查看: 11945|回復: 17
收起左側

[新版情報] 新傳說-崔茂宣,花木蘭,新怪物傭兵幻龍

1.匡廬山山部洞穴內的墓穴
按幻獸石象進入
BOSS為鎭墓獸(火/雷)
免疫青龍符/美室/雷電珠
BOSS技能 靈魂綁定 一定要普通攻擊30次我方目標才可以破解
BOSS召喚小鎭墓獸 玩家要消滅4次才可以攻擊鎭墓獸
鎭墓獸死之前會對殺死他的目標造成大範圍傷害

2.新傳說
2.1崔茂宣
真龜戰車 + 覺醒西山大師 + 真雷戰車 + 真布佛郎機車
專用打地 可以加減地怪法抗性15%

2.2花木蘭
覺醒聖天象神 + 改良投石車 + 覺醒老黃忠臣 + 覺醒東方銀兒
專用打天 可以加減天怪法抗性10%

3.新怪物傭兵幻龍
合成地點 匡廬山山部+合成信用等級110.

水龍
毒鳥 + 鐮刀手 + 雪姬 +其他材料
回復我方目標法力1 : 2.5  
在回復同時加強相關屬性10%傷害10秒

風龍
獬豸 + 冰怪 + 羅漢銅人+其他材料
回復我方目標法力1 : 2.5  
在回復同時加強相關屬性10%傷害10秒

4.日本火傳說武專用裝備
全套裝備+5最高+600攻擊力我方

5.優化稱號+成就
太大量資料不再說

6.新鬼道寶石和新鬼道書
書本在鎭墓獸和相關怪物掉落
加入的210-245等級裝備可以加裝寶石

7.海賊洞2層新增怪物
本來 2F 怪物上換上 1F
2F 200等以下進入
情況就現在的高手洞穴一樣

8 追加新擺攤功能收購物品

9.絲路NPC購買可以買鬼道解除書 1000信用+1千萬買入
還原到乾淨的武器

鐵匠等級 215 的“ 學習製造閃亮鐵夾
210-245等級裝備  可以打洞

新功能傭兵旅店
自由使用使用傭兵客棧更換傭兵使用
如果有物品在身上都可以使用更換功能
----------------------------------------------------------------------------------------
16/12/2021 第2波更新

1. 加入怪物圖鑑
功能可以看到
屬性、能力、打抗、魔抗、攻擊力、經驗、掉落物品資料
出現位置等掉落物品相關資料,再來可以相關物品名稱找出相關怪物

2. 加入6件套裝效果(戒指)
不可交易的裝備不可套用6件套裝效果
兩隻戒指才是1對完整的
180將軍+180戒指
200太皇+200太皇戒指
215孔明裝+"95等發光戒指"
225裝備追加相關能力(+300)
235天王裝備追加相關能力(+400) 和追加屬性傷害(火,水,雷,風5% / 地3%)

另外戒指(2,3件套追加能力追加)

3. 聖誕活動
年年都是打怪物換東西抽 以往一樣
聖誕怪物最高價值掉落 天照裝/頭 不可交易

4. 2轉主角開放使用裝備外觀+修復各種BUG
2轉主角開放使用裝備外觀
3F高手洞穴和海賊洞2F > 不可使用傭兵旅店功能
一些屬性怪物會掉落新鬼道書
調整鎭墓獸抗性和經驗
鎭墓獸掉落235天王裝備(甲)

>印度舞者武器技能BUG要改掉了!
日本明王等級BUG 都要改掉<
"台板可能要等1次改板才正常"

以上資料有任何更正可能性

----------------------------------------------------
BOSS會不會太難?
傭兵旅店  不用說  很好  多了很多位置用
傭兵幻龍 抗性差不多等於 1隻覺醒凶獸

6件裝備好像和最初知道
有點不同就是
法力恢復,冰凍免疫
雀天高級武器技能都是難免...

回復

新果2隻睇落唔太吸引,佢又死都唔出權3項3
回復 支持 反對

新傳說好奇怪囉 , 雖然兩國就轉得係簡單啲
但項羽,本願,美室,費多  呢幾隻咪連做材料將既機會都冇囉
回復 支持 反對

聶羅阿瑪特 發表於 11-12-2021 06:04
但項羽,本願,美室,費多  呢幾隻咪連做材料將既機會都冇囉 ...

照呢2隻新傳, 應該會有2隻新傳說

對應返 (日+台)  OR 之後出多N隻 全部都係2個國家合
都係 1改+3醒 and 1醒+3改

(1醒+3改) 成本平好多,平文恩物 唔洗英雄石+醒石

回復 支持 反對

wc030201 發表於 11-12-2021 22:18

對應返 (日+台)  OR 之後出多N隻 全部都係2個國家合

其實一d有吳平民
跟前4只一樣要精靈石, 精靈蛋, 胡蘆瓶 及100舊英石去轉
回復 支持 反對

lightshadow1 發表於 11-12-2021 11:22
新果2隻睇落唔太吸引,佢又死都唔出權3項3

欋就真係意難平
但項係屬於buff將 正常唔會有3轉
金巨果d fd
回復 支持 反對

路過尋回憶
有新國家未  
回復 支持 反對

wc030201 發表於 11-12-2021 22:18

其實仲有得再平DD
因為K服有時直接送真武將証書(花3/賽3/燕3)
回復 支持 反對

wrxstiman 發表於 15-12-2021 02:32
路過尋回憶
有新國家未

有新國家
冇主角
回復 支持 反對

聶羅阿瑪特 發表於 11-12-2021 14:04
但項羽,本願,美室,費多  呢幾隻咪連做材料將既機會都冇囉 ...

可能吾係材料
主做力 /其他先係材料

回復 支持 反對