打印 上一主題 下一主題
收起左側

Gundam問答比賽宣傳及查詢帖(增加新推廣活動)

關閉 [複製鏈接]
因為題目沒有明確指出答案的條件,讀者不能從題目中得知答案的條件是否有2個,所以是無從判斷 ...
3-6-9 發表於 2/2/2013 12:51

兩台Delta都是同一個開發計畫
後者有利用Zeta的資料
就顯示整個開發計晝有利用Zeta的資料?
回復 支持 反對

既然背部都爆炸冒煙了
就顯示它內部機能運作出現問題
有機會影響Fang的機能運作正常吧
既然Fang無法正常運 ...
kaiant1001 發表於 2-2-2013 12:51

Fang是獨立運作的吧,只要機體的CPU運作沒問題就可以用,更別提有腦量子波修正輔助
回復 支持 反對

無從判斷,因為A對B錯,不能說是正確和錯誤,也沒有部份正確可選
3-6-9 發表於 2-2-2013 12:45

但家陣既問題係咁
你講DELTA,無講明邊一部
姐係泛指呢組野 咁呢組野入面,係有用到ZETA既數據

細分落去,可能早期無用到,但你整體黎講,係有

姐係一班入面,20個有補習,20個無補習
問題問,呢班入面冇人補習 咪會錯誤

可能我表達唔係好清楚,唔知你明唔明我意思
回復 支持 反對

Fang是獨立運作的吧,只要機體的CPU運作沒問題就可以用,更別提有腦量子波修正輔助 ...
3-6-9 發表於 2/2/2013 12:54

先後兩次爆炸,一次外部,一次內部
有機會切斷供電,亦有機會波及內部零件?
回復 支持 反對

兩台Delta都是同一個開發計畫
後者有利用Zeta的資料
就顯示整個開發計晝有利用Zeta的資料? ...
kaiant1001 發表於 2-2-2013 12:54

前期Delta是為了製造TMS才開發的,放棄後便改成開發百式了
後期Delta是為開發Delta+才特別重製的
兩個開發計畫的目的根本不同
回復 支持 反對

前期Delta是為了製造TMS才開發的,放棄後便改成開發百式了
後期Delta是為開發Delta+才特別重製的
兩個開發 ...
3-6-9 發表於 2/2/2013 12:58

縱然目的不同
後期的Delta有利用前期的數據
算是前期開發計晝的後續?
回復 支持 反對

因為題目沒有明確指出答案的條件,讀者不能從題目中得知答案的條件是否有2個,所以是無從判斷 ...
3-6-9 發表於 2-2-2013 12:51

既然題目沒有明確指出條件
咁你再生00R無指出贏既條件 我係唔係都應該答無從判斷?

再者,題目令人誤會唔係咁多位讀者既問題吧?
我明白你可能精於高達,但能否體諒一般會員未必如你
每個人的思路有分別,如果每次都依你的作準則未免有不公平的地方
何不以開方式作答,合理就可以?

咁講番你條題目
DELTA ,當你無講明邊部,咁你問到佢冇用到數據,我咪答你錯
正如我話高達 跟住我問你高達係唔係全部都有火神炮 咁你係唔係會答錯?
回復 支持 反對

但家陣既問題係咁
你講DELTA,無講明邊一部
姐係泛指呢組野 咁呢組野入面,係有用到ZETA既數據

細分落去, ...
無名小卒=] 發表於 2-2-2013 12:55

例子有誤,應該要有時間差

以前A校的學生,沒補習有高分
現在A校的學生,有補習有高分

Q:A校的學生沒補習能拿高分?
回復 支持 反對

例子有誤,應該要有時間差

以前A校的學生,沒補習有高分
現在A校的學生,有補習有高分

Q:A校的學生沒補 ...
3-6-9 發表於 2-2-2013 13:05

問題與條件有出入
有高分與能拿高分兩回事好不好? 咁其實可能個個都能拿高分,視乎佢溫唔溫書

同埋家陣你變左兩個條件
除左有同冇之外仲要符合埋高分呢個原則
而DELTA同ZETA 只係有用數據與無用數據 唔係兩個條件

你可以話A校以前學生無補習 現在有補習

咁A校的學生沒有補習 就會錯誤了
回復 支持 反對

先後兩次爆炸,一次外部,一次內部
有機會切斷供電,亦有機會波及內部零件? ...
kaiant1001 發表於 2-2-2013 12:56

如是的話,Reborns應該不能動才對o3o
回復 支持 反對