打印 上一主題 下一主題
收起左側

Gundam問答比賽宣傳及查詢帖(增加新推廣活動)

關閉 [複製鏈接]
背部都捱了一刀
如何確保Fang的機能運作順利?
kaiant1001 發表於 2013-2-1 06:34 PM

仲有都吾見有Fang
果個應該是護甲
回復 支持 反對

我有提過在木星制做喎
亦在高重力環境制做啦

同我覺得木星都係key word

我Ans都相當充份啦 ...
hillson09 發表於 2-2-2013 02:50

人地家陣呢,要同佢MODEL ANS一樣先肯比~_~

我唔係好清楚佢對高達係熟悉情度有幾高

我建議下次佢呢D不如開放式答題,解得通咪算

佢家陣咩正確,錯誤,無從判斷都晒氣

點唔知點樣設定問題,見到真係得啖笑

同埋呢,就算影到果舊又點? 唔代表仲用到
回復 支持 反對

麻煩你回應下我幾點

首先你提到
00冇得郁=fact
reborn走到=fact
godoslaw 發表於 2-2-2013 02:02

請問你點睇得出00R點樣無得郁?_?
佢唔發動唔代表無得郁 咁係唔係應該無從判斷?_?

係動畫入面,如果佢部再生唔係用唔到佢轉部0高達做乜姐? 做咩唔直接再射00R?
同埋佢係見到0高達果陣講,這是命運呀,我還能作戰
咁姐係代表佢原本已經無左作戰能力,如果唔係仲需要搵0高達??

即00 沒有可能再有活動能力
相反 reborn在爆炸中 幸運地拿00的其中一個drive就離開了戰場
當時reborn還有攻擊性武器可以使用
godoslaw 發表於 2-2-2013 01:02

何以見得還有攻擊性武器可用?_?
單單你一張圖果兩舊野唔代表可以用,你有親眼見住佢使用嗎?
你確保不會在爆炸中受損嗎?既然你又確保唔到果兩舊野一定用到
係唔係又係無從判斷?

Ribbons的目的是回收GN-Drive>KO剎那,逃脫更為優先,不是不能殺,而是用只剩不多的能源殺了只會有機會陷入 ...
godoslaw 發表於 2-2-2013 01:51

如果我跟你說是不能殺呢? 既然你證明唔到佢可以打爆剎那,咁點解你可以話佢殺到?
係唔係又係無從判斷?
請問你的答案出處從何而來?
是你自己對該動畫的理解麼?

但係有兩樣野就動畫我可以睇得出
兩位駕駛員未死 兩台機體愛損程式嚴重得沒有作戰能力
至於00R能否郁動無從判斷
再生能否使用攻擊性武器打爆00R 無從判斷
你既解釋只係你話見到有兩舊野就當攻擊到
你話再生最後有飄走就係勝方
我覺得欠缺說服力

第二樣野你都仲未答我\

4. Delta並沒有用到Zeta的數據? (正確/錯誤/無從判斷) (25樂點)

随着时间的推移,TMS的研发技术也不断进步。AE公司利用MSZ-006Zeta Gundam的反馈数据,对Delta Gundam的设计进行改良,通过优化躯干部分的框架布局及新型材料的引用,成功实现了最初的设计初衷。与Zeta Gundam相同,Delta Gundam可变形为Waverider巡航形态,机体可在这种形态下单机突入大气层,并可以在1G重力的条件下飞行。与此同时,在MS形态下,机体保留了百式的轻量化框架,原本作为Waverider形态的两翼可置于背后,作为可活动的Binder推进翼使用。由此可见,该机不但拥有来自Zeta Gundam的变形结构,并且继承了百式系列一贯出色的高运动性。

http://baike.baidu.com/view/629853.htm

我睇唔透點解係無從判斷><

(Answer補充: Delta有分2種版本,一是0087中設計有問題的版本,二是0090前作為實驗機再設計的版本,前者沒使用Zeta數據,後者推測有,因沒注明是哪種版本,因此是無從判斷)

沒註明版本是你的失職,家陣係玩高達問答遊戲,唔係文字遊戲
咁你未有講清楚,一眾會員就會有誤解
按照你既講法係有兩種,一種沒用到,咁答案唔係正確咩?
如果一種有用到,答案咪錯誤。
如果夾埋講,咪部份正確,點解係無從判斷? 你答案無得揀部份正確既情況下
只能選擇錯誤,因為句子中有錯誤的地方。

同埋你咁講,睇番再生同00R 你都無註明咩叫贏
咁每個人理解唔同,係唔係答案都應該無從判斷???

最後想問下你,你自己係唔係識做晒所有題目
你係唔係睇過下動漫就可以做到呢D題目呢
同埋你答案既出處又係邊呢?
回復 支持 反對

我有提過在木星制做喎
亦在高重力環境制做啦

同我覺得木星都係key word

我Ans都相當充份啦 ...
hillson09 發表於 2-2-2013 02:50

答案的KEY WORD 必須出現
你認為你ANS都相當充分?

維基都有 講明 [是把太陽爐製造工廠直接打入木星核心,從而在22G的高重力環境中提取GN粒子,再加上控制方法而成。]
你就係少左OK?
所以你ANS有缺點?
回復 支持 反對

人地家陣呢,要同佢MODEL ANS一樣先肯比~_~

我唔係好清楚佢對高達係熟悉情度有幾高

我建議下次佢呢D不 ...
無名小卒=] 發表於 2-2-2013 08:00

唔會再搞 類似活動
回復 支持 反對

仲有都吾見有Fang
果個應該是護甲
hillson09 發表於 2-2-2013 02:53

小型GN翅片獠牙x8
衍生自高達斯洛尼二型GN浮游砲的全方位無線式武裝,4片在GN盾牌內,4片在裙甲內。
回復 支持 反對

第1 你吾可以證明00原全郁吾到
第2 reborn係走佬 吾=嬴
hillson09 發表於 2-2-2013 02:21

00 的 運作系統 需要 2個 gn drive 同時運作先至 work

詳情請睇番 S2 開頭果陣 <~~最後既證明  同 MR.武士道打 趺左落水

即00 沒有可能再有活動能力
回復 支持 反對

背部都捱了一刀
如何確保Fang的機能運作順利?
kaiant1001 發表於 2-2-2013 02:34

背部捱一刀 唔= FANG 一定有損壞
之前張圖明顯顯示  其中一件 FANG 係完整無缺
再者 REBORN 仲有動力可離開
即係有能源比果件FANG去攻擊
回復 支持 反對

唔會再搞 類似活動
godoslaw 發表於 2-2-2013 10:58

咁你解唔解答到我既問題?_?
回復 支持 反對

小型GN翅片獠牙x8
衍生自高達斯洛尼二型GN浮游砲的全方位無線式武裝,4片在GN盾牌內,4片在裙甲內。 ...
godoslaw 發表於 2/2/2013 11:10

以往裝備有GN Fang的機體
駕駛員會按情況留兩顆作備用
例如Throne Zwei, 米歇爾使用時就出現這樣的情況
利保遜使用Reborns時亦有可能有這個習慣
但難以確定於大戰後這顆Fang有否於爆炸中失去機能
要是沒有的話,以Fang一擊擊毀00 Raiser駕駛艙是相當輕易的事
絕對無需要冒著啟動失敗的風險
把原裝太陽爐緊急安裝至0 Gundam才回去戰場
費時失事
回復 支持 反對