查看: 30209|回復: 108
打印 上一主題 下一主題
收起左側

虎X龍 討論區

上左9集,其實佢個配音係唔係零之使魔架??
我覺得都ok ge!! 不過女唔夠to love 咁多! 大家覺得好唔好睇牙??  

《TIGER ×DRAGON!》

日文原名:とらドラ!
放送日期:2008-10-01  水 / 25:20
放送局:テレビ東京系
官方網站:http://www.starchild.co.jp/special/toradora/

本站動畫介紹:

簡介:

《TIGER×DRAGON!》是由竹宮ゆゆこ原作、ヤス負責插畫的輕小說作品。這是竹宮ゆゆこ繼《我們的田村同學》之後發表的作品,在推出之後大受歡迎,並且獲得《這本輕小說真厲害!2007》日本讀者票選第六名。該作目前在日本的電擊文庫上刊載,共出版了5本小說和1本番外篇,並且在《月刊電撃コミックガオ!》2007年9月號上開始連載由絶叫擔任作畫的漫畫版。

故事介紹:

櫻花飛舞的四月,全新的高中二年級,新的班級……眼神兇惡的普通男孩高須竜兒,遇上了眾人害怕,兇暴殘忍的「掌中老虎」逢阪大河,還知道了她不為人知的秘密——這就是龍虎相爭的愛與戰鬥序幕!再加上總是笑眯眯的超自我女孩櫛枝実乃梨,以及文武雙全、勤勉正直卻有點怪怪的眼鏡班長北村祐作,這群怪傢伙的戀愛哪有可能那麼順利呢……!?

【STAFF】
原作:竹宮ゆゆこ
監督:長井龍雪(偶像大師XENOGLOSSIA、蜂蜜幸運草II)
シリーズ構成:岡田磨裡(真實之淚、吸血鬼騎士、水星領航員II)
キャラクターデザイン:田中將賀(家庭教師)
音楽:スターチャイルドレコード
プロデュース:GENCO
アニメーション製作:J.C.STAFF

【CAST】
高須竜児:野島裕史
逢阪大河:釘宮理恵
櫛枝実乃梨:堀江由衣
川嶋亜美:喜多村英梨

感想:  

我覺得lee個動畫都ok!! d 女唔錯,我睇lee d都係睇女架姐!!我覺得佢個故事唔錯,本人最鍾意d三角戀架啦,因為有野睇牙馬,果個純愛情果d無咩睇,係睇就睇西片啦!! 
最吸引的就係個男仔,個男人個老豆唔係咩咩咩係個黑社會黎架,佢個樣十分惡(其實都唔係好惡),d老師牙,同學牙,個個撞到佢叫大佬,對唔任大佬,係有一個好朋友北村祐作同埋少少朋友知道佢其實佢一個好人!! 證明個樣唔係真架. 
仲有就係有一個角色好鬼似嘉美,同唔同人講咩同野,佢真係好賤但係好正.果個就叫川嶋亜美啦,佢真係好鬼賤,我就覺得佢唔係真係鍾意高須的,不過佢就為左玩大河,就想上佢,之後令佢難堪,不過唔知係唔係最後變左reborn呢??(姐係敵人都變朋友) 

回復

好睇wooo...
d歌都唔錯啦a_a
回復 支持 反對

幾好睇
不過好似動快過漫咁既
回復 支持 反對

又一釘宮力作 一定要支持

回復 支持 反對

我想奇怪咁解會冇人開-.-
明明係釘宮配...
回復 支持 反對

感想呢?
48小時後要見到
回復 支持 反對

冇感想個post就要gg了=[

虎x龍都算唔錯既=]
雖然我冇睇小說
不過都覺得個故事唔錯
都算值得追下=]
回復 支持 反對

我好中意龍x虎 !_!
內容不錯!
回復 支持 反對

套野我都好中意睇 個古仔都唔錯
回復 支持 反對

原帖由 乂丫勇乂 於 27-11-2008 20:21 發表
我想奇怪咁解會冇人開-.-
明明係釘宮配...

請不要把cv來斷定ok?

================
我有看

不錯看 消閒一流
回復 支持 反對