收起左側

法師討論區

原帖由 NiGhT 於 28-8-2007 10:47 發表
我玩緊金法~

全心>

全心會唔會打怪有d吃力?
無體啵
回復 支持 反對

d人成日話法師唔加體冇血
但係唔加只不過=其他職一樣咁多防咁多血
其他職業冇加體又唔見佢地生存唔到??
所以我認為全心一定最好
有話 最好的防=最好的攻
加上打到後來怪都係一隻隻咁打,防冇乜關係
回復 支持 反對

後期都幾後先...
長城 敦煌都係一堆堆打
回復 支持 反對

我想問火法係入化境定極魔?
點解既?
我咁問係我搵咁耐postd人講既都有d唔同
唔該大家幫幫手,幫下我同一d同樣係火法而且唔知入咩好既新手,thz
回復 支持 反對

我覺得法師全心係最正(升lv)  打架就4心2體
回復 支持 反對

回復 #1 ↖幻滅♂ray 的帖子

大家好!= =
我認為:
全心=多mp魔攻高破人護體好快,但好易比人秒(太少血)
全體=多血高防但mp少魔攻低勁難升,幫人頂下怪就得
4心2體=mp較多血普通魔攻中上,同人pk都唔錯(多人用)
4體2心=血較多mp普通魔攻低左少少,同人pk都唔錯(多人用)
3體3心=血唔錯mp唔錯魔攻普通能力較平均,有裝會好勁
體質=血+防
心脈=mp+護體+魔攻(加左心脈,魔攻只係加少少,全心都未必秒到怪)
回復 支持 反對

我岩岩開左個法師未升過   我應該學邊幾招內外...點加點...技能點要+d咩   
仲有~~~我可唔可以邊玩暗器邊玩法師/邊玩拳邊玩法師/邊玩劍邊玩法師
我o既意思係話一路玩法師又玩其他武器應該點加點好呢!!!
如果得o既  請教我點加點

thx all~~~~
回復 支持 反對

原帖由 陸小雞 於 20-11-2007 00:22 發表
我岩岩開左個法師未升過   我應該學邊幾招內外...點加點...技能點要+d咩   
仲有~~~我可唔可以邊玩暗器邊玩法師/邊玩拳邊玩法師/邊玩劍邊玩法師
我o既意思係話一路玩法師又玩其他武器應該點加點好呢!!!
如果 ...

回:陸小雞,您好!

法師,實際作戰只有 3 個屬系: 金 / 水 / 火
基本上,一定要學火,因為火內裡有一招,叫紅連。
這招是範圍技來,故此一定要學,就有關要學紅連關系,他見意同時修學埋火1真氣同埋火2大漠。
簡單稱為 火法師。
至於 金 / 水,因你個人喜嗜了。

配點方面,當然就是 爬下 之前的文章了。 ^ ^"

當然可以邊玩法師,邊追修練其他職的武功了。

希望你滿意我的回覆!

謝謝!祝墨香生活愉快!
回復 支持 反對

就本人對法師的配點方法,現在有比較理想的設定了。

5心1體,(這為46Lv後的總計算方法)
這配點將會有打怪的威力,同時PK也會比較理想的配點方法。

原因,據資料所知,
每5心就會略為加少許內攻擊力,即是逢 5 / 0 字尾時,就會最見效,
其餘數字,不會有任何大分別也。

所以養百寶寵的法師們,大部份會愛用 熊貓/花仙,希望可調整至 0位數值。

當然,人人玩法配點法有所不同,這也是其中之一個參考。
回復 支持 反對

咁我想問下法師姐係點加先勁.......?
回復 支持 反對