查看: 3495|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手幾問>_< 幫幫手~~!

關閉 [複製鏈接]

之前聽朋友介紹話「晴空物語」好好玩,
所以我e家都裝更......
但避免揀左唔勁既人物同埋有一堆問題,
所以探定路~~!
其實我之前有玩龍X谷online,
唔知「晴空物語」同佢有咩分別呢~~?

Q1)隻Game除左打副本仲有咩玩!?
副本難唔難打......

Q2)大家覺得咩人物好用!?
我比較想係 弓手 力士 刺客......
因為我比較鍾意打副本@@

Q3)咩ser多人玩!?
我o的fd就玩 霜森

Q4)大家覺得呢隻game有咩好既地方!? [可以唔笞- -"]

希望大家幫幫手啦~~^^b  十萬分感激~~!
唔趕時間既幫手諗下名~"~
回復

A1)晴空除左副本,仲有決鬥,黎緊星期三既武鬥場就會推出,除左副本同pvp仲可以打野怪tim
副本難唔難打係睇同隊友合作性,自己既技術同埋裝備
A2)如果你鍾意打副本既話你可以玩武者,道法等。呢D都係熱門會比人組既角色,不過做武者要有必死既心同要大量技術,唔建議新手使用.
至於你講弓手 力士 刺客,我慢慢解釋比你聽
弓手係副本既主力輸出,但係弓手係pvp方面會略輸一籌,不過打單體怪佢就好似炮台咁強,但係要大範圍打怪就有難度,除非係玩術爆弓,如果係物弓就只得招前線範圍.

力士係副坦同近身輸出,力士血量超越人所想像,打王既話有道法2個同不死無分別,不過佢頂到boss,但係引住隻boss就有難度,pvp方面高血高攻係佢既籌碼,不過多數1比人暈左就會88

刺客係近身輸出,血量比其他角色略低(除左陰陽同道法),打副天生可以暈王,係打高lv副不可決少的重要角色,不過好多時比怪打2-3下就會死,都要大量技術同走位,pvp方面係呢隻角色既出頭天,暈人等技令人非常煩惱,多數做閃刺既玩家都會贏.

A4)應該係2個ser差唔多人,不過只有秋葉係CB時開,理論上係秋葉多人D

A5)呢隻game好玩既地方多不勝數(好似無答過)
希望能夠解答你既問題
回復 支持 反對

A1)晴空除左副本,仲有決鬥,黎緊星期三既武鬥場就會推出仲可打野怪tim
副本難唔難打係睇同隊友合作性,自己既 ...
鍵太 發表於 8-8-2011 08:48

多謝你~~^^
我會慢慢諗下用咩人物.....
咁如果我想打副本又多範圍技,
揀道法師!?
回復 支持 反對

你想打副又多範圍就一定要用陰陽師la,因為陰陽係全角最多範圍技,輸出都高,同埋只有陰陽可以幫人復活
回復 支持 反對

好難揀-,-"
陰陽師多唔多人組架~~?
如果多人組既我想揀--陰陽師

仲想問下,有咩職業副本同pvp都平均-,-!?
回復 支持 反對

係就係多人組,不過都多人做,所以要同人搶副本組位,陰陽打pvp都ok,屈補血又輸出,所以都好勁
回復 支持 反對

頭先睇youtube個o的陰陽師,
好似唔出招咁既-,-"
點都好多謝您.....

p.s 晴空物語呢個版都係咁靜架-,-?
     定係e家仲早
回復 支持 反對

唔係個個陰陽都會點輸出,有D人係純補陰陽,陰陽全部技都係範圍(無記錯既話),佢有5招攻擊技(好似係),一係你upload條片上黎,等我睇下佢點解唔出咁多技@@
樂古呢個版係比較少人
回復 支持 反對

http://www.youtube.com/watch?v=M_r4VWyYU70

禁入去啦@@
回復 支持 反對

佢狂出技wo,前面果個先係陰陽,有火有冰出,係陰陽D技黎
回復 支持 反對