下可能會出聲呢:L

有幾多呢d人我都估唔到:L

回復 支持 反對