打印 上一主題 下一主題
收起左側

趣事一則 農場

你仲未明問題所在

你又要拎飲茶黎比
你話埋左單就=張檯變左公家 要比下手
飲茶又食完可以再叫
而食完既意思係 張檯上面 你落左單叫既野食完
【岩岩我已經講左 你食完點再食? 你死完有無得再死?】
而食完唔代表要即刻埋單
【正確 但係係農場埋單(收割)果個唔一定係你 依一點係同飲茶有d出入 但無傷大雅】

而你要拎農場黎同佢比
我農場就只有 叫野食 -> 食完 -> 埋單走
就無得繼續?

【有  就係當個田無人等緊  咁你再種都吹你唔帳】

你一野就彈我去埋單 我就無權再叫野食繼續?
【係農場係有"再叫野食"依個選擇  但係一定要係收割(埋單)完之後 而又無人等緊個田 咁你就可以"再叫野食"(再種)】

仲有 既然我種緊 即係我去先

我未用完我有權繼續
【未用完 = 你仲種緊 簡單d黎講係係田果到仲有你個名 . 但係你收割完之後仲有無你個名? 話埋答案你知都得 無.再簡單d黎講即係系統幫你"用完"左佢 因為無左你個名啦ma 你無任何野可以證明依個田係呢一刻仲係屬於你 即係變番公家  所以你依句唔可以解作「我種收割完之後再落種子」而只可以解作「我粒種子仲種緊/種完未收割」】
仲有  我想問閣下需唔需要我將唔同件事既野用分隔線去分開佢?
落難軍人 發表於 2-7-2011 00:30

[quote]現實就只有 輪流用 ?

你都識講等位,排隊

用緊果個用完就到排緊果個

排緊果個將佢歸納為排隊

咁排隊唔係只係得佢一個人

如果排隊有十個人 我用完之後排緊果10個一齊坐落去?

【一個田就只可一個人種 你點10個人一齊種?】

先到先得啊 後生仔

呢PART係同你講緊 現實係有唔同規矩
唔係你死板既一條

我用完之後比人地 叫輪流
我黎先,我有權使用 叫先到先得
【你都識講"用緊果個用完就到排緊果個"我都唔想再重複我講既野  你用完 又點即刻再用?你只可以 叫野食->食野->食完->埋單->(假設有人排緊隊)排隊->再叫->再食  你係要成個程序再做過 之後先可以再用】[/quote]
[quote]我2日前種左野係某個地方 我計返時間 岩岩走返去收割
見到有人企左係果度捕住我件野
點知一夠鐘 我已經慢左成半秒有多先禁收割
條友咁都割唔切
之後我又慢左成秒先落粒種子落去

落完之後走人
你HIGHLIGHT我呢段想話你知
你衰左 又何來自打嘴巴?

我係落完粒種子先走人
而唔係收割完之後走人

如果我收割完之後走人=埋單,唔用  輪下一個用
而我要用 有需要再排過/搵其他位

但而家我係用緊【收割完已經唔叫你仲用緊】 未離開 即係我仲使用權【無, 上面已解釋」

再講 根本無規矩限住再輪流用
【先到先得呢? 你自己講過既野唔記得晒?】
有空位就搶黎種野 這是現實

唔通你搭車 你中途上車 見到空位
走去問D頭四個站既人坐唔坐先坐落去?【佢地有任何行動表示過佢想要個空位? 而家係有人表示左想要你個位  兩樣處境唔同】[/quote]
講咁多都係想講番你咁做係唔會被人接納  我講既你唔信我都無計  咁不如搵game中既人黎評下理啦 等等放圖
回復 支持 反對

嘻~~ 我都唔想~~ 打醬油路過~~ 閃人~~
monsterbb100 發表於 2-7-2011 00:59

咁我都閃lu........
版主唔好反白:
明呃分XD
回復 支持 反對

唔該你 引用果D用返quote
好難睇
回復 支持 反對

你係7仔買野佢無寫住要排隊你就可以等人地一收完錢即刻沖過去俾錢買野 而唔理排既隊既人?
依d係講既一種品 ...
ttiieenn 發表於 1-7-2011 22:36

你冇野啊..
呢D野點可以用吒D野黎比..
農場呢家野VIP先玩得,好明顯係限制人數,
有位自然玩得,唔通有位要俾人玩先?
都係果句,手快有手慢冇=)
我經常都同人搶位~
回復 支持 反對

我覺得自己好鬼衰,掉低一大段文字,引發五頁既罵戰,自己就閃左去龍之谷搶地狂升耕種同掛釣魚,搞到樓主同人面紅耳熱~~ 真係好鬼衰~~ :lol
回復 支持 反對

你冇野啊..
呢D野點可以用吒D野黎比..
農場呢家野VIP先玩得,好明顯係限制人數,
有位自然玩得,唔通有 ...
kenyuwb 發表於 2-7-2011 08:23

圖我都唔想貼 自己上去睇
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... A=66668&tnum=11
回復 支持 反對

圖我都唔想貼 自己上去睇
ttiieenn 發表於 2-7-2011 10:28

講真,開發商整得人地可以幫你收割就係想你搶位&種野,
搶唔到就唔可以怪人,
問自己點解人地可以快過你..
有咩改善方法!

如果因為唔夠人搶而出黎講話D人搶人地..只能說,你無能=)

以上只係我既言論~不喜勿插
回復 支持 反對

講真,開發商整得人地可以幫你收割就係想你搶位&種野,
搶唔到就唔可以怪人,
問自己點解人地可以快過 ...
kenyuwb 發表於 2-7-2011 10:59

咁你依d米無品囉  世界上總有d有品同無品既人既
咁又唔怪得你
回復 支持 反對

咁你依d米無品囉  世界上總有d有品同無品既人既
咁又唔怪得你
ttiieenn 發表於 2-7-2011 11:08

自己搶唔到唔好怪人
人人都想種,UP LV
你想身大隻手叫人俾個位你?
冇可能,,要種野就搶
回復 支持 反對

自己搶唔到唔好怪人
人人都想種,UP LV
你想身大隻手叫人俾個位你?
冇可能,,要種野就搶 ...
kenyuwb 發表於 2-7-2011 11:10

我幾時有話過我搶唔到?
我無搶都大把位啦  點解要同你依D人搶?
回復 支持 反對