查看: 10537|回復: 8
收起左側

[綜合討論] 封測至今,少少感想.......

小弟睇到而家希望d價,個ynk,d外掛,有感而發..........

自小弟岩岩上中學...電玩廣受青少年喜愛,online game就當時掘起,我同好多朋友一樣,成日抄下網上面,有d咩岩玩,唔知係咪上天既安排,比我見到'希望'.........而佢.係我第一隻打從心底喜愛既網上遊戲.........個時係希望online岩岩開始封測既時候,我同埋幾隻小貓一齊入去呢個未知既世界,開左個人物,入到去獅子城,周圍走黎走去,有d無聊,又係打怪升lv?,但又有d驚喜,我都知隻game係走可愛惡搞風,但係萬估唔到kuso d到怪物識講野,d對白仲咁抵死........一開始鍾意既係隻game本身d風格,但係慢慢玩落去,我唔單只鍾意game入面所有事,更加鍾意入面既玩家...

唔知係唔係我一開始做既職業係祭師,好多機會接觸其他玩家,但希望onlone係我玩既第一隻台灣代理遊戲,始終同d台人有d溝通問題,但係佢地係知道我係港人後,不單只更加同我有講有笑,仲好好心咁講解左好多台灣注音係中文既意思,又加我好友,得閑帶我呀咁,完全唔係所謂'香港玩家'犒呼人地做台狗咁'狗',全部玩家都好友善,唔知係唔係又係game既可愛風帶動,個個都互相幫助,已經超越普通人既面對面社交關係,呢d都係我係希望入面學到既,係台灣玩家身上學到既尊重,欣賞同埋愛....

係封測公測完左之後,橙社正式要希望收月費營運,我都因為經濟困難忍痛唔玩得,直到07年免費,我終於又可再擁上'新希望'既懷抱......但隨免費後既係...........痛苦....新公司ynk接管左既新希望大家都有目共睹,物價漲爆,係我玩既ser2一粒紅寶就4e幾,人出去打怪要同d外掛機械人鬥搶,不斷有玩家流失,加入既都係想因免費而有多餘錢買點數既金錢戰士.......講左咁多,我唔係想希望再次變返以前咁有人性,亦係因為唔可能,只係希望大家都唔好當希望係一隻快餐遊戲,對我黎講,佢真係一隻不可多得既好遊戲.....

講左咁多純粹舒忬發下個人情感,大家當係飯後水果,食完幫助消化..........
回復

我都係中一果陣先接觸希望...
果陣隻m2收費,聽fd話希望好玩咪轉左去玩...
希望真係好吸引,我同d fd差唔多日日都去網吧玩...
雖然屋企都有得玩,但網吧多人d開心d...@~@"
仲同網吧既所有人熟絡晒添,
差唔多就收費果陣個fd仲話我知,我係個網吧入面最高lv既一位,聽完真係喜出望外...
係網吧既日子,當然都有幫d人解下任務禁喇...
講到任務,我仲記得第一次解四大英雄杜倫任務要用紅寶先解到-__________-
同埋之後新增左好多系統喇...
講到新增養寵系統果陣就最x,係屋企掛機釣魚,隻咕寶竟然死左=o=||
之後再之後...經歷回溯日子,果陣我都有份係網吧複製野...@>@"
(見d人玩得禁開心,所以請教左位台灣人,之後搵d 朋友去網吧試下)
之後收費,差唔多個個人都冇玩,不過我都有買左張月卡...(但係冇玩到= =)
收費後,我同個fd都有去玩大陸希望,直到ynk代理先玩番台希...
因為以前送晒d野俾人既關係,唯有玩5ser(之前新ser)
不過玩左冇耐又停左,直到最近我先玩番,仲發覺d人少左超多...
外掛都有好多人用...(我仲搞死左幾個用外掛既人= =)
雖然依家d錢好易賺,但d物價亦高...
至於外掛,我見官方都好努力捉,d名單成日都更新...
不過都係要靠玩家俾料喇...
其實有個外掛係以前到依家都存在...
簡稱小d 既一隻收費D外掛....(名稱就唔講,廢事被話發佈外掛= =)
我見個外掛說明話"自動補血免費,其他功能隔30分鐘用一次"
所以最近都有試用,不過冇效果出黎(可能唔識用,因為d功能好繁複,最後都俾我移刪)
不過我見某外掛論壇個個人都有討論,依家某個版本仲新增左個"吸星大法"功能 = ="
好似打怪唔扣血,但佢都有提到話多怪會死...
回復 支持 反對

我都記得去酒吧問杜倫d情報真係要比粒紅寶,我都試過係回溯前幾日無聊去打毛毛蟲,點知有隻噴左粒光寶,真係又傷心又好笑................以前既希望真係好純,好真,唔似得而家咩都靠錢靠勁裝,ynk佢係有做野,但係只係冰山一冰角,係官網列出黎既只係做比玩家睇既,外掛大行其道,連我都知個咩Dseal既存在,根本解決唔到問題,一開始堆哂d舊玩家係1,2ser都已經係極錯既做法...搞d活動又狂送女武,好似你無就係廢柴,而且1,2ser既物價官方完全無用過咩應對或管制,搞到免費後好多人對佢熱情激流勇退,所以我覺得ynk對希望的營運依然未夠全面,仲只係完全是當佢係賺錢既工具.......
回復 支持 反對

希望本來好好玩,但係俾ynk搞到瓜
外掛一來就超多,物價高漲就點玩
唔知可否換代理,唔係一定少人玩
少人玩,少人玩,少人玩~~~~~~

超精簡感想
回復 支持 反對

其實物價係班外掛攪返黎 -    -

以我所知 以經有3隻收錢外掛係希望行緊

我連外掛官網都有 我睇到收費會員

有成 千幾人 我o晒咀

唉 我都係由封測玩到 ynk

始終我都係鐘意柑仔店

收錢都唔緊要 唉...
回復 支持 反對

千幾人吾算多架喇- -

我最愛玩果隻RF

得一種收錢外掛

果種外掛多人用到- -

3萬幾人用呀....賺到佢
回復 支持 反對

頂一下...........唔知點解有d懷念.................
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

我未收費之前果陣用騎士J鷹俠J到100LV=.=
回復 支持 反對