收起左側

法師討論區

如果我玩水法 修水1 2 3技 火3(清怪)同金鐘吐吶    應該加咩點好   (5心1體定全心) 定其他加點法好??

回復 支持 反對

有冇人比意見...
法c 極魔應該學d咩武功書..
好似龍象般若功 九陰神功果d

有冇邊d係必須學既呢?
感激"
回復 支持 反對

咁....我想問明智傑,d人話法師唔好加太多心,咁我加到幾心先唔加心,仲有,唔加心加咩?可唔可以加敏令到暗技勁d?
回復 支持 反對

原帖由 紫瓏姑娘 於 6-1-2008 20:05 發表
咁....我想問明智傑,d人話法師唔好加太多心,咁我加到幾心先唔加心,仲有,唔加心加咩?可唔可以加敏令到暗技勁d?

你好!
你唔介意由我呢個王道既番板明智傑答你架可?
因為明少最近好似唔多得閒(我諗)
你見到d人話唔駛加咁多心,係咪你睇過呢度之前既post?
而家既法師同以前既多多少少有出入架啦以前會加多d體
而家會重番d心,而家多人用既加點法有4心2體,5心1體同全心
就算,你真真係唔加心都好,都唔好加敏,因為用處不大,你想7月高攻d幫你清怪既
你大可以用強攻既護手,強攻暗,加埋少少暗被已經好夠
因為你係法,你招火3威力自然都好夠威力,好似我咁,本身亦係一個重心既4修法師
而家6層7月,再加招9層火3,打食鬼場都清得好快,因為雖然暗低攻,但就有法技幫補,都幾好
如果我無記錯,明少之前既多元化法師都係好似無加暗,佢玩暗時靠敏鞋,玩拳用力鞋
我一直朝住明少呢種玩法前進,係王道發揚明少精神
所以你都係加心好過加暗,就算唔加心,你都拎去打體會比較好

可能無明少答得咁好,不過多多體諒,話哂唔係玩左好耐,
可以既你都係等下明少解答你=3=
回復 支持 反對

原帖由 BB貓 於 5-1-2008 17:44 發表
如果我玩水法 修水1 2 3技 火3(清怪)同金鐘吐吶    應該加咩點好   (5心1體定全心) 定其他加點法好??

回: BB貓,您好!

水法師,這一職以前初期是好強的,因為個個也做火法??
自自然然水抗會不太高,故此看起來會比較強勁。

其實我也是覺得 5 心 1 體,比較穩陣。
回復 支持 反對

原帖由 勇士 於 5-1-2008 23:14 發表
有冇人比意見...
法c 極魔應該學d咩武功書..
好似龍象般若功 九陰神功果d

有冇邊d係必須學既呢?
感激"

回:勇士,您好!

法師,入左 魔境,故然是學 龍象了,因為是加內功攻擊力!!
我本人覺得這一招已經足夠了,如果要追學多一招,學 天魔解體,因為可在短時間內增加攻擊傷害力。
通常遇到有王時就用,加速打王的速度。
回復 支持 反對

原帖由 •洋蔥仔• 於 6-1-2008 21:20 發表

你好!
你唔介意由我呢個王道既番板明智傑答你架可?
因為明少最近好似唔多得閒(我諗)
你見到d人話唔駛加咁多心,係咪你睇過呢度之前既post?
而家既法師同以前既多多少少有出入架啦以前會加多d體
而家會重番d心 ...

正確,大至上差不多,只有部份字打錯! ^ ^
回復 支持 反對

在法C中
唔係全心的比較勁MA?!
回復 支持 反對

我52lv,火技,水技,金技,防技都完左,生命20,+左全心,請問錯點嗎?
回復 支持 反對

原帖由 henry56156 於 17-1-2008 20:40 發表
我52lv,火技,水技,金技,防技都完左,生命20,+左全心,請問錯點嗎?

回: henry56156,您好!

你 52 Lv ,已經完成左 火/水/金/防,最基本的要求 is so GooD!

生命只有 20層,還需努力。

全心,高攻,但血量與刀手差不多也是少。

個人意見你,盡快打多D技點,追加 強化體質,讓自己有多一點點吧!
回復 支持 反對