查看: 3329|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新仔買psp,有咩要留意~

我想買部psp,想問下買厚定薄機好?!
仲有,我想問呢,買既時後,間店包d咩先好買?!
我諗我好少會買碟,都係上網dl黎玩ga la,咁係咪部部機/個個version都可以咁做ga?!
趕住要既資料,唔該各位大佬幫幫小弟~
回復

最重要新手要留意的是~~~~

資金是否充足

一般來說現時一些期待的遊戲,例如we2008 ,size 1gb以上,所以4gb卡是現時建議購買

1700蚊買齊psp,4gb卡,再送機盒機繩,包埋碟,包埋改機
你話得唔得??

唔好貪平,唔好貪全包套餐,如果唔信我講,繼續想買一些全包套餐的話
唔駛睇以下所講

=================================================
先講下點解1700買唔到先
1. psp slim 版1280,當佢1300,厚版1380,不過依家多數買slim版
2. sandisk 4gb 快卡 450左右,平都頂多平30蚊(係真卡不是假卡,3百幾蚊必定係假)
3. 以上經已破1700蚊大關,仲有改機呢,當你識朋友改機唔收錢
4. umd遊戲碟要花錢購買,最平99蚊,當100蚊
5. 機盒機套最平$30蚊,usb線$20蚊,還有耳機也要$30蚊

1300+400(當佢平到400蚊)+0+100+50+唔計你要耳機
依到除左機盒機套之外,其他野缺一不可
計計下都已經1850蚊,如果冇朋友識改機,又要花錢呢
如果搵唔到400蚊的sandisk卡,又要硬比埋果幾十蚊
計計下又過1900.仲有如果搵唔到99蚊umd,又比多幾十蚊買隻百幾蚊的
多手買埋耳機,2000蚊已經可以話係底線

全包套餐當然可以1800以下包晒
除了slim psp是正貸之外
4gb 卡 90%係假
保護貼用平貸
機盒機套是旦汁個比你(出面好難買印有psp的套,一般都係假野)
umd碟 我就唔知會唔會送啦,可能會比d二手game你
既然你買佢的套餐,改機唔會收錢

咁加$$啦啵:

1280+250假卡+10保護貼+50冒假psp套+頂多200蚊的遊戲碟 = 1790

覺得冇咁差既,保護貼用貴野$80再加過:

1280+250卡+80貼+50+200碟=1860  

依家出面依個1800價錢,絕大部份係以上2個組合套裝
======================================================
回復 支持 反對

原帖由 [H]kasonsky 於 30-1-2008 12:34 發表
最重要新手要留意的是~~~~

資金是否充足

一般來說現時一些期待的遊戲,例如we2008 ,size 1gb以上,所以4gb卡是現時建議購買

1700蚊買齊psp,4gb卡,再送機盒機繩,包埋碟,包埋改機
你話得唔得??

唔好貪 ...

好詳細~
唔該晒你先,唔知仲有冇其他brother有意見可以比到我呢?!
回復 支持 反對

試下部機個wifi有冇問題,,
出聲果d位
mon有冇d咩異常既地方等等..
回復 支持 反對

改機要收錢的說
回復 支持 反對

新法例已出…
乜重有鋪頭幫你改?
回復 支持 反對

原帖由 球球 於 1-2-2008 17:46 發表
新法例已出…
乜重有鋪頭幫你改?

咁點搵人幫我改-0-"
回復 支持 反對

買正版啦 施主 唉  買得太遲