打印 上一主題 下一主題
收起左側

1月新番《空罐少女》アキカン!討論帖

看了..老馬修的聲音真動聽..那女的好像在那套動漫聽過..
回復 支持 反對

你咁講就有d問題..
說實話..就算未睇過小說d插圖我都覺得唔多掂
佢有好多位我覺得都畫得好求其..
線條好簡單..原本依套我係見到個故事幾好笑去睇下
但係一睇過小說插畫同動畫差咁遠更為突出
唔通日本製作果邊又冇睇過小說d插圖咩
但係點解相差咁大...?

同埋..
有好多野唔一定受同佢比較果樣野太好而令到你覺得佢差
有可能佢跟本就差再比較更為突顯佢差....
回復 支持 反對

你咁講就有d問題..
說實話..就算未睇過小說d插圖我都覺得唔多掂
佢有好多位我覺得都畫得好求其..
線條好簡單..原本依套我係見到個故事幾好笑去睇下
但係一睇過小說插畫同動畫差咁遠更為突出
唔通日本製作果邊又冇睇 ...
[H]kingboy27 發表於 7-1-2009 22:52

你覺得唔掂又可能因為有其他好既動畫比,我咁講,你睇完高達0097再睇空鑵少女又會點?(個比喻唔太好)有邊一套動畫/漫畫一開始晝就靚,你睇下多啦b夢/bokemon以前d動畫/漫畫就知我講咩。
回復 支持 反對

梗係會有好有差
套套都咁好係無可能

經費問題吧, 大概是
回復 支持 反對

個漫畫都冇出 一出就出動畫 唔知點解我硬係覺得佢畫風怪怪地...
令到我想飲多d 汽水(拖..)
回復 支持 反對

借問聲套野係一星期一次定點...
回復 支持 反對

大部份動畫都是一星期一集...
當然這套都是
回復 支持 反對

你覺得唔掂又可能因為有其他好既動畫比,我咁講,你睇完高達0097再睇空鑵少女又會點?(個比喻唔太好)有邊一套動畫/漫畫一開始晝就靚,你睇下多啦b夢/bokemon以前d動畫/漫畫就知我講咩。 ...
athrun555 發表於 7-1-2009 23:04

初代高達係 1979年出品
多啦A夢 80年代出品
pokemon 90年代中期出品
年代相差咁大 點比?

我用o來同呢套野比的作品都係07,08年出品
而令我覺得驚訝的係 同社06年作品機神大戰 都仲可以好過09年出品
呢套野 就連03年出品的動畫都好過佢呀

>未睇過小說d插圖我都覺得唔多掂
就係呢樣先死呀
明明春香都仲keep 到少少
呢套真係orz

梗係會有好有差
套套都咁好係無可能

經費問題吧, 大概是
ooSueNoo 發表於 7-1-2009 23:16

seed destiny 一集用過百萬yen 都可以做到咁樣
仲話經費問題 ?

(拖
回復 支持 反對

你覺得唔掂又可能因為有其他好既動畫比,我咁講,你睇完高達0097再睇空鑵少女又會點?(個比喻唔太好)有邊一套動畫/漫畫一開始晝就靚,你睇下多啦b夢/bokemon以前d動畫/漫畫就知我講咩。 ...
athrun555 發表於 7-1-2009 23:04

唔同年代比條毛

係比就找00年打後啦
回復 支持 反對

如果要搵咁多年前比實在冇得比
要比較都搵同期..何必搵咁舊
漫畫我之前見過..畫風更....
都係睇返小說吧啦
廢事再係度嘈啦-.-
回復 支持 反對